KAMAKURA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może to byli ludzie z Krakowskiego Klubu Oyama Karate, bo nasi zawodnicy od czasu do czasu pojawiaj się na zawodac organizowanych przez Kamakura I całkiem nieźle sobie radząmam takie pytanie dotyczace tego holenderskiego klubu a moze szkoly walki.co tam sie trenuje? bo z tego co mi sie udalo wyluskac z ich stronki ( a slabiutko u mnie z holenderskim hehehe) to na pewno trenuja tam kyokushin i chyba oyama karate...przynajmniej shihan G.GOrdeaux ma w tych stylach stopnie mistrzowskie .a i na zdjeciach widac ludkow w kimonkach z naszywkami oyama karate :-)
Napisano Ponad rok temu
swoja droga po co na oficjalnej stronie kamakury byliby ludkowie z oyama karate z krakowa tego nie rozumiem ( ale nie twierdze ze tak byc nie moglo)...moga to byc rowniez zawodnicy kamakury gdyz G.Gordeaux legitymuje sie 4 danem w oyama karate.
p.s. zawodnicy z jeleniej góry tez startuja w zawodach organizowanych przez kamakure min. w 97 roku sensei Ligiżyński na otwartych mistrziostwach Europy w Hadze dostał nagrode za najbardziej stylowa walke w 95 sensei R. Majda na tych samych zawodach zajął 1 miejsce w kategori lekkiej a jakis rok temu startowało dwóch zawodników M.Janicki iM.Nowosielski nie zdobyli medalów ale tez chyba pokazali sie z niezłej strony( M.Janicki zrezygnował z dalszej walki na skutek odnowionej kontuzji żeber).
p.s 2.jak to jest z krakowskim klubem "masters"? na ostatnich mistrzostwach poslki IKO3 startowali zawodnicy z tego klubu i wyczytałem ze jest to klub niezrzeszony.Kiedys chyba był to klub oyama karate prowadzony przez J.Bierowca ( utytułowanego zawodnika oyama karate). Czy klub ten i jego szef wspolpracuja jeszcze z oyama karate?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
swoja droga gdyby sensei bierowiec zerwał współprace z Dyduchem szkoda by było...byłby to kolejny "stracony" trener i zawodnik wysokiej klasy
Napisano Ponad rok temu
Wiem, że klub Masters startował - czytałem info- ale zupełnie nie wiem kto zacz...
Jeśli chodzi o sensei Bierowca - wątpię by odpuścił sobie Oyama - po prostu od dłuższego czasu było o nim cicho. W tym roku mignął mi przez chwilę na sali gdy był "zlot" przy okazji jakiegoś egzaminu or something.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate a niepełnosprawni
- Ponad rok temu
-
Gołe babki
- Ponad rok temu
-
SEITEDO TO FIKCJA
- Ponad rok temu