Muay Thai - ciekawe materiały szkoleniowe
Napisano Ponad rok temu
Polecam stałe łącze, bo w sumie to z 9 mega...
Pliki są w PDF'ie, przez stronę główną się do nich nie da przejść, więc polecam przez wyszukiwarkę (ja tak to znalazłem):
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Materiał jest interesujący, nie tylko z punktu widzenia MT, ale także wszyskich innych sportów i sztuk walki - techniki treningowe, siłowe, kondycyjne, itp. Do tego np. całe zestawy "combosów" które optymalnie jest wykonywać na "ruszającym się worku treningowym".
Jeden z najlepszym znanych mi DARMOWYCH materiałów na necie w tematyce Muya Thai.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
P.S. Czy oni wiedzą co to garda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
P.S. Z ciekawostek: ten mistrz (Kumron Vaitayanon) opracował swój system rankingowy dla Muay Thai - nadaje coś w stylu pasów - ale są tą kolorowe "frędzle".
Napisano Ponad rok temu
Ale chyba w większości sekcji Muay thai nie ma "rankingu" uczniów ... ? Prawda to czy niezbyt ?
- POZDRAWIAM ... !
Napisano Ponad rok temu
To śię chyba na główe zakłada ...
U mnie trener powiedział że nie ma żadnych pasów, itp., wszystko należy zdobyć na ringu :twisted: . W Tajlandii o klasie zawodnika stanowi miejsce w rankingu, ale poza nią jest po prostu za mało walk MT, by można było prowadzić punktacje.Ale chyba w większości sekcji Muay thai nie ma "rankingu" uczniów ... ? Prawda to czy niezbyt ?
- POZDRAWIAM ... !
System proponowany przez Master K też zawiera pewne elementy ringowe, ale żółty, zielony i niebieski "frędzel" jest nadawany na zasadzie egzaminacyjnej - następne już za postępy na ringu.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - kilka fajnych artykułów z czasopism
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - POLECAM (english essential, a lot of txt)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
U mnie trener powiedział że nie ma żadnych pasów
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
U mnie trener powiedział że nie ma żadnych pasów
Pozdrawiam
Ale skrót w moim tekście...
Dokładnie to właśnie napisałem - "pasy" zdobywa się na ringu, ale "frędzle" to jakaś nowość 8) .
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czyli??? Jest coś podobnego w Polsce, albo coś, bo nie kumam jakie mam(y) wyciągnąć wnioski z Twojego postu :? .Nio, wlasnie o "fredzelki" mi chodzilo hehe
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Są wersje na ramię (w nich mozna walczyc), ale sa one czyms w rodzaju amuletów,
Te "fredzelki" to opaski ktore thaiowie nosza na głowach przed walka w czasie rytuału np.
(tak przynajmniej słyszałem na seminarium )
Napisano Ponad rok temu
Właśnie że się nie zakłada na głowę - co innego opaska na głowę (Mongkon) konieczna przy rytuale Wai Khru, a co innego "frędzle" (Paprachiat) - które kiedyś miały znaczenie amuletu (noszone były przez całą walkę). I to co proponuję się na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], to według mnie co innego - bo nie są już tylko amuletem a raczej "pasem" - i dlatego stwierdziłem że to jakaś nowość 8) .Tak wogóle to te frędzelki zakłada sięwłąsnie na głowe.
Są wersje na ramię (w nich mozna walczyc), ale sa one czyms w rodzaju amuletów,
Te "fredzelki" to opaski ktore thaiowie nosza na głowach przed walka w czasie rytuału np.
(tak przynajmniej słyszałem na seminarium )
Napisano Ponad rok temu
Co sądzicie o szkoleniówkach Duke'a Roufus'a Muay Thai Instructional.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Lewis i Tyson będą walczyć 21. czerwca
- Ponad rok temu
-
"Kickboxer" a kickboxing i muay thai
- Ponad rok temu
-
KICKBOXING w KRAKOWIE