The Last Samurai - Tom Cruise
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
8) Amerykanie to pewnie z tego "Matrix" zrobią
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze ktos tez pamieta ' About last Night" juz niemalże legendarny film.
A co do " The last Samurai" wygląda to na tania produkcje. Jedyni ludzie z jakimś dorobkiem to William Atherton (głownei role żlych , przkkupnych facetów) , Tony Goldwyn i Togo Igawa.
Nic poza tym.. Rzecz sie dzieje w 1870 r. weteran wojny secesyjnej przybywa do Japonii , Po co ? Bo dowodzi jakimis wojskami dla cesarza Meji. Na miejscu uczy sie kodeksu samurajow..
Jakas totalna bzdura, za grosz sensu ..
Cruise widac po rozwodzie z Kidman idzie w dól i to dramatycznie . Grywa w coraz gorszych dyrdymalach kolejne Misje niemozliwe i raporty mniejszosci..
Napisano Ponad rok temu
Kolego Aiki to są dwa ZUPEŁNIE różne filmy.O ile MI było przeciętne a MI2 było już tandetne, o tyle Raport jest jednym z najlepszych filmów SF dla mnie. Doskonale zagrany przez Cruise'a.
Sory za offtopic
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
dorobek cywilzacyjny ( np. Prawo rzymskie) szlag trafil...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Raport..." właśnie taką wizję zapropował. Dodatkowo bardzo sprawnie i przekonywującoją przedstawił.Pomysł moze ci się rzecz jasna nie podobać.Nie ma problemu :-) . Dla mnie taka wizja systemu sądownictwa i ścigania jest bardzo ciekawa, nowatorska i efektownie pokazana.
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Uwazam,ze w filmie wazna jest wiarygodnosc.. moga soenbie dinozaury po ekranie biegac tylko niech rezyser poda wiarygodny pomysl skad sie wziely..
Minority raport nie jest w najmniejszym stopniu wiarygodny w zwiazku z tym jest filmem kiepskim i chałowatym..
Juz Japończycy sa wstanie bardziej uwiarygodnic Godzille. Minority raport to obraza zdrowego rozsądku..
Napisano Ponad rok temu
Aiki, ty naprawdę potrafisz rozbawić, choć pewnie nie to było twoim zamiarem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Minority raport nie jest w najmniejszym stopniu wiarygodny w zwiazku z tym jest filmem kiepskim i chałowatym..
jak już mówiłem - każdy moze mieć inne kryteria oceny generalnie sztuki. I dla ciebie ten film może być do bani.OK. Dla mnie nie jest.I też OK. Widzę że dla ciebie szczytem filmu jest dokument a książki - podrecznik...podejdź do zycia na większym luzie...
słaszysz - pełna zgoda
VingDragon - chyba nieco zaśmieciliśmy ci posta o Samuraju
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
a podchodzenie do życia na luzie to zapewne cel życiowy spolecznosci do lat 18 i innych pozabawionych odpowiedzialnosci..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem wizja Spielberga jest wiarygodna. MOIM.To jest moje zdanie.Nic ci nie narzucam.
Ponieważ 18 miałem już dosyć dawno temu więc pewnie zaliczam się do " innych pozabawionych odpowiedzialnosci..' Pozwól Aiki że to nie ty będziesz o tym decydował i nie twoje zdanie się będzie dla mnie liczyło.
Są chwile kiedy trzeba się w życiu spężyć, są chwile kiedy trzeba być w stand-by mode.Pewnie że tak. Ale są chwile kiedy możesz pomyśleć na chwilkę o czymś innym,kiedy się zrelaksujesz i zwolnisz...uwierz mi że na dłuższą metę bycie ciągle"na serio" nie posłuży ci.Trzeba wszystko wyważyć.Ja się staram bo sprawa nie jest łatwa. Ale przeszedłem już na tyle dużo w życiu,że WIEM że nie wszystkim trzeba się przejmować i nie wszędzie szukać logiki, nie starać się wszystkiego zrozumieć :wink: Życie jest tylko jedno i na dodatek niezbyt długie...
Pozdrawiamn
El Primo
Napisano Ponad rok temu
BTW, gdyby filmy tylko odwzorowywały rzeczywistość byłyby straszliwie nudne.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sztuki walki w polskich mediach
- Ponad rok temu
-
Antologia wojownika
- Ponad rok temu
-
PLANET