Szpagat
Napisano Ponad rok temu
jeżeli o "turecki"(czy jak to sie tam nazywa) to raczej nie chociaz kilka razy po dobrym rozciagnieciu mi sie udal !!!
a jeżeli chodzi o te na jedna noge albo druga (niewiem jak sie nazywaja) to luzik nawet bez rzadnego rozciągania!!! :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a nawet bardzo niebardzo :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz nauczyć się szpagatu damskiego,to wystarczy robić ćwiczenia rozciągające w czasie rozgrzewki na tkd,no i uważać na sporty skracające mięśnie(tzn.je wzmacniające),np.po koniach wzmacniają się przywodziciele i ze szpagatem kiepściutko...Mi to zajęło 6 miesięcy(ale się specjalnie nie spieszyłam :wink: )
Polecam: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] fajne i fachowe w dodatku porady na temat rozciągania,kopnięć itd.
Napisano Ponad rok temu
czy turecki to ten (hmmm...) wszerz (czyli nogi na boki) a ten drugi (damski?) to jedna noga do przodu a druga do tyłu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fajnie umieć szpagat, ale z moich najlepszych uczniów żaden go nie robi, a i tak wymiatają
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
A dobre roziagniecie pomaga na swobodniejsze wykonywanie technik.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz nauczyć się szpagatu damskiego,to wystarczy robić ćwiczenia rozciągające w czasie rozgrzewki na tkd,no i uważać na sporty skracające mięśnie(tzn.je wzmacniające),np.po koniach wzmacniają się przywodziciele i ze szpagatem kiepściutko...
wow :wink: :wink: :wink: 6 latek jeździectwa z poważnie :wink: potraktowanym "wzmacnianiem mięśni" hyhy => duuuuuuużo anglezowanego bez strzemion (swoją drogą nie znam lepszego ćwiczenia na mięsień przywodzący czy jak on tam) i jakos nie zauważyłam trudnosci z "damskim" choć nigdy się do niego specjalnie nie rozciągałam- po 2 miesiącach sam zaczął wychodzić :wink: :wink: no ale ja chyba mutantem jestem :wink: :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
ale w domku jak sie jakiegoś mebla trzymam to mi jakieś 15 cm brakuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdoofka
Napisano Ponad rok temu
sportowy-3 miechy
turek - 6 miechow...
sposob na rozciaganie... hmmm... najwazniejsze to rozgrzac sciegna przed cwiczeniem, gdyz ewentualna kontuzja moze miec tragiczne skutki... sposobow na rozciagniecie jest masa... ciezko tu wszystkie opisac... najwazniejsze to wytrwalosc i systematyka treningu... nie nalezy to do najprzyjemniejszych(najbardziej efektywne na granicy bolu) chociaz zalezy co kto lubi... ja lubie sie rozciagac chociaz masochista nie jestem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Festiwal sztuk walki na Eurosporcie - ma być taekwondo
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski Juniorów
- Ponad rok temu
-
Inwalida :)))
- Ponad rok temu