Nie tylko zytel
Napisano Ponad rok temu
Prosze wymienic przynajmniej dwa rodzaje tworzyw sztucznych, uzywanych na rekojesci nozy, ktore zawieraja wlokno szklane.
No jasne-zytel przecie i ten ,no , kurde..... I cala nirwane szlag trafil . Szukam w necie, w gazetkach, co je na taka okazje zbieralem i trafiam na "zytel i inne tworzywa na bazie wlokna szklanego".
. Ratunku. Co to te "...inne (kurde) tworzywa..."
Napisano Ponad rok temu
Tak mi się coś kojarzy...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
moze G10 jeszcze niesmialo zaproponuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chociaz jak robili ten konkurs i sugerowali sie strona Pitera ...to mogli przeczytac ze noryl to drozsza odmiana zytelu i siup do konkursu innego pomyslu nie mam .....
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
noryl, hytrel, zytel... każde z nich ma w składzie mikrowłókna szklane. Tyle, że poza tym noryl ma jeszcze węglowe, a hytrel kewlarowe czy odwrotnie...
Napisano Ponad rok temu
G10 jest na bazie włókna szklanego, a nie węglowego!
Ehmm sory Piter ale czegoś tu nie rozumiem :roll: : "G-10 - prasowane włókno węglowe nasączone żywicami polimalowymi lub epoksydowymi."
Zgadnij skąd wziąłem tą definicje - chyba się domyślasz...
A jeśli nie to polecam ci zajebistą stronkę o nożach i nie tylko [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
"G-10 is a medium weave, fabric base, high pressure "E" glass epoxy composite (laminate) with 55,000 psi tensile strength and 65,000 psi compressive strength. G-10, said to be first used as knife scales by custom knife maker Bob Terzuola. This material provides exceptional strength and resistance in extreme conditions. When properly finished it has excellent tactile and grip characteristics as well as good thermal insulating qualities. It is approximately 40% lighter than aluminum and is impervious to most chemicals. G-10 is one of the best materials for knife scales (handles). "
wyraznie pisze -"kompozyt szklano-epoksydowy"
No to zagadka rozwiazana
Napisano Ponad rok temu
Cholera... człowiek myśli o jednym a pisze drugie Ale dla czego dopiero teraz ktoś to wyłał...?Zgadnij skąd wziąłem tą definicje - chyba się domyślas
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wtopa na militaria.pl ;)
- Ponad rok temu
-
RazorBack
- Ponad rok temu
-