Balacha na... nadgarstek
Napisano Ponad rok temu
Czy cwiczyliscie cos takiego na treningach ? Czy takie dzwignie sa wykonywane na zawodach?
Napisano Ponad rok temu
dzwignie te z tego co wiem nie sa zabronione. z drugiej strony w zadnych szkoleniowkach bjj ktore dotychczas widzialem nie spotkalem sie z nimi a to dzwine poniewaz czasami bywaja naprawde skuteczne i to nie tylko w przypadku balachy.
ps. na bjj.org sa ze 2 techniki na nadgarstek(moreira)
Napisano Ponad rok temu
...na zawodach.ha! na palce sa zakazane 8)
BTW, jak ktoś mi ucieka z dźwigni na łokieć (zginając rękę), to ja próbuję od razu zrobić dźwignię na nadgarstek, korzystając z ruchu "zabierania" ręki.
Napisano Ponad rok temu
Te dwignie to o ile dobrze pamietam pan Cleber, dosc utytulowany zawodnik Bjj, lubi szczegolnie. Sa one OK acz na niektorych moga specjalnie nie dzialac.
Ahh, to ze dane techniki nia powszechne w danym srodowisku nie oznacza iz ich wogule nie ma albo ze nie sa stosowane. Taka odmiana metagame to jest :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Sa one OK acz na niektorych moga specjalnie nie dzialac.
To fakt, mam kolezanke [pozdrawiam Iza ;] ktora moze tak zgiac nadgarstek, ze wewnetrzna strona dloni normalnie dotyka przedramienia 8O
Myslalem ze zemdleje, jak mi to na lekcji pokazala, zgina normalnie o 180 stopni [a zadnego aikido nie trenowala]. Na szczescie takich wybrykow natury jest niewiele :twisted:
Napisano Ponad rok temu
A co do samych dzwigni to ja sie z takimi zetknolem.
Napisano Ponad rok temu
To fakt, mam kolezanke [pozdrawiam Iza ;] ktora moze tak zgiac nadgarstek, ze wewnetrzna strona dloni normalnie dotyka przedramienia 8O
Myslalem ze zemdleje, jak mi to na lekcji pokazala, zgina normalnie o 180 stopni [a zadnego aikido nie trenowala]. Na szczescie takich wybrykow natury jest niewiele :twisted:
Byc moze to co zaraz napisze ciut Toba wstrzasnie niemniej mniej to na uwadze .
Kobiety to taka nacja ktora z definicja ma bardziej elastyczne stawy. Ciezko takie zdzwigniowac, na ogul, maja baaardzo elastyczne stawy to by sie zdawalo przeczy kilku prawom anatomicznym jakie znam :wink: .
To narusza moja psychike dosc silnie wiec unikam tego typu zjawisk na treningu coby szoku nie doznac 8O .
Kazama: To pojecie ma szersze zastosowanie niz tylko w grach karcianych gdyz opisuje pewne zjawisko regionalizacji co w bjj jest silnie prawdziwe.
Napisano Ponad rok temu
Nienawidze dźwigni na nadgarstek i na palce...
No to w czwartek Ci ją założę. Muszisz się przecież przyzwyczajać :wink:
Napisano Ponad rok temu
My uczylismy sie tylko jednej dzwigni na nadgarstek: gdy przeciwnik trzymajac nas w bocznej trzyma glowe i ramie zbyt blisko naszych bioder mozna go zapiac w trojkat [chociaz mi osobiscie dosc ciezko sie z niego dusi, ale niektorym sie udaje]. Gdy duszenie nie dziala trojkat zostaje juz tylko jako trzymanie - wtedy mozna spokojnie wylapac druga reke przeciwnika [ta blizej naszej glowy, niezapieta w triangle choke], polozyc ja sobie lokciem do gory [mozna unieruchomic glowa, dociskajac do barku okolice przedramienia] i wtedy juz banalnie jest zrobic dzwignie na nadgarstek [zginamy 'od siebie', w strone naturalnego zginania stawu zainteresowanego ;]
Mam nadzieje ze kojarzycie, o co mi chodzi.
Napisano Ponad rok temu
a co do palsców z tego co wiem to można robić dźwignie na 4 palce
ale moge sie mylić
Napisano Ponad rok temu
dźwignie na nadgarstki są rewelacyjne, mogą nieźle zaskoczyć
Soca uzyl ich ze dwa razy kiedy kulal sie z chlopakami z wawy(tymi wiekszymi)
Ja nie mialem okazji sie z nim pokulac
Napisano Ponad rok temu
Ja mówiłem że nielubie dźwigni na nadgarstki Przecież ja je uwielbiam :wink:Nienawidze dźwigni na nadgarstek i na palce...
No to w czwartek Ci ją założę. Muszisz się przecież przyzwyczajać :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ - Gliwice lub Knurów
- Ponad rok temu
-
gracie seminars com
- Ponad rok temu
-
Co robia Marines w Kuwejcie ?