opinia MOD cqd 1
Napisano Ponad rok temu
mam zamiar to zakupić, dajcie jakieś info
no i oczywiście:
Napisano Ponad rok temu
Length, Open: 9.5"
Length, Closed: 5.75"
Blade Length: 3.75"
Blade Material: 154CM
Handle Material: 6061 T6
Aircraft Aluminum
Locking Method: Plunge lock with
secondary safety lock
Opening Method: Push Button
Clip: Yes, reversable
(Nylon Sheath included,
Kydex optional)
Wszystkie MODy laczy jedno. niezaleznie od wielkosci, wygladaja tak, jakby mialy przetrwac bombardowanie. Jesli dodasz do tego , ze CQD1 jest chyba najwiekszym z nich, otrzymasz w wyniku naprawde potezna maszyne. Co oznacza, ze noszenie go w kieszeni spodni moze byc niewygodne. Co do jakosci blokady, bylem juz swiadkiem kilku "goracych" dyskusji fanow MT i MOD, tudziez testowania blokad. Roznic nie stwierdzono :wink:
Natomiast pytanie, czy potrzebujesz bajerow typu przecinacz do pasow (dziala tak sobie), czy glass breakera. Choc z tego ostatniego zrezygnowac nie mozna Zgrabniejszy na codzien jest mk2, nieco tylko zmniejszony w porownaniu do pierwowzoru.\
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Ja co prawda takowego noza nie posiadam, ale od 1,5 roku uzywam MOD Tempest. I powiem Ci Fiodor jedno - stalem sie MODoholikiem Jakosc wykonania, uzyte materialy i projekt sa na bardzo wysokim poziomie. Obydwa noze rozni tak naprawde tylko projekt, wiec moge Ci tylko powiedziec, ze mi do tej pory nie udalo sie mojego noza uszkodzic ( a przeszedl on juz duuuzo roznego rodzaju prob). I jesli CQD 1 nabedziesz -na pewno Cie nie zawiedzie.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Co do CQD1 to zeczywiscie jest potezny, solidny i tak dalej , ale ta rekjesc . prawie jak do dwurecznego miecza.Probowalem to nosci ale nie dalo rady.
Ja ci rade Fiod dam zbieraj kase i czekaj jak M-tech wypusci serie Zero Point ( to bedzie cos naprawde innego) chyba ze znowu cos pozmnieniaja jak z Amphibianem.
Tak a na razie ,zgadzam sie z Lordem popatrz na elite czy socoma , ( tylko to poloznie klipa ,ale co zrobic )
Napisano Ponad rok temu
A to mi wygląda na "Rescue Tool'a". A może się mylę. Bo jeśli właśnie tego szukasz... to może Pocket Rescue Tool PRT-VI Eickhorn'a?
Waga: 140 g
Długość całkowita: 206 mm
Długość ostrza: 84 mm
Stal: 440A
Rękojeść: anodyzowane aluminium + gumowe okładziny
cena: ok. 310zł
To tylko jeden z wielu modeli...
Napisano Ponad rok temu
No, ale po co przepłacać? Skoro jakościowo Eickhorn jest moim zdaniem wykonany b. dobrze...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze:
"Zero Point Technology" is the science regarding the physics of anti-gravity. Microtech has named their newest group of edged tools to reflect the pursuit of this next generation in no-load physics, where machines are able to operate without the burden of weight. Microtech's Zero Point TechLine will be some of the lightest edged tools available. A combination of hi-tech materials primarily utilizing carbon fiber, titanium fittings, and titanium or stainless steel alloy cutting edges laminated to carbon fiber blade flats. These edged tools are designed to operate in all conditions with the absolute least amount of felt weight. Ideal in any scenario, especially where ounces or even grams count in your kit. Suitable for tactical and law enforcement theatres to the core adventure racer and international travelers.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Busse zdjatka
- Ponad rok temu
-
KA BAR ?
- Ponad rok temu
-
Pytanie o San Mai
- Ponad rok temu