Manolo znowu pierwszy!
Napisano Ponad rok temu
Należy dodać że Manolo od 2 lat nie startował w turniejach Judo tylko pświęcił się BJJ.
z pozdrowieniem
Bagi
Born To Fight
Napisano Ponad rok temu

Gratulacje

Pelne wyniki nie sa znane. Jak tylko beda dostepne pewno zawisna w dziale judo 8) .
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Gratulacje
Czekam na wyniki, znowu jakies zawody mnie minely :?
Zawody tego typu maja przewaznie charakter zamkniety. Ograniczona liczba osob o nich wie. De facto tymi zawodami interesowali sie studenci uniwerkow trenuajcy judo ktorych jest stosunkowo malo.
Analogicznie jezeli chodzi o MP Politechnik ktore maja miejsce juz niedlugo.
Napisano Ponad rok temu
Tak w sumie to sie lapie tylko ze na treningach w ostatnim tygodniu nie bylam - kontuzjaDe facto tymi zawodami interesowali sie studenci uniwerkow trenuajcy judo ktorych jest stosunkowo malo.
Na to sie juz nie lapie, ale cos mi sie o oczy obiloAnalogicznie jezeli chodzi o MP Politechnik ktore maja miejsce juz niedlugo
Napisano Ponad rok temu
Jak wygral ? Jak znam zycie to przed czasem
To Ty życia nie znasz, Hast... :wink:
Wpadłem sobie pooglądać zawody rozgoryczony tym jak krótko trwało Vale Tudo.
Siedzę sobie, siedzę, oglądam ciekawe waleczki finałowe, a tu nagle słyszę Mariusz Linke, Uniwersytet Szczeciński. :twisted:
Przeciwnik Mariusza był sporo większy od niego, mimo to to właśnie Mariusz najczęściej atakował. Kilka razy próbował seoi-nage, ale zawsze przeciwnikowi udawało się wywinąć na brzuch, Mariusz wchodził mu na plecy i walka była przerywana po kilku-kilkunastu sekundach.
Przez pierwsze 5 minut nikt nie zdobył punktów, dopiero w dogrywce Linke wygrał przez yuko.
Liczyłem że zobaczę jakąś latającą balachę czy coś :wink: , ale dobre i to.
Wielkie gratulacje dla tego pana, takiej wszechstronności tylko pozazdrościć. Zreztą to już chyba trzeci turniej jaki wygrał w kwietniu (wcześniej mistrzostwa jiu-jitsu w Kobyłce i Piastowie). poklon
Napisano Ponad rok temu
Startujac w Judo trzeba stosowac sie do przepisow panujacych w Judo. Startujac w Jiu-Jitsu do przepisow jiu-jitsu. Latajacy armbar to hmm.. moglo by sie szybko skonczyc przez przegrana wykonujacego. Nie ma co ryzykowac jak chociaz lekka nieuwaga moze decydowac o przegranej badz porazce w walce.

Prawda. Mariusz ma niewatpliwie wyniki zaslugujace na uznanie. Gdzie nie wystartuje tam wygrywa. To chyba najbardziej aktywny zawodnik polskiej sceny Bjj.
Napisano Ponad rok temu

gratulacje 1 miejsca
Napisano Ponad rok temu
Latajacy armbar to hmm.. moglo by sie szybko skonczyc przez przegrana wykonujacego. Nie ma co ryzykowac jak chociaz lekka nieuwaga moze decydowac o przegranej badz porazce w walce.
Hast, nie pisałem poważnie... Dlatego użyłem emotki :wink:
Chociaż miałem nadzieję, że zobaczę jakąś ciekawą akcję w parterze, to przy przepisach Judo jest to na prawdę trudne. Za to jedna z walk w kategorii kobiet (niestety, nie pamiętam ani wagi, ani nazwisk

Luz?

kumpel opowiadal ze Manolo kosil zawodowo (choć zastanawial sie dlaczego reprezentowal uniwerek Szczecinski?
No właśnie, co to, wieczny student?

Napisano Ponad rok temu
Aviator
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Bjj i Aikido
- Ponad rok temu
-
Moskito a bjj