Jakie kimono ?
Napisano Ponad rok temu
Potrzebuje kimonko do BJJ i po lekturze postow wiem, ze bardziej oplaca sie kupic do Judo. W gre wchodzi tylko cos do 250zl - wiec raczej polskie. No i mam klopot z tym co wybrac. Maturo i Serwach (standard) sa w podobnej cenie. Ktore byscie polecili ? Moze jakies inne ? Zalezy mi przede wszystkim na wytrzymalosci.
No i jaki rozmiar wybrac jesli mam 174 cm a kolega, ktory tez chce kupic, 180.
No i jeszcze jedno glupie pytanie - sprzedaja je od razu z pasem ?
Dzieki za pomoc
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
Judogi Serwacha nie używałem więc nie wiem jak się spisuje. Po innych ćwiczących widziałem, że jednak judogi Maturo są popularne w treningach parteru
Napisano Ponad rok temu
Kimona o których piszecie nie służą do Bjj!!!
Nie kupuj kimona w pośpiechu. Lepiej dozbierać jeszcze trochę i kupić specjalistyczne kimono do Bjj robione przez fachowców. Moi znajomi których poznałem na obozie w tym roku (pozdrawiam) jeżdżą do Czech i kupują tam "Atamy" bardzo tanio bo za 300 zł.
Następna bardzo ważna rzecz! obojętnie na jakie się zdecydujesz pamiętaj że ćwiczysz Bjj. Jeśli masz 175 cm wzrostu i kupisz kimono na 180 jak kolega ci radzi to każdy dobry zawodnik owinie cię nim 3x dookoła i zadusi. Kimono do Bjj charakteryzuje się tym że ma bardzo wąskie rękawy co utrudnia prawidłowy chwyt i co najważniejsze, góra ma wystawać pod pasem nie więcej niż 15 cm. Jeśli masz 175 cm i kupujesz kimono do judo to nawet na 160 może być dla ciebie za duże.
Pozdrawiam 1-arz
Napisano Ponad rok temu
Dzieki.
Napisano Ponad rok temu
Eeeeee, coś mi się nie chce wierzyć w te Atamy po 300 zł. Chyba, że single weave.Moi znajomi których poznałem na obozie w tym roku (pozdrawiam) jeżdżą do Czech i kupują tam "Atamy" bardzo tanio bo za 300 zł.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Te do Bjj sa dosc ciasne i maja waskie rekawy. Ja jestem zwolennikiem jakiegos luzu miedzy cialem a szmatami ;-) to raz a dwa iz hmm, cena szmat do Judo ( nawet tych lepszych ) jest przystepniejsza niz szmat do Bjj.
Ja nie widze potrzeby kupowania szmat do Bjj celem treningu ;-)
Napisano Ponad rok temu
Moj znajomy ostatnio ze USa zamawial kimono Atamy i to go 130$
w internecie np: w mmagear.com są tańsze od wspomnianych wyżej...
Napisano Ponad rok temu
Teraz to kimonko kosztuje 119$ na mmagear bo maja promocje.
M.
Napisano Ponad rok temu
Ja cwicze w Bad Boyu niebieskim 'Tribal'
Ja sobie własnie zamówiłem też Tribal - ale białe.
z tym, że boje się, że jest za duże - wybrałem A3 a mam 176.
Marchew, sprało Ci się to kimono trochę, skórczyło?
Napisano Ponad rok temu
M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak jakis czas temu patrzylem na metke jednego z kimonek .. byla Atama. Zmienili widac dostawce :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Jestem ciekaw czy sa tak dobre jak Rickson 8O
pozd
WiRAHA
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozmiarówka kimon
- Ponad rok temu
-
mam pytanie do szczecińskich berserkerów...
- Ponad rok temu
-
vale tudo Chełm
- Ponad rok temu
-
13 lat temu?
- Ponad rok temu
-
figureczki pierdułeczki
- Ponad rok temu
-
Czy BJJ jest sportem widowiskowym ?