Judo czy Jiu Jitsu ?
Napisano Ponad rok temu
Mysle, o tym zeby w przyszlym roku zaczac trenowac Judo albo Jiu Jitsu. Szukam dobrej sekcji ( Judo ) w Lodzi moze mi ktos cosik polecic ? Dlaczego dopiero w przyszlym roku... bo chce zaczac od poczatku Swoja droga interesuja mnie glownie chwyty i dzwignie oraz stujka co bedzie pod tym katem lepsze Judo czy Jiu Jitsu ? W sumie Judo mi sie bardzo podoba ale zniechecaja mnie opinie ludzi mowiacych,ze traci na praktycznosci ze wzgledu na przepisy obowiazujace w nim. Jesli chodzi o wybor sekcji to moze cos dla studentow ? Slyszalem,ze na polibudzie jest cosik ?
Alchemik
Napisano Ponad rok temu
Wiekszosc sekcji judo trzyma wysoki poziom szkolenia a niestety dobrych sekcji jj jest znacznie mniej niz wybitnych mistrzow ktorzy sa czesto teoretykami nie wchodzacymi nawet na mate 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poruszasz sie i podbudujesz fizycznie. Pocwiczysz technike. Problem taki ze wiekszosc sekcji judo jest nastawiona bardziej na sport niz na samoobrone. Tak wiec tak jak mowil Martius. Jezeli bedziesz czul ze to nie to i chcesz wiecej chwytow i uderzania to poszukaj jakiejs sekcji jiu-jitsu i odwiedz ja aby miec porownanie i potem zdecydowac. Czy zostajesz czy idziesz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Elo! Jeśli masz aspiracje na zrobienie kariery sportowej, to w judo jest dużo wyższy poziom z racji takiej, że jest dyscypliną olimpijską. JJ nie jest, więc łatwiej zdobyć jakiś tytuł... Jeśli natomiast chcesz czuć się pewniej na ulicy, to raczej JJ, teraz judo (przynajmniej u trenerów, z którymi mialem przyjemność ćwiczyć) jest ukierunkowane wyłącznie na sport, pomijając samoobronę...Czesc
Mysle, o tym zeby w przyszlym roku zaczac trenowac Judo albo Jiu Jitsu.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Historia MP w Judo-pomożcie...
- Ponad rok temu
-
MP JUNIOROW RYBNIK....
- Ponad rok temu
-