WZOR ABADA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

ja tak zrobilam pozyczajac abada od Moreny... tylko, ze ja moje troche zmienilam (podwyzszylam pas, ze juz nie sa biodrowkami..) i teraz zaluje
ale to najprostszy sposob na nowe abada

Napisano Ponad rok temu
Oryginalne abada są zrobione z rozciągliwego materiału ( który trudno jest kupić ) i są dość wąskie w pasie. Więc jeżeli mamy jakiś mniej elastyczny materiał to oryginalny krój należy odpowiednio poszerzyć aby nie był zbyt ciasny.
Napisano Ponad rok temu
poza tym, zawsze robi sie troche wieksza forme, a do tego, gdy cos szyjemy, to zawsze jest kilka przymiarek, wiec nie powinno byc klopotu, zeby wszystko uszyc tak, jak nalezy

a dobry material mozna dostac, trzeba tylko wiedziec, gdzie szukac

Napisano Ponad rok temu
 Kilka rad:1.dokładnie wytłumaczcie,o co wam chodzi(szwy po wewnętrznej stronie,pasek w środku,podwójne szwy lub stembnowanie,biodrówki itp.),bo moja krawcowa niestety nie wiedziała co to capoeira,nidgy też nie szyła "czegoś takiego".Kiedy to usłyszałam,włosy stanęły mi dęba przestraszony   ,bo w końcu powierzać mój materiał za 16,50 komuś takiemu?! :wink:  Ale w końcu jej to narysowałam...i załapała
  Kilka rad:1.dokładnie wytłumaczcie,o co wam chodzi(szwy po wewnętrznej stronie,pasek w środku,podwójne szwy lub stembnowanie,biodrówki itp.),bo moja krawcowa niestety nie wiedziała co to capoeira,nidgy też nie szyła "czegoś takiego".Kiedy to usłyszałam,włosy stanęły mi dęba przestraszony   ,bo w końcu powierzać mój materiał za 16,50 komuś takiemu?! :wink:  Ale w końcu jej to narysowałam...i załapała  
  2.weźcie poprawkę na to,że materiał,który kupicie,raczej nie będzie rozciągliwy,więc spodenki NIE mogą być obcisłe,bo przy compasso szwy pójdą :wink: Ja zrobiłam sobie na sznurek,nie na gumkę,polecam...
Tak więc mam abady za sumę ok.40zl,czarne co prawda(no cóż,praktyczne:))
PS nie radzę kkupować "zamiast" abad czegoś z normalnego sklepun odzieżowego,ja kupiłam i...nie wytrzymały prób salta,tzn.się podarły...
Napisano Ponad rok temu

Lena możesz mi wytłumaczyc w jaki sposób przy próbie salta podarły ci sie spodnie? Robiłaś X-salto czy może boczne ze szpagatem?

Napisano Ponad rok temu
Po 1)Sa elastyczne i lepiej sie w nich trenuje
2)Wytrzymuja bardzo duzo i nie trzeba za szybko kupowac nowych,tzn moje pierwsze abady mam juz ponad rok i ani troche sie podarly,a przezyly juz duzo.
3)Szybciej schna po praniu

Kazdy robi jak chce,ale lepiej zainwestowac i miec dluzej cos z abad,niz wydac mniej ryzykujac,ze spodnie szybko stana sie nieuyteczne.
Bo tajemnica abad jest material,ktorego w Polsce nie mozna kupic.
Napisano Ponad rok temu
 . Jakbym tak mial je prac bo kazdych zajeciach to by mnie szlag trafil
  . Jakbym tak mial je prac bo kazdych zajeciach to by mnie szlag trafil  Lena i gratuluje pomyslu zaradna jestes
  Lena i gratuluje pomyslu zaradna jestes  

Napisano Ponad rok temu
A nie napisałam,że czarne tylko na treningi na dworzeHmm.. czarne abady, to cos nowego

Lena możesz mi wytłumaczyc w jaki sposób przy próbie salta podarły ci sie spodnie? Robiłaś X-salto czy może boczne ze szpagatem?
 Bo mnie   ch@#$%a bierze,jak po każdym treningu na trawce musze wylewać na abady litry Ace(nie mylić z "Axe"
  Bo mnie   ch@#$%a bierze,jak po każdym treningu na trawce musze wylewać na abady litry Ace(nie mylić z "Axe"  ),aby znów były śnieżnobiałe. Mosquito-tak,robiłam podwójne salto,pierwsze X oczywiście,a drugie zakończone turkiem :twisted:   a że robiłam to na plaży,gdzie dużo małych ostrych kamyszków,to abady nie wytrzymały
  ),aby znów były śnieżnobiałe. Mosquito-tak,robiłam podwójne salto,pierwsze X oczywiście,a drugie zakończone turkiem :twisted:   a że robiłam to na plaży,gdzie dużo małych ostrych kamyszków,to abady nie wytrzymały  

Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Axe!
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej wpadnij do nas na trening i sobie odmierz. Tak, wiem... to nie są prawdziwe abady :? Ale chyba nie 'od razu Kraków zbudowano'.
Napisano Ponad rok temu
A Ty znowu narzekasz :-)
Najlepiej wpadnij do nas na trening i sobie odmierz. Tak, wiem... to nie są prawdziwe abady :? Ale chyba nie 'od razu Kraków zbudowano'.
Wojtecek mówił, że spodnie szyje wam siostra Jonasza wg. wzoru karate-gi. Mam karate-gi w chacie, po co mi drugie? Szyjąc swoje gacie chciałbym się maksymalnie przybliżyć do pierwowzoru, dlatego poprosiłem o schemat.
BTW Będziesz w moim wieku też zaczniesz narzekać

Pozdrawiam
Axe!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i dzięki.
Axe !!
Napisano Ponad rok temu
rok w gdansq to 5 lat normalnego zycia...:PPP
hehe, czyli (jak Bóg da) w ciagu najblizszych 5 lat, strace cwierc wieq mojego życia przestraszony
Napisano Ponad rok temu
rok w gdansq to 5 lat normalnego zycia...:PPP
hehe, czyli (jak Bóg da) w ciagu najblizszych 5 lat, strace cwierc wieq mojego życia przestraszony
Niektóre kobiety są jak wino, im starsze tym maja więcej sexapeallu - tak gdziesz do czterdziestki, więc narazie się nie przejmuj
 . Masz jeszcze parę lat.
 . Masz jeszcze parę lat.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Wielki Konkurs Companhia Pernas Pro Ar Wielki Konkurs Companhia Pernas Pro Ar- Ponad rok temu 
- 
			 Najtańszy przelot do Brazylii Najtańszy przelot do Brazylii- Ponad rok temu 
- 
			 Warsztaty Capoeira "Capitaes de Areia" w Berlinie Warsztaty Capoeira "Capitaes de Areia" w Berlinie- Ponad rok temu 
- 
			 Mestre Joăo Pequeno nie żyje ? Mestre Joăo Pequeno nie żyje ?- Ponad rok temu 
- 
			 STOPNIE W CAPOEIRA STOPNIE W CAPOEIRA- Ponad rok temu 
- 
			 capo ubranka capo ubranka- Ponad rok temu 
- 
			 CAPOEIRA - REALNA WALKA ? CAPOEIRA - REALNA WALKA ?- Ponad rok temu 
- 
			 kontuzje kontuzje- Ponad rok temu 
- 
			 Kobietki ;) Kobietki ;)- Ponad rok temu 
- 
			 Gdzie tykwe kupić? Gdzie tykwe kupić?- Ponad rok temu