Karategi-kimona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z tego co sie orientuje to kwon robbi jakies specjalne karategi do full contactu ( szerokie spodnie i krotkie rekawy cena chyba nie az tak wysoka z tego co pamietam a jakosc dobra - wiele osob poleca sprzet tej firmy)...zreszta wiecej na ich stronce ( a asortyment maja naprawde ciekawy )hm a może ktoś ma kimono od sportów kontaktówych ,gdzie robi się z nim to i owo ? 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ach, cóż takiego robi się w sportach kontaktowych, że używanie karategi tak bardzo się różni?hm a może ktoś ma kimono od sportów kontaktówych ,gdzie robi się z nim to i owo ? 8)
Zużywać się może bardziej przy rzucaniu, szarpaniu i tarzaniu po glebie, a nie od knockdownu.
Napisano Ponad rok temu
Ach, cóż takiego robi się w sportach kontaktowych, że używanie karategi tak bardzo się różni?hm a może ktoś ma kimono od sportów kontaktówych ,gdzie robi się z nim to i owo ? 8)
Zużywać się może bardziej przy rzucaniu, szarpaniu i tarzaniu po glebie, a nie od knockdownu.
Nie wiedziales, ze w dojo kyokushin nawet pszczoly sa 100x wieksze... ?
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Gdzieniegdzie klapki na oczy też dużo większe niż przeciętne. Może promocja była przy zapisach do klubu?Nie wiedziales, ze w dojo kyokushin nawet pszczoly sa 100x wieksze... ?
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hm a może ktoś ma kimono od sportów kontaktówych ,gdzie robi się z nim to i owo ? 8)
Kup se plecionkie takom cienżkom, bo jo słyszoł, co to w karate kjokuszin to takie same chachary som, ze rwom szmaty na cłowieku jak Gustlik przy wyżymaniu.
Napisano Ponad rok temu
A co ty myślałes ,że niby walka przez szybe jak .............. U nas w dojo robimy rózne rzeczy aby byc gotowym an wszystko , a nie kata do baletu.Ach, cóż takiego robi się w sportach kontaktowych, że używanie karategi tak bardzo się różni?hm a może ktoś ma kimono od sportów kontaktówych ,gdzie robi się z nim to i owo ? 8)
Napisano Ponad rok temu
My też robimy różne rzeczy, ale jeszcze jakoś nikt nie porwał mi "zwykłej" karategi.A co ty myślałes ,że niby walka przez szybe jak .............. U nas w dojo robimy rózne rzeczy aby byc gotowym an wszystko , a nie kata do baletu.
Napisano Ponad rok temu
Czyli nie robicie tych rzeczy co my i po sprawie.Ale zapewanim Cie ,że od czasu do czasu warto poszaleć jak np.kosztkówka kK do której z kipeskim kimonem nie masz po co podchodzic..My też robimy różne rzeczy, ale jeszcze jakoś nikt nie porwał mi "zwykłej" karategi.
A co ty myślałes ,że niby walka przez szybe jak .............. U nas w dojo robimy rózne rzeczy aby byc gotowym an wszystko , a nie kata do baletu.
Napisano Ponad rok temu
U was co tydzień wymiana kimon?Czyli nie robicie tych rzeczy co my i po sprawie.Ale zapewanim Cie ,że od czasu do czasu warto poszaleć jak np.kosztkówka kK do której z kipeskim kimonem nie masz po co podchodzic..
Napisano Ponad rok temu
My też robimy różne rzeczy, ale jeszcze jakoś nikt nie porwał mi "zwykłej" karategi.
Sławek, wierz mi - np. na Shidokan zwykłe karategi rwie się szybko.
Z tego co ja przerobiłem to tylko te trudy zmęczyło gi z Maturo (model 14 oz.), a i tak w tamtym roku na Litwie puściło w szwie.
Zależy chyba zresztą co i jak i z kim ćwiczysz. Ale tam gdzie faktycznie używasz gi w walce (chwytasz za nie) zwykłe karategi nie daje rady.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
A to,co robi Kwon,to jest bodajże 10 oz.Ale podobno nie jest to najlepszy wyrób tej firmy-ale jeżeli chodzi o taekwondo,są najlepsi.
Napisano Ponad rok temu
Apropos właśnie taekwondo - widziałem takie ich wdzianko, w którymtaekwondo
był zamek. I nic nie byłoby w tym strasznego gdyby nie to, że zapięty zamek znajdował się w okolicy splotu słonecznego i mostka. A że był dość duży i masywny to IMO każde kopnięcie/uderzenie w to miejsce kończyłoby się wbiciem tego zamka w splot/mostek... brrr!
Napisano Ponad rok temu
Secundo-oni i tak walczą w hogach (protektorach) na korpus,więc ten zamek nie ma większego znaczenia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kto chce sie pośmiać
- Ponad rok temu
-
Karate na Karowej
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktorski ze specjalnością karate
- Ponad rok temu