pałki teleskopowe...
Napisano Ponad rok temu
nasza cena: 39,00 PLN
(z VAT)
Służy do obrony przed napastnikiem. Rozkładana z długości 17 cm do 43 cm. Wykonana z metalowego zwoju sprężyny, zakończona gumową nasadką. Złożona zmieści się w każdej damskiej torebce.
NIE ROZUMIEM. PODOBNO NIE MOŻNA POSIADAĆ CZEGOŚ TAKIEGO. A TU NAWET NIE WSPOMNIELI O TYM...
oferta pochodzi ze strony: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ale nie ufałbym w użyciu sprzętowi poniżej 100 zeta
Napisano Ponad rok temu
ustawa mówi:
- pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiałuGuma ciężkim i twardym materiałem nie jest.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale czy mogę ją nosić ze sobą??????
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawaim
Napisano Ponad rok temu
Kiedys sie "pacnalem" dla tesu taka paleczka. Boli ale to nie to co sztywna... i (co bylo powiedziane) ma wade - nie da sie blokowac takim czyms
Napisano Ponad rok temu
Stalowa pałka teleskowpowa! Żadna tam lipna sprężynowa pałeczka! Rękojeść gumowana, karbowana, doskonale leży w dłoni! Długość rękojeści 21 cm. Pałka po rozsunięciu osiąga długośc około 50-55cm. Ciężka! Solidna! Pałka jest zupełnie nowa! Do pałki gratis pokrowiec do noszenia przy pasku! Kolor pałki czrny, kolor pokrowca czarny! /Dobrze się nosi! Doskonale leży w dłoni, styczność z drugą stroną pałki zdecydowanie nie jest przyjemna! Pałka nie podlega żadnym rygorom prawnym w obrocie handlowym, można ją swobodnie kupić w dobrych sklepach z bronią - bez pozwolenia! Polecam!!! Pozdrawiam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - co o tym sądzicie? Szczególnie te fragmenty o "rygorach prawnych"...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
no bo w obrocie handlowym nie podlega rygorom....tak jak np.krótkofalówki,radia CB i inne sprzety...wolno handlować ale nie wolno posiadac albo uzywac....taka głuppota ale zgodna z prawem.Ja też już się gubię zarówno w kwestiach solidności, legalności i skuteczności :2gunfire:... Z ciekawych propozycji znalazłem coś takiego:
Stalowa pałka teleskowpowa! Żadna tam lipna sprężynowa pałeczka! Rękojeść gumowana, karbowana, doskonale leży w dłoni! Długość rękojeści 21 cm. Pałka po rozsunięciu osiąga długośc około 50-55cm. Ciężka! Solidna! Pałka jest zupełnie nowa! Do pałki gratis pokrowiec do noszenia przy pasku! Kolor pałki czrny, kolor pokrowca czarny! /Dobrze się nosi! Doskonale leży w dłoni, styczność z drugą stroną pałki zdecydowanie nie jest przyjemna! Pałka nie podlega żadnym rygorom prawnym w obrocie handlowym, można ją swobodnie kupić w dobrych sklepach z bronią - bez pozwolenia! Polecam!!! Pozdrawiam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - co o tym sądzicie? Szczególnie te fragmenty o "rygorach prawnych"...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Rękawice Policji brytyjskiej Bardzo praktyczne rękawice taktyczne. Czarna skóra, wierzch dłoni zbrojony pancerzem skorupowym. Wnętrze dłoni pokryte kevlarem co daje możliwość złapania za ostrze noża bez przykrych ran. Dobre na motor i zadymę ;-) Używane - stan bardzo dobry!
Napisano Ponad rok temu
A tu niektórzy pytają o kwestie formalne.
I ujawnił się pierwszy masochista na vortalu rotfl, ciekawe czy jest was więcej.Mam tą pałkę. Jest solidna. A sprawdzałem na sobie. BOLI JAK SKURWYSYN!!!
