jak zacząć trening oyama karate?
Napisano Ponad rok temu
Co do egzaminów to w kyokushin na 1 dan egzamin trwa dwa dnie (5 gidzin ) a potem na drugi dzień 50 kumite z ludzmi ,którzy nie sa uczestnikami egzaminu czyli świerzymi wypoczętymi bez żadnego podziału na wagi i pasy powyżej 5 kyu 18 lat.Czas walki to 2 minuty.
Jezeli chodzi o twoje uwagi co do różnic oyama a KYOKUSHIN to chyba sie pogubiłeś? nie ma walki bez taktyki,techniki i wyszkolenia technicznego na które składa się mocne i twarde kumite.Nalezy zadac sobie pytanie kto przeszedł z KK do Oyama sam ,a kto został wydalony i znalzł miejsce w Oyama.na koniec dodam od siebie ,ze do Oyama .
przeszło kilkanaście instruktorów z niskim kyu , a zaraz tam awansowali na 1 dan lub 2 .I chyba tuutaj niechcący zasugerowałem juz odpowiedz!.
PS.Zakończmy juz ten tematy proszę
Napisano Ponad rok temu
... pierwsza nazwa waszego stylu karate była używana USA Karate.Ale ten pomnysł okazałaś ise totalną porążką, więc wymyślono nazwę Oyama aby celowo dochodziło do pomyłek i wykorzystano wielkiego mistrza Masutatsu Oyame do robienia poprzez podróbę Oyama Karate.
to on nie miał z tym nic wspólnego ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Cóż - w Oyama robimy egzaminy na 1 dan w ciągu jednego dnia - rano technika, wieczorem kumite. Chodziło mi o różnice w odbywaniu sie kumite...Co do egzaminów to w kyokushin na 1 dan egzamin trwa dwa dnie (5 gidzin ) a potem na drugi dzień 50 kumite z ludzmi ,którzy nie sa uczestnikami egzaminu czyli świerzymi wypoczętymi bez żadnego podziału na wagi i pasy powyżej 5 kyu 18 lat.Czas walki to 2 minuty.
Jezeli chodzi o twoje uwagi co do różnic oyama a KYOKUSHIN to chyba sie pogubiłeś? nie ma walki bez taktyki,techniki i wyszkolenia technicznego na które składa się mocne i twarde kumite.Nalezy zadac sobie pytanie kto przeszedł z KK do Oyama sam ,a kto został wydalony i znalzł miejsce w Oyama.na koniec dodam od siebie ,ze do Oyama .
przeszło kilkanaście instruktorów z niskim kyu , a zaraz tam awansowali na 1 dan lub 2 .I chyba tuutaj niechcący zasugerowałem juz odpowiedz!.
2. Nie mówię, że ludzie z Kyokushinkai nie mają wyszkolenia technicznego ani taktycznego - są świetni pod oboma wzgledami, cay czas jednak odnosze wrażenie, że w Oyama oduściiśmy nieco twardości, żeby połozy nacisk właśnie na technike i taktykę.
3. O "szybkich awansach" w Oyama nie słyszałem i jakoś nie chce mi sie w to wierzyć...
3. Masz rację trzeba przestać wlec ten temat. Jakoś tak wychodzi, że jak obaj zaczynamy sie wypowiadać w jakimś temacie to wchodzimy w takie "konfliktowe"tematy. Proponuję ciągnąc wywlekanie różnić między naszymi szkołami w prywatnych rozmowach, bo innych uczestników dyskusji chyba zaczynają już nudzić nasz "kłótnie" - będ wdzięczny za uwagi z Twojej strony.
4. Hmmm... Mój brak wiedzy i własnych doświadczeń w kwestii Kyokushin jest irytujący - chyba będzie lepiej jeśli znajdę wreszcie chwilke i wpadnę na kilka treningów na ul. Krowoderską... :wink: Ehh - moze po sesji
Napisano Ponad rok temu
Kończmy ten temat ok
Napisano Ponad rok temu
Strasznie cie mierzwią te paski, ach jak strasznie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gwoli ścisłości,to nazwisko Oyama jest w sumie bliższe Shigeru niż Masutatsu,który naprawdę nazywał się Young-I-Choi i był Koreańczykiem.
Tyle,że nabrało ono sławy i znaczenia właśnie dzięki Masutatsu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[...]
[...]
dan , a teraz ma 2 dan "oczywiście w tzw egzaminie weryhikacyjnym" , a gośc nie wiedział co to Kata Pinian.
Kończmy ten temat ok
[...]
Czytaj uważnie ! gośc miał w KK 6 kyu i problem z Pinian kapujesz.A poza tym dyskujsa zamknięta.
[...]
Oczywiście ,że tak Mike masz rację.Jarek co do tego 6 kyu to był on zastępca szefa ośrodka ,który tez zgupiał i przeszedł do oyama ale tamten miał wtedy uprawnienia istruktorskie i 3 kyu.
To konczysz wreszcie ten temat, czy bedziesz sie tak nakrecal sensacjami X-Oyama-Files bez konca... ? :roll: Tak, do Ciebie musi nalezec ostatnie slowo w calej aferze "Oyama-Gate" :roll: Ale wyluzuj wreszczie, co ? Dzieki z gory, dla mnie EOT.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Karateka, barawooo!!!
Widze że i na tym forum dążysz do całkowitego zbłaźnienia się ;-)
Napisano Ponad rok temu
slam
małolacie miło Cię widzeć
Tak to jest właśnie wypowiedz "doświadczonego" karateki<0
Krateka<0 bis bis bis!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mistrzostwa Polski Szkół Wyższych 16-18.05.03 Olsztyn
- Ponad rok temu
-
Karate Hoentai
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Europy Kyokuhsin
- Ponad rok temu
-
KK - ksiazki
- Ponad rok temu
-
Zablokować low kick?
- Ponad rok temu
-
kara :)
- Ponad rok temu
-
Dziwny film o karate
- Ponad rok temu
-
MP JUniorów Młodszych w katowicach
- Ponad rok temu
-
Co sądzicie o obozach Kyokushin, gdzi e są najciekawsze?
- Ponad rok temu
-
Karate godne polecenia
- Ponad rok temu