czy coś co cwiczymy sami....
Napisano Ponad rok temu
k-83 ..masakra..nazwa przynajmnije..ale każdy z nas ma swój własny kombat kt.órego jest mistrzem..choć ich skutecznośc czesto się sprawdza ale tylko w snach..lub przed telewizorem...
co uważacie natemat mojego rozważania??? 8O
Napisano Ponad rok temu
A gdy w gre wchodzi kilka stylow to juz naturalne jest, ze cwiczacy wybiera z nich to, co najbardziej mu pasuje. Sam tez tak robie.
Napisano Ponad rok temu
Zeby coś nazwać systemem - to od stylu bardzo daleka droga...
Poza tym system musi zawierać kompletne elementy (uderzanie, chwytanie, dźwignie, rzuty, parter itp.)
A obecnie nie ma sensu tworzyć nowych combatów - chyba że z położeniem nacisku na nóż, pałkę, teleskop, tonfę i oczywiście elementy wojskowe... Tak czy inaczej - dla wojska to raczej dla rozrywki...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Combat - wiem o tym, a twoja odpowiedz nijak sie ma do tego, co napisalem. Sorry, Winnetou.
???
Kazdy, kto cwiczy jakas sztuke walki, czy system, nawet jeden, ma swoje ulubione techniki i w zwiazku z tym wypracowuje swoj wlasny styl. Nie ma dwoch zawodnikow walczacych identycznie.
A gdy w gre wchodzi kilka stylow to juz naturalne jest, ze cwiczacy wybiera z nich to, co najbardziej mu pasuje. Sam tez tak robie.
Czyli cały czas mówisz o STYLU, nie systemie. System to nie "to, co mi najbardziej pasuje" - tylko dużo więcej... To co jest najlepsze, najprostsze - niekoniecznie właśnie musi to pasować danej osobie... 8O
Napisano Ponad rok temu
A to co powiedzialem tyczy sie zarowno systemu, jak i stylu. Sam cwicze to drugie, ale tez brat dosc dlugo cwiczy Krav Mage wiec tez wiem jak to jest. I on tez nie wykorzystal by wszystkich technik jakie cwicza. Bo nawet z malego wachlarza moze wskazac techniki, ktore najbardziej mu leza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poruszyłem ten temat,ponieważ ćwicząc ju-jitsu tradycyjne czesto słyszę jakiś maniaków,którzy mówią coś o vczystości stylu i innych pierdołach....a chyba nie chodzi o to by walczyć archaicznymi metodami, tylko iśc do przodu..poznawać nowe rzeczy..wszystko sie rozwija nawet papier toaletowy-hmhm choc porównanie moż ejest trochę niesmaczne...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ciekawe tematy wałkowane :P
- Ponad rok temu
-
lol krav-maga na jednym z forów (C56, a krav-maga)
- Ponad rok temu
-
NAHKAMPF
- Ponad rok temu
-
Kristianna Loken- Terminator3- Krav Maga
- Ponad rok temu
-
Krav Maga Instructor Wins NHB Fight in Texas! [May 23, 2003]
- Ponad rok temu
-
Polscy antyterroryści: normalnie agresywni faceci