Marian Osiński ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Wiem co się z Nim dzieje i jestem z Nim w kontakcie .Czy ktos wie co sie dzieje z sensei marianem Osińskim założycielem Polskiego Aikido?
Napisano Ponad rok temu
to napisz cos wiecej na forum, chetnie i ja sie dowiem.Wiem co się z Nim dzieje i jestem z Nim w kontakcie
Napisano Ponad rok temu
M. Osiński mieszka niedaleko Goleniowa .Prowadzi zakład ślusarski , remontuje dom . Niestety , już nie ćwiczy aikido .Pod koniec września będę organizował staż jubileuszowy 25 - lecia klubu Soma i liczę że M. Osiński weżmie w tym udział .to napisz cos wiecej na forum, chetnie i ja sie dowiem.Wiem co się z Nim dzieje i jestem z Nim w kontakcie
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
a czy znasz moze powody dlaczego przestal cwiczyc? co go sklonilo do tej decyzji?Niestety, już nie ćwiczy aikido
Napisano Ponad rok temu
M. Osiński kilka razy wcześniej już rozstawał się z aikido , ale udawało Nam się Go namówić do powrotu . W 1992 postanowił zrobić sobie przerwę . Powody ?a czy znasz moze powody dlaczego przestal cwiczyc? co go sklonilo do tej decyzji?Niestety, już nie ćwiczy aikido
Wiele razy mi mówił że jest już zmęczony , że poświęcił wiele lat swojego życia na rozwój aikido i teraz potrzebuje odpocząć . Założył nową rodzinę i chciał mieć więcej czasu a ponieważ nigdy nie wyobrażał sobie aby prowadzić aikido za pieniadze , musiał rozejrzeć się za środkami do życia .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja też i żałuję że już nie ćwiczy .bardzo pouczajace, dzieki za info. bylem i jestem pelen podziwu dla tego czlowieka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na pewno to zrobię . Pewnie my też się znamy , gdyż dużo z Nim podróżowałem w tamtych czasach .Soma pozdrów sensei Osińskiego od byłych aikidoków z lat 80-tcy z centralnej Polski !!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czym jest aikido?
- Ponad rok temu
-
Bez litości...
- Ponad rok temu
-
Trening Zalozyciela aikido
- Ponad rok temu
-
czy tylko ja mam mieszane uczucia po lekturze tego wywiadu?
- Ponad rok temu
-
Z cyklu stare, zapomniane texty... T.Takeno sensei
- Ponad rok temu
-
Z cyklu stare, zapomniane texty... K. Inoue sensei
- Ponad rok temu
-
Z cyklu stare, zapomniane texty... S.Sugano sensei
- Ponad rok temu
-
Z cyklu stare, zapomniane texty...N.Tamura sensei
- Ponad rok temu
-
Z cyklu stare, zapomniane texty...K.Chiba sensei
- Ponad rok temu
-
Letnia Szkoła Aikido-sensei Tamura,Yamada, Kanai .
- Ponad rok temu