A moj najwiekszy problem z padami jest taki, ze czasem / na szczescie coraz rzadziej / podpieram sie z przodu na nadgarstkach... moj kumpel raz tak zlamal reke... i to tak drastycznie :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Martius napisał:
Ja w kazym razie wiem jedno - jak bym nie byl zaawansowany zawsze bede na kazdym treningu przynajmniej kila padow wykonywal - a potem bede sie zastanawial czy je zmieniac czy nie
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem z jaką szkołą aikido się zetknąłeś Martius, ale w naszej liczba twardych padów jest wystarczająca
Aikido ogranicza natomiast pady twarde na rzecz miekkich i rolowan., nawet za bardzo, patrz moja ostatnia relacja ze stażu w Bourg Argental...
Napisano Ponad rok temu
Heh, to z wyskokiem musi zajebiscie wygladac... Tylko ze podejrzewam ze zle wykonane musi byc bolesne... Bede musial sprobowac.
![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fajne fotki... dobry fotograf musial byc. Dzieki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na klatę to jeszcze się da znieść, gorzej jak ląduje Ci na żebrach i jest sporo cięższy :wink:Ale w porownaniu z judo kiedy to lecisz z partnerem ktory Ci wgniata klate w mate to jeszcze jeszcze tego typu padow fakt zze nie spotkalem w aikido ale nie przecze ze nie ma po prostu za malo aikido znam...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co chciales przez to powiedziec? Ze nie robicie pacniecia, czy co?Moje przemyślenie takie
- w mojej szkole(jujitsu) wogóle nie używa sie dłoni przy padach co ćwiczymy na parkiecie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z całym szacunkiem mądrze gadasz ale chyba trochę przesadziłeś Martius w paru sprawach. Zdziwiłbyś się jak na ulicy często ludzie latają wysoko szczególnie jak jakiś 2 metrowy steryd zacznie szarpać jakimś studentem niedożywionym
ale kurde na betonie to se można krzywdę zrobić po potknięciu (wymuszonym lub nie) i wcale nie musi być wysoki rzut ; wnioski z tego same wynikają.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale ja chyba jeszcze mało wiem gdyż myślałem że łagodzenie padania i łagodzenie upadku są ze sobą nierozerwalnie związane. Mój błąd
Napisano Ponad rok temu
zdziwilbys sie, aczkolwiek sa to wlasnie pady rodem z judo (przynajmniej w moim przypadku)teakwondo.. oni chyba nie trenuja padow..
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu