Skocz do zawartości

Zdjęcie

gdzie dostanę atrapy noży ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

budo_zulu
  • Użytkownik
  • Pip
  • 14 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

gdzie dostanę atrapy noży ??
Mieszkam we wrocławiu, tak więc byłbym bardzo wdzięczny za wskazanie jakiegoś sklepu, gdize mógłbym dostać atrapy noży. Jeżeli nikt nie wie, proszę zapodać linka do jakiejś strony, w której asortymancie takie cuś się znajduje.
  • 0

budo_cromtang
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 63 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: gdzie dostanę atrapy noży ??
proponuję [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :P :P :)
  • 0

budo_tatoine
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 365 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Potrzebujesz atrapy noża (np. wykonanej z plastiku, gumy) czy też tzw. noża treningowego (pozbawionego ostrza).
Jednym poćwiczysz techniki związane z obroną przed napastnikiem uzbrojonym w takowe narzędzie, drugim doskonalić możesz naukę posługiwania się nożem jako takim
pozdrawiam
Tatoine
  • 0

budo_zulu
  • Użytkownik
  • Pip
  • 14 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cromtang - wiem, fajna strona, ale jakoś nie znalazłem na niej atrap noży. Pozatym, nawet jezeli takowe się na niej znajdują, zapewne ich ceny przekraczają 100 zł ( w przliczeniu na polskie pieniądze ), a nie mam zamiaru tyle wykosztowywać na atrapy noży.

Tatoine - potrzebuję tych pierwszych noży, a więc atrap. Treningowy też by się przydał, ale jednak ważniejszy jest dla mnie ten pierwszy rodzaj noży. Masz może jakiegoś linka do sklepu, gdize takie cus mógłbym dostać ??
  • 0

budo_tatoine
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 365 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

coś takiego n apewno produkuje ASP jako Red Knife (symbol ASP07451) oraz RAM INSTRUMENT jako Rubber Training Knife (symbol II-W05200A-BK). Akurat mam katalogi tych firm.
Gdzie to kupić? Musisz poszukać w jakiś sklepach internetowych sprzedających wyposazenie taktyczne z USA. Wiele z nich wysyła towar do Polski.
  • 0

budo_andy_hug
  • Użytkownik
  • Pip
  • 37 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

do treningu uzywaj noży stalowych, a nie tych wielkich, g..nych gumowców albo drewnianych.
możesz kupić i w polsce, naprawdę nieźle robione i niedrogie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_zulu
  • Użytkownik
  • Pip
  • 14 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tatoine - Jak mówisz, że to jest robota USA, zaczynam mieć straszne wizje ;) . Konkretnie - jestem pewien, że oznacza to spory wydatek.

andy_hug - Nie jestem pewien, czy myślimy o tym samym. Czy mówiąc "trening" masz na myśli sparing na noże ?? Bo ja tak - właśnie o to mi chodzi. Nie wiem więc, czy noże ze stali nadawałyby się najlepiej do tej roli, bo chyba nie wyobrażasz sobie, by taka stalowa arapa o kształtach "wibratorowych" dobrze symulowała nóż ( mam na mysli oczywiście masę takiego narzędzia ) :) ).
Widzę, że na stronie, do której linka podałeś, chłopaki chcą 50 zł za jedną sztukę... Ech, tracę nadzieję, ze uda mi sie w sieci kupić jakąś atrapę ( konkretnie dwie ) w rozsądnej cenie.

