JAK ZACZĄĆ ĆWICZYĆ???
Napisano Ponad rok temu
Mnie sztuka Capoeira interesuje od dobrych paru lat. Troszkę próbuje trenować ze znajomymi we własnym zakresie, wzorując się przede wszystkim na filmach o capoeira. Czy można się jakoś samemu nauczyć chociaż jakichś podstaw Capoeira? Z czego najlepiej korzystać? Mieszkam w byłym woj. kaliskim i nie ma w tym rejonie żadnej sekcji Capoeira...
pozdrawiam :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie z Uirapuru, ze chyba najlepszym wyjsciem bylyby warsztaty.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aporopo TV: mowił ze widział między 16-17godz bede musial sam zobaczyc bo jestem ciekaw co tam wyprawiają
Napisano Ponad rok temu
Ja mam lepszy pomysł. Zamiast jechać na warsztaty (zwykle 1-3 dni) to duuuużo lepiej pojechać na obóz capoeiry. Prawie każda grupa taki organizuje, jeśli nie wszystkie . Jak chcesz to mogę dać ci namiary na takie wyjazdy, albo jak ktoś ma to niech tu wkleja (a może założyć nowy topic - tylko o obozach wakacyjnych capo ? ). Obozy dłużej trwają, do dwóch tygodni gdzieś i przez to więcej się nauczysz. Jak pojedziesz na trzy turnusy to sam będziesz mógł zacząć uczyć podstaw. Koszty nie są wysokie. Poznasz dużo ludzi i po prostu się w to wkręcisz.
Powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Lepiej sie stopniowo przyzwyczajac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdy może mieć swoje zdanie. Wg mnie lepiej pojechać na obóz i nawiązać tam jakieś znajomości. Oczywiście, można poznać ludzi na warsztatach, ale to nie to samo co np. mieszkanie w pokoju przez dwa tygodnie z kimś. Zresztą decyzja należy do niego.No, $ero$lav, ja wolalbym pare(nascie) razy w roku pojechac na warsztaty/otwarta lekcje/wspolna roda niz W ZAMIAN za to pojechac na oboz.
Jeśli by wybrał jeżdżenie na parę(naście) warsztatów to raczej powinien jeździć na imprezy organizowane przez jakąś jedną grupę, bo niechętnie patrzy się na ludzi trenujących w kilku grupach. To z kolei sprawia, że tak dużo wcale tych imprez w roku nie ma.
Napisano Ponad rok temu
Ja jezdze w miare mozliwosci i tu i tu. Nie mozna sie ograniczac do jednego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdy może mieć swoje zdanie. Wg mnie lepiej pojechać na obóz i nawiązać tam jakieś znajomości. Oczywiście, można poznać ludzi na warsztatach, ale to nie to samo co np. mieszkanie w pokoju przez dwa tygodnie z kimś. Zresztą decyzja należy do niego.
Jeśli by wybrał jeżdżenie na parę(naście) warsztatów to raczej powinien jeździć na imprezy organizowane przez jakąś jedną grupę, bo niechętnie patrzy się na ludzi trenujących w kilku grupach. To z kolei sprawia, że tak dużo wcale tych imprez w roku nie ma.
No,nie wiem.Czy na oboz jedziesz dla wiary?Wiadomo,jest to dobra mozliwosc do nawiazania kontaktow,ale przewaznie na obozy jezdzi wiara,ktora juz sie zna.Trudno by bylo chyba nagle wejsc w grupe i w ciagu 2 tygodni zbratac sie z jej czlonkami.Warsztaty sa chyba tez dlatego lepsze,bo ,jak mowi uirapuru,nie trwaja tak dlugo.Co prawda ma sie mniej czasu,ale nie jest "tego wszystkiego" za duzo.Poczatkujacym nadmiar chyba szkodzi.Osobiscie odradzalbym ludziom,ktorzy zaczynaja trenowac,ale nie sa w sekcji,wybierania sie od razu na oboz.
Najlepsze sa warsztaty z Mestre.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Roda 11.V i pokaz w Silver Screen
- Ponad rok temu
-
Model berimbau
- Ponad rok temu
-
Niedziela 4 Maja
- Ponad rok temu
-
Capoeira-dyscyplina olimpijska?
- Ponad rok temu
-
Berimbau za darmo - kto nie ma, niech zajrzy tutaj!
- Ponad rok temu
-
Techniki z innych sztuk walk
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Lublinie
- Ponad rok temu
-
Wizytacja w weekend 2 maja !!
- Ponad rok temu
-
vale tudo w wawie