Kerambit - zdjęcia, opisy.
Napisano Ponad rok temu
Jest to bardzo skuteczna broń, w szczególności podczas zwarcia. Bardzo trudno jest rozbroić cżłowieka trzymającego kerambit, gdyż założony on jest na jeden z palców.
Kilka zdjęć:
To jest składany kerambit Emersona:
Kerambit Stridera:
Tak można go nosić:
A tak trzymać:
I co wy na to?
Czy według was lepszy jest zwykły nóż?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tymczasem wysyłam inne - stare kerambity ....
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że można sobie pozwolić na taki zakup, żeby zapoznać się z działaniem kerambitu...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Karmabit Stridera podoba mi sie bardzo, ale to jednak monolit. Jakby nie bylo i jakiej wielkosci nie bylby monolit - to zawsze troche przeszkadza w noszeniu. Zmusza do noszenia jednakowych gaci, koszuli wypuszczonej, czy marynarki, a taki skladany moze byc nawet na wierzchu i nie ma z tego tytulu zadnej sensacji.
Ja osobiscie lubie noze z otworem na palce (czy to jest podstawowy wyznacznik karambita?) Moim ulubiencem jest np. La Griffe, choc wolabym i wersje bardziej do pchniecia.
Prezentacje samego mistrza Emersona pokazujacego jak bronic sie nozem Emerson karambit (podgiety) jakos do mnie nie do konca przemawiaja.
K_P
Napisano Ponad rok temu
I te hand drills...
Co sądzicie?
Do zobaczenia tutaj:
Napisano Ponad rok temu
Właśnie znalazłem stronkę, na której mozna kupić podróbke Emersona za jedyne 19.99$ !!!!
Myślę, że można sobie pozwolić na taki zakup, żeby zapoznać się z działaniem kerambitu...
Gorzej, jak w coś nie-tak-jak-trzeba przywalisz i stracisz jeden czy kilka palców. Przy takiej broni dobra blokada to podstawa! A w tej zabawce... cóż, widziałem już jaki poziom blokowania zapewniają chińskie podróbki... niestety niezbyt wysoki.
Napisano Ponad rok temu
A da sie go troczyc bez "bolu" rekojescia w dol?
K_P
Napisano Ponad rok temu
Gorzej, jak w coś nie-tak-jak-trzeba przywalisz i stracisz jeden czy kilka palców. Przy takiej broni dobra blokada to podstawa! A w tej zabawce... cóż, widziałem już jaki poziom blokowania zapewniają chińskie podróbki... niestety niezbyt wysoki.
Chodzi mi o to, że można zrobić z niego nóż treningowy.
Napisano Ponad rok temu
Powiedzcie mi do czego sa te wyciecia w ostrzu Stridera Kerambita? Do otwierania piwa? Bo do wylapywania klingi przciwnika np. to nie bardzo. Powinny byc wg mnie odwrocone w druga strone.
Tarani pokazuje to tak:
Myślę, że wycięcia są po to, żeby być PEWNYM, że nie położy się palców na ostrzu.
A da sie go troczyc bez "bolu" rekojescia w dol?
Napisano Ponad rok temu
przyznam ze takiego sam bym chetnie kupil
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiem czemu nie chce mi wklejac obrazkow wiec daje tak, jako linki.
Napisano Ponad rok temu
A co tu jest do kumania Po prostu musisz mieć klisp na drugiej stronie, tak jak byś był leworęczny. Zobacz na stronce erniego na ten karambit (zdjęcie) Na tym zdjęciu widać nawet dziurki do przeołżenia klipa.Niech mi ktoś wytłumaczy, jak kerambit Emersona włożyć do kieszeni, żeby od razu wyjąć go w reverse grip, ostrzem do przodu, bo za cholerę zakumać nie mogę. Jestem praworęczny, chcę go mieć w prawej kieszeni spodni i użyć wave.
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Przekładasz klips na "lewą" stronę i wave'ujesz go z kieszeni do przodu.Niech mi ktoś wytłumaczy, jak kerambit Emersona włożyć do kieszeni, żeby od razu wyjąć go w reverse grip, ostrzem do przodu, bo za cholerę zakumać nie mogę. Jestem praworęczny, chcę go mieć w prawej kieszeni spodni i użyć wave.
Napisano Ponad rok temu
a nie wiesz kiedy ten zadebiutuje w rozsadnej cenie?
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Calkiem ciekawa propozycja ...
- Ponad rok temu
-
dla tych co to lubią Emersona :)....
- Ponad rok temu
-
recurve
- Ponad rok temu
-
Wakacyjni przyjaciele
- Ponad rok temu
-
kolejny Buck-Strider-Tarani....
- Ponad rok temu
-
Drobne wyszczerbienia
- Ponad rok temu
-
Nóż - strefa humoru ("super" obrony, ataki etc.)
- Ponad rok temu
-
O firme Strider pytan pare...
- Ponad rok temu
-
Koszty spedycji z USA
- Ponad rok temu
-
Zabezpieczenie antykorozyjne ostrza.
- Ponad rok temu