zastanawiam się czy do sparingów, o jakie mi chodzi, nie wystarczą zwykłe... rakietki do pingla :D D. Co prawda możemy sobie narobić nieco siniaków, ale przynajmniej nie pozabijamy się. Pozatym jest zawsze jakaś szansa, że kumpel wywiąze się z deklaracji i wystruga dwie odpowiednie atrapy :) .
  • 0

budo_tatoine
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 365 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeśli chcesz mogę się dowiedzieć od znajomego, kto sprowadził mu taki nóż właśnie firmy ASP. Kosztował wtedy jakieś 70zł (początek roku). Teraz pewnie byłoby drożej, bo kurs dolara niestety się podniósł.
Jeśli jesteś zainteresowany, daj znać. Zadzwonię do człowieka i dokładnie się dowiem.
Aha, nie mogę wysyłać i odbierać prywatnych wiadomości, tak więc kontaktuj się ze mną w tej sprawie na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
  • 0

budo_wyrok
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 112 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ZULU?
to ty jesteś z wrocławia :?:
witaj bracie :!: :!: :!:
ja sam miałam taki problem z nożami
jeśmi mówisz o gumowym nożu do ćwiczeń to możesz taki zanabyć na drodze kupna na ostatnim piętrze feniksa.
a jeśli chodzi o metalowe, odpowiadającxe wyważeniem orginałom to zostaje tylko sklep wysyłkowy, lub tatoine i jego niejasne kontakty :wink:
pozdrawiam
  • 0

budo_tatoine
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 365 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przepraszam, ale co miałeś na myśli pisząc "niejasne kontakty" :?:
  • 0

budo_wyrok
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 112 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to był żart :D
daj se luz jak mówi piosenka :wink:
pozdrawiam
  • 0

budo_mrnikt
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 645 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No coz .. dobra atrapa noza lub tez noz treningowy czyli TAKI SAM jak oryginal tylko z tepym ostrzem .. to niestety spory wydatek .. i nie da sie tak za 50 PLN nabyc 5 sztuk i zeby jeszcze cus w promocji dali. Dobry treningowiec to ok 100$
  • 0

budo_mafox_
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 746 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

NOŻE TRENINGOWE
Wykonane z gumy, w pełni bezpieczne podczas treningu. Występują w dwu wzorach:
A. Na górze zdjęcia - cena : 18,00 zł
B. Na dole zdjęcia - cena : 23,00 zł
---------------------

Dołączona grafika
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_lord von banan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2917 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Łamią się, przynajmniej ten drugi.
  • 0

budo_combat
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3360 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hmm - ja używam zwykłej - gumowej, czarnej atrapy za ... 15 zł i wystarczy w zupełności do ćwiczenia obron czy ataku... (ale niestety w Szczecinie do kupienia -nie w necie).

Ma tą zaletę - że nie do zdarcia - np. trenuję tym silne uderzenia na worku (seriami)...
  • 0

budo_dohap
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 209 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tatoine - Jak mówisz, że to jest robota USA, zaczynam mieć straszne wizje ;) . Konkretnie - jestem pewien, że oznacza to spory wydatek.

andy_hug - Nie jestem pewien, czy myślimy o tym samym. Czy mówiąc "trening" masz na myśli sparing na noże ?? Bo ja tak - właśnie o to mi chodzi. Nie wiem więc, czy noże ze stali nadawałyby się najlepiej do tej roli, bo chyba nie wyobrażasz sobie, by taka stalowa arapa o kształtach "wibratorowych" dobrze symulowała nóż ( mam na mysli oczywiście masę takiego narzędzia ) :) ).
Widzę, że na stronie, do której linka podałeś, chłopaki chcą 50 zł za jedną sztukę... Ech, tracę nadzieję, ze uda mi sie w sieci kupić jakąś atrapę ( konkretnie dwie ) w rozsądnej cenie.

zastanawiam się czy do sparingów, o jakie mi chodzi, nie wystarczą zwykłe... rakietki do pingla :D D. Co prawda możemy sobie narobić nieco siniaków, ale przynajmniej nie pozabijamy się. Pozatym jest zawsze jakaś szansa, że kumpel wywiąze się z deklaracji i wystruga dwie odpowiednie atrapy :) .

to może ja: zależy do jakich sparringów, na dobrą sprawę gumowym też mozesz wyjąć oko, a drewnianym uszkodzić krtań.
jasne że do sparringów dla wiekszości lepsze sa gumowe, ale nie nadają się do treningu innych rzeczy.
a te metalowe i tak są najtańsze w tej okolicy, a naprawdę porządnie zrobione
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024