Napisano Ponad rok temu
Pałka teleskopowa
NIE ROZUMIEM. PODOBNO NIE MOŻNA POSIADAĆ CZEGOŚ TAKIEGO. A TU NAWET NIE WSPOMNIELI O TYM...
mam takie pytanie: czy ktoś z Was sprawdzał taką pałkę w akcji? Ale nie na sobie w domu, tylko na żywym przeciwniku.
Kiedyś szedłem z kumplem a tu w nasza stronę idzie chłopak. Tuż przy nas coś mu wypada z ręki i się toczy. Ja patrzę a to pałka teleskopowa! Zastanawiałem się przez moment czy on chciał nas tą pałką walnąć czy o co chodziło, ale się schylił po nią, zabrał i uciekł. Do dzisiaj nie wiem.
I w sumie to była moja jedyna przygoda z pałką teleskopową.
Czy ktoś miał bogatsze doświadczenia?
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Uważasz, że wyrzuciłeś kasę w błoto? Dlaczego ma nie nosić?Raczej tego nie nosz. Kupiłem to jak byłem młody gniewny a teraz juz mi to przeszło.
Pozdrawaim
No i czy z tą gumą to żeczywiście "legalniej" ??
Pozdrawiammmm
Napisano Ponad rok temu
Tak czytam czytam i naglew patrze a tu:
no bo w obrocie handlowym nie podlega rygorom....tak jak np.krótkofalówki,radia CB i inne sprzety...wolno handlować ale nie wolno posiadac albo uzywac....
Hmm tak wiec nie mozna posiadac krotkofalowek i radyjek CB ? Hmm to ciekawe zwazywszy ze nawet dla dzieci sa sprzedawane "zabawkowe" krotkofalowki ... niewiem polskie prawo jest powalone ale bez przesady .. Z jakiego powodu zabronione jest posiadanie tych urzadzen ?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
jeżeli chodzi o krótkofalówki i CB...Witam.
Tak czytam czytam i naglew patrze a tu:
no bo w obrocie handlowym nie podlega rygorom....tak jak np.krótkofalówki,radia CB i inne sprzety...wolno handlować ale nie wolno posiadac albo uzywac....
Hmm tak wiec nie mozna posiadac krotkofalowek i radyjek CB ? Hmm to ciekawe zwazywszy ze nawet dla dzieci sa sprzedawane "zabawkowe" krotkofalowki ... niewiem polskie prawo jest powalone ale bez przesady .. Z jakiego powodu zabronione jest posiadanie tych urzadzen ?
Pozdrawiam.
oczywiście możesz posiadac takie radyjko CB ale.....zakres jest ograniczony do 1 czterdziestki..nie może miec wsteg...moc ograniczona do 4 watów..
jesli policja znajdzie radio CB gotowe do uzycia tj z podłączonym zasilaniem to..jesli nie masz zezwolenia z PAR i swojego znaku ident. to popełniasz PRZESTĘPSTWO przeciwko ustawie o łacznosci....
to samo z krótkofalówką z częstotliwościami policyjnymi..można kupić..ale uzywac-nie wolno..
oczywiscie są radyjka ukf działające np.na budowie..o małym zasięgu..te możesz uzywac bez zezwolenia..dokłądnych danych na ten tamet udzieli ci każdy sprzedawca w sklepie z takim badziewiem....pozdr..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie pisz nic wiecej na tym forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
W szkole
- Ponad rok temu
-
Paranoje na ulicy...
- Ponad rok temu
-
Mała prośba-poszukiwana sekcja
- Ponad rok temu
-
nigdy nie wiesz co kto ma przy sobie
- Ponad rok temu
-
pytanie zasadnicze-podjęcie demokratycznej decyzji.
- Ponad rok temu
-
Kaptur ;)
- Ponad rok temu
-
Tresc przekonan o przemocy seksualnej
- Ponad rok temu
-
Pytanko do wszystkich!! Przeczytajcie!!!
Guest_budo_Jaro9999_* - Ponad rok temu
-
Duży może więcej?
- Ponad rok temu
-
Samoobrona a konsekwencje
- Ponad rok temu