zabezpieczenie przed korozją
Napisano Ponad rok temu
niewiedziałem co wybrać: masło czy margarynę :wink: :wink: :wink:
a tak serio to ja używam oliwy z oliwek
Napisano Ponad rok temu
Sprytny on straszliwie moim zdaniem ... i taki survivalowy, bo do kilku rzeczy naraz i można nieco zaoszczędzić miejsca w plecaku nie nosząc kilku różnych oleideł.
Nadaje się doskonale po goleniu, jak coś tam peka na łapach, stopach lub twarzy (stanowi bazę dla różnych kosmetyków), przyspisza gojenie ran, można stosować jako ochronę na twarz i inne części ciała (mały filtr słoneczny też podobno ma), można nim smarować nawet elektronikę ... .
Do smarowania uszczelek i gwintów latarek używałem nawet .
Jest też jadalny, więc noża nie trzeba wycierać jak się chce żarełko zmajstrować . I to mi się tutaj najbardziej podobało .
Zauważone wady ... . Ano zamarzł mi na mrozie w buteleczce w saszetce na zewnątrz plecaka. Na głowni pewnie też by zamarzł i zimą stosowałem takie coś w aerozolu z silikonem a'la WD-40 co kiedyś miał Amway w ofercie (Wonder Spray).
Smarowało doskonale a jak sie gdzieś pojawił brązowy nalocik albo śrubkę trzebabyło poluzować, to też się nadawało znakomicie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz poszukać w różnych takich z olejkami, ezoteryką itp.
Jak do ciała ma też być, to musi być tłoczony na zimno ...
Jak używam do wszystkiego (włącznie z masażem kobitki czasem dla odmiany, bo tańszy od migdałowego) i codziennie, to mi starcza te 50 ml na 1-2 miesiące.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Czytam i się zastanawiam jak daleko posunęło się uwielbienie dla noży jeśli kobieta i ostrze polerowane są tym samym olejkiem
Ja polecam oliwki do broni, a na wyjazdach margarynka
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aikido knife defense (film) lol
- Ponad rok temu
-
wygiecie glowni - KM
- Ponad rok temu