zapotrzebowanie na energie ;-)
Napisano Ponad rok temu
ale do tego wszystkiego potrzeba żelaznej dyscypliny i hartu ducha
czy treningi nie zaostrzają wam apetytu do tego stopnia, że macie ochotę po powrocie wrąbać solidną kolacyjkę, albo przynajmniej tabliczkę czekolady?
Oczywiście po wypiciu 1,5 L mineralki
Chyba intensywny trening zwiększa zapotrzebowanie energetyczne organizmu?
Co o tym myślicie - lepiej się poczuję, jeśli będę wiedzieć, że nie tylko ja się zażeram ciasteczkami
pozdro
nana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaraz, to chodząc po górach nic nie jesz w trakcie wędrówki? 8Ono, nie Natalio, nie sądzę abym jadła aż patologicznie dużo, ale troszkę się utyło odkąd ćwiczę. Największe zapotrzebowanie energetyczne zaobserwowałam w górach. Tam po ładnej całodziennej trasie, to tablica choco musowo. A po treningu, to z umiarem - pół tabliczki zaledwie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba intensywny trening zwiększa zapotrzebowanie energetyczne organizmu?
Co o tym myślicie - lepiej się poczuję, jeśli będę wiedzieć, że nie tylko ja się zażeram ciasteczkami
pozdronana
Zdecydowanie trening zwiększa zapotrzebowanie na energię. Od dwóch dni jestem posiadaczem kilogramowej paczki Maxima, konkurenta dla Isostara. Myślę że Maxim jest bez porównania lepszy od Isostara. Już nie mówię o tym, że jest tańszy.
Poza nim wsypuję do butelki glukozę w proszku zalewam wodą, wstrząsam (nie mieszam) i biorę na trening.
Poza tym producent Maxima poleca batony energetyczne (których jeszcze nie brałem w buzię, ale mam ulotkę, więc wiem). Są one lepsze niż ciasteczka, czy batony Mars, bo nie tyje się od nich. Nie mam nic wspólnego z tą firmą (mogliby mi coś odpalić za reklamę, no nie?) ale podaje WWW:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jeszcze: takie dopalacze wcale nie sa takie dobre dla zdrowia,te wszystkie isostary,itp
Napisano Ponad rok temu
A to niedobrze, że nie jesz podczas wędrówek. Poza tym nie należy się żywić samą czekoladą. Mogę wrzucić propozycję różnych przekąsek dobrych na górskie wędrówki - o ile będzie zainteresowanie.
jestem zaciekawiony.
S.
Napisano Ponad rok temu
Dopalacze nie - jeśli masz na myśli RedBull itp. Napoje izotoniczne np. Isostar - jak najbardziej tak! Regenerują organizm podczas i po wysiłku.Dawaj,
a jeszcze: takie dopalacze wcale nie sa takie dobre dla zdrowia,te wszystkie isostary,itp
Napisano Ponad rok temu
-mleko w tubce
-rodzynki
-suszone owoce np. morele
-mieszanka Taty Łosia (rodzynki, parę rodzajów orzechów, suszone jabłka, pokruszone sezamki, płatki śniadaniowe różne czyli Cini-Mini, Cheriosy, kuleczki czekoladowe etc)
-kabanosy
jak se przypomnę to dorzucę
Napisano Ponad rok temu
A to niedobrze, że nie jesz podczas wędrówek. Poza tym nie należy się żywić samą czekoladą.
no bez przesady, nie samą czekoladą człowiek żyje. Moja dieta na górskim szlaku wzbogacona jest dodatkowo w jogurty, sezamki, zupki yum-yum, czy jak to tam się pisze, chleb chrupki, oscypki, kawę, herbatę, wodę mineralną, cebulę, ogórki, lub inne twarde warzywo, które się nie rozbabrze i piwo na wieczór - doskonałe na sen.
raczej nie jestem za red-bullami czy czymś w tym guście, bo to sama chemia i paskudne w smaku.
pozdro
nana
Napisano Ponad rok temu
oczywiście też jestem zainteresowana tymi przysmakami :-)Mogę wrzucić propozycję różnych przekąsek dobrych na górskie wędrówki - o ile będzie zainteresowanie.
jeszcze a propos energii, to słyszałam, że są ćwiczenia, które działają na człowieka jak kawa, takie "doenergetyzowanie" - ale może to dobre dla tych, którzy się żywią energią kosmiczną, albo słoneczną.
Co o tym myślicie?
Jak rozwiązujecie problem potrzebnych do życia kalorii?
nana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym producent Maxima poleca batony energetyczne (których jeszcze nie brałem w buzię, ale mam ulotkę, więc wiem). Są one lepsze niż ciasteczka, czy batony Mars, bo nie tyje się od nich.
Nie istnieje źródlo energii, od którego się nie utyje. Organizm człowieka to taka maszynka co ze wszystkiego umie wyprodukować tłuszcz (z białka też jeśli jest w nadmiarze).
Napisano Ponad rok temu
Nie istnieje źródlo energii, od którego się nie utyje. Organizm człowieka to taka maszynka co ze wszystkiego umie wyprodukować tłuszcz (z białka też jeśli jest w nadmiarze).
Ooo tak Znajomy spasł się jak świnia odżywkami białkowymi, bo za mało ćwiczył
Co wsuwacie przed treningiem oprócz czekolady?
Napisano Ponad rok temu
Silvio napisał:
Poza tym producent Maxima poleca batony energetyczne (których jeszcze nie brałem w buzię, ale mam ulotkę, więc wiem). Są one lepsze niż ciasteczka, czy batony Mars, bo nie tyje się od nich.
Nie istnieje źródlo energii, od którego się nie utyje.
Cholera, Silvio, moja radość trwała krótko
Napisano Ponad rok temu
Silvio napisał:
Nie istnieje źródlo energii, od którego się nie utyje.
Cholera, Silvio, moja radość trwała krótko
pociesz się nana, że to działa też w druga stronę - możesz jeść co tylko chcesz, jeśli więcej spalisz niż zjesz to będziesz chudła
ja jem tyle, ze nieraz sam się zastanawiam gdzie mi to się mieści,3 łyżeczki cykru do herbaty i czekolada dziennie obowiązkowo, ale że palę jak stara syrena (50litrów/100km) nie mogę dobić nawet do 70 kg (185cm)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sprezyna
- Ponad rok temu
-
Skakanka z obciążnikami
- Ponad rok temu
-
Odstęp,układ ćwiczeń
- Ponad rok temu
-
Kontuzje pleców po 30-ce
- Ponad rok temu
-
ALS od blokad?
- Ponad rok temu
-
chrupanie w kolanie
- Ponad rok temu
-
POTRZEBUJE PORADY ODNOSNIE ODZYWKI PROGAIN4100.
- Ponad rok temu
-
Trening palców(u rąk )
- Ponad rok temu
-
Biologiczne podstwy sportów walki
- Ponad rok temu
-
Zioła!?
- Ponad rok temu