ROZMIAR PIEPRZOWEGO ŻELU
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja noszę w kieszeni, trzeba tylko uważać aby kieszeń była czysta /żadnych śmieci, paprochów itp./ ponieważ istnieje możliwość zapchania dyszy miotacza i wtedy dupa . Baby /sorry kobiety/ noszą najczęściej gaz w swoich ogromnych torbach i raczej nie wyciągną go w odpowiedniej chwili. Generalnie jeżeli kobieta porusza się w niebezpiecznej okolicy powinna cały czas trzymać gaz w dłoni przygotowany do działania - więc jego wielkość jest uzależniona od wielkości jej dłoni.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
zawartośc tego pakieciku starczy na 2-3 razy porżądnego spsikania psa czy człowieka...cena:ok20 zł...
Napisano Ponad rok temu
A dlaczego pieprz a nie "zwykły" gaz?
Po ten CS dostępny bez zezwolenia czasem nie działa na osoby pod wpływem prochów i tzw. napojów wyskokowych. A na gazik pieprzowy nie ma siły. Są jeszcze gazy/żele chemiczne z prawdziwego zdarzenia ale to tylko dla policji niestety
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gaz rozpyla się w chmurę o pewnej objętości a żel to po prostu strumień, więc faktycznie trudniej nim trafić.
Jeden i drugi używa sie na małe odległości. Miałe okazję korzystać z gazu i jest to najlepszy moim zdaniem środek do samoobrony
Chmura jest OK ale... tylko kiedy powietrze jest stojące tzn. zero wiatru...
Strumień jest lepszy i to zdecydowanie z tego chociaż względu, że nie trzeba pamiętać skąd wieje wiatr.
Jeszcze uwaga co do pojemników, faktycznie tylko małe w luźnej kieszeni kurtki, bez kabur itp. z praktyki wiem że dobrze jest odciąć np. nożykiem klips od pojemnika jest do dupa tylko przeszkadza, aha i jeszcze sama dysza dobrze żeby była szeroka wtedy nie trzeba się martwić o jakieś paprochy a pojemnik szybko sie opróżnia :-) .
Kiedy już kupisz gaz sprawdź czy przebicie pojemnika (często są tak zabezpieczane) nie wymaga zbyt dużej siły bo się zdziwisz jak przyjdzie co do czego 8O
Pozdrawiam
Szeryf
Napisano Ponad rok temu
P.S. Nie wiecie jak wyglada mozliwosc sprowadzenia sobie miotacza gazowego z USA ? Mozna go przewozic w samolocie (w bagazu "niepodrecznym") ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no w gdańsku tego pełno...ale w kutnie to nie wiem...sklepy z "nożami",bronią..mysliwskie..a anwet sportowe;)
Eh, ludzie, proszę Was, podajcie mi adres jakiegoś sklepu w woj. Łódzkim, ew. sklepu internetowego, w którym mogę kupić pieprz w żelu w rozmiarach podanych przez Cougara. poklon
Napisano Ponad rok temu
Pieprz raczej nie powinien sie ulatniać tylko "przyklejać się" dlatego jest w żelu jeśli używałeś jednego i drugiego to masz praktykę. Jeśli nie to spróbuj...hehe i pogadamy ale jeśli piszesz o walce z "kilkoma napastnikami" to... 8O
Poza tym celowanie na max 1,5 metra to raczej nie jest problem przecież to wiązka (mało istotne czy to gaz czy strumień żelu) a nie pojedynczy strzał. :wink:
Pozdrawiam
Szeryf
Napisano Ponad rok temu
"ale jeśli piszesz o walce z "kilkoma napastnikami" to... "
To co ?
"Poza tym celowanie na max 1,5 metra to raczej nie jest problem przecież to wiązka (mało istotne czy to gaz czy strumień żelu) a nie pojedynczy strzał."
Co rozumiesz przez "pojedynczy strzal" ? Chodzi Ci moze o strumien taki, jak ze strzykawki ? Bo sa miotacze wyrzucajace zawartosc w takiej formie, i ja o czyms takim pisalem uzywajac okreslenia "strumien".
I jeszcze jedno pytanie - widziales kiedys miotacz pieprzowy wyrzucajacy substancje czynna w postaci gazu ?
Napisano Ponad rok temu
Szeryf - nie napisalem, ze "pieprz" powinien sie ulatniac, chodzi o to, ze on wlasnie sie praktycznie nie ulatnia, w przeciwienstwie do np. CS (Pisze to na podstawie informacji z Ineternetu. Nie uzywalem nigdy CS), i dlatego jesli nie zostanie wyrzucony w formie mgly, tylko strumienia, to IMO praktycznie nie zadziala na uklad oddechowy.
Dobrze że napisałeś, że nie masz pojęcia o czym piszesz .
Jeśli według ciebie gaz pieprzowy nie zadziała na układ oddechowy, to kup taki gaz i daj się kumuś psiknąć.
Napisano Ponad rok temu
Napisz, w ktorym miejscu napisalem, ze nie mam pojęcia o czym pisze, oraz, ze "gaz pieprzowy" nie zadziala na uklad oddechowy (bo ja czegos takiego nie napisalem).
Napisano Ponad rok temu
2. napisałeś, że jeśli gaz pieprzowy
nie zostanie wyrzucony w formie mgly, tylko strumienia, to IMO praktycznie nie zadziala na uklad oddechowy.
A ja ci mówię, że zadziała.
Napisano Ponad rok temu
nie zostanie wyrzucony w formie mgly, tylko strumienia, to IMO praktycznie nie zadziala na uklad oddechowy.
A ja ci mówię, że zadziała."
Mozesz napisac w jaki sposob ma zadzialac, podac na podstawie czego tak twierdzisz (jesli na podstawie doswiadzeczenia to jakiego modelu miotacza uzyles) ?
Tylko konkretnie, bo ja uwazam, ze nie zadziala, ale skoro sie upierasz.
Ja uzywalem takiego miotacza "strumieniowego" i on nie dzialal na drogi oddechowe.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karabinki elektryczne EAG
- Ponad rok temu
-
proca a'la david i goliat
- Ponad rok temu
-
Doce Pares
- Ponad rok temu
-
Wpadka Policji
- Ponad rok temu
-
co ma zrobić państwo jesli takie rzeczy sie dzieją ?
- Ponad rok temu
-
Walka pałką w Wa-wie
- Ponad rok temu
-
teleskop autolock
- Ponad rok temu
-
Teleskop-Krakow
- Ponad rok temu
-
ASP 16 - baton