Pałka teleskopowa
Napisano Ponad rok temu
Z góry dziękuje
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Czy są warte swojej ceny??
Napisano Ponad rok temu
W sprawach broni jestem laikiem więc mam pytanie (proszę się nie śmiać) mianowicie na czym polega skuteczność pałki teleskopowej?? Nie miałem jeszcze takiej pałki w ręcę widziałem tylko zdjęcia i zupełnie nie wiem czemu jest to taka groźna broń...Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć??
Zabiłeś mnie tym tekstem!!! :roll: 8O 8O
Dostałeś kiedyś w łep metalową rurką - wiesz jaki to daje efekt?
Jak nie to znajdz kawałek stali i stuknij się nim w nogę - zobacz...
Napisano Ponad rok temu
Na zdjęciach to one wyglądają z plastiku. Czytaj dokładnie "nie miałem jeszcze takiej pałki w ręce"...
[OT] Fajna masz strone, dużo się z niej dowiedziałem
To Ryszard Jóźwiak:
Dziękuje...
Napisano Ponad rok temu
To Combat:
Na zdjęciach to one wyglądają z plastiku. Czytaj dokładnie "nie miałem jeszcze takiej pałki w ręce"...
W kazdym opisie powinno być - ZE STALI (a dokładnie to pewnie z jakichś mieszanek czy coś - nie wnikam)
[OT] Fajna masz strone, dużo się z niej dowiedziałem
Wszyscy to mówią
He he - tak to planowałem.
Napisano Ponad rok temu
Napewno nie polecam ci tej pałki na sprężynie. Jest elastyczna i gientka przez co nie możesz jej urzyć przy bloku, duszeniach, pchnięciach. Jej plusem jest to że nie połamiesz komuś większych kości tylko je potężnie stłuczesz. Trzeba uważać żeby czasem nie odbiła przy zamachu.Np. co myslicie o tych pałkach??
Czy są warte swojej ceny??
Natomiast sztywna jest dużo bardziej urzyteczna przez co bardziej niebezpieczna i groźna dla przeciwnika. Akurat ta , o której mówisz jest strasznie ciężka. Ciężko jest nią dobrze machać na nadgarstkach. (Duzo lepsze są kewlarowe ale nie jest to na kieszeń zwykłego śmiertelnika). Dlaczego jest niebezpieczna ??? Poniewarz pałka na końcu ma może z 4 cm średnicy i przyłuż w to miejsce siłe jaka powstaje w skutek zamachu tak spokojnie z 40 kg na 6cm2jak trafisz w czaszkę.
Fajna broń, ale w umiejetnych rękach. Bardzo łatwo z człowieka zrobic inwaidę. Ja osobiście nie nosze, ale może kiedyś...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Czy warto kupić no cóż, a bedziesz tego używał??? Jest to broń dość niebezpieczna i jak wyciągasz to po to, żeby uderzyć, a nie straszyć. Trzeba poza tym umieć to szybko wyciągać, bo co ci po teleskopie w plecaku.
Ja generalnie polecam, bo baton jest świetną bronią, jednak naprawde trzeba tym sie umieć posługiwać, bo jeb..ć to każdy umie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zeby miec batona(uzyc skutecznie) trzeba spełniac 3 warunki.
1.miec jaja
2.zapomniec o wywijaniu nim. hit and go.
3.nie wyciagac go wiedząc ze mozna go stracic i zostac nim obitym.
Napisano Ponad rok temu
2.zapomniec o wywijaniu nim. hit and go.
i
3.nie wyciagac go wiedząc ze mozna go stracic i zostac nim obitym.
napierdalając pałką jak pojebany ( jezu ale ja schamiałam w te wakacje ), bez ładu i skłądu ryzykujesz właśnie to, że ją stracisz na przykład...
mając chociaż podstawowe umiejętności użycia pałki i fizyczne przygotowanie ( np "rozkręcone" nadgarstki )jesteś w stanie, nie tylko, unieszkodliwić napastnika oszczędzając mu kalectwa lub zejścia ( o co w przypadku hit and go , nie trudno ) , ale obronić sie w sytuacji kiedy bez przygotowania technicznego mógłbyś:
go stracic i zostac nim obitym.
Pałka jest bronią intuicyjną, ale tylko do pewnego stopnia!
Napisano Ponad rok temu
Posiadanie pałki teleskopowej jest zabronone.
na stronie Allert ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) mozna zamówić pałkę teleskopową ( żadnych pytań o pozwolenie ) . Czy to oznacza że handlowac można a posiadać nie ? czy pomoc w zdobyciu zabronionej pałki przypadkiem tez nie jest przestępstwem ( handel bronią) ? Wiem ze temat był już poruszany - ale jak to w końcu jest ? Można kupić taką pałkę i posiadać jak twierdzi np. Alert czy nie ?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sai
- Ponad rok temu
-
Katana - ostrzenie
- Ponad rok temu
-
yankes z bokkenem
- Ponad rok temu
-
Staz KORYU /SHIAI /IAI ARTS
- Ponad rok temu
-
Łańcuch
- Ponad rok temu
-
KATANA - gdzie kupić, kwestie wyboru
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupic iaito?
- Ponad rok temu
-
Płatnerz
- Ponad rok temu
-
KUSZE - kupić czy nie ?
- Ponad rok temu
-
NINJUTSU I AKCESORIA DO NIEGO !!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu