Yin shi bagua zhang - klip
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jest to intro z plytki o bagua stylu Yin w wykonaniu mistrza Xu Shixi, przeznaczonej do uzytku wewnetrznego.
Byc moze jest tam jakis moment z Chen shi taiji, bo to tez cwiczy ten czlowiek, ale nie jestem pewien :-) . Jakies 3.3MB.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mimo ze je tam dla praying mantis polecaja i za 60$ to juz naprawde piekne mozna miec - to ja ich nie chce za darmo :wink: nawet takich pieknych
Napisano Ponad rok temu
na tym clipie Xu Shixi poza jego zdjeciem w pozycji bagua dalej bagua nie ma nic.... 98% chentaiji i na koncu troche machania rekami z yiquanu ktory tez on cwiczy
pozastale dwie formy co podales z tymi obraczkami to formy liniowe Liu Dekuana i to tez Yin bagua nie jest
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za sprostowanie, Tomek. A te od Liu Dekuana, to jakie bagua jest?
Liang (?)
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za sprostowanie, Tomek. A te od Liu Dekuana, to jakie bagua jest?
Liang (?)
w sumie to nie do konca bo Liu dekuan stworzyl wlasne bagua ktorego teraz nikt prawie nie uczy a jego forma liniowa nauczana jest w stylu Liang ale dlatego ze niejaki Guo gumin ktory wlaczyl ja do stylu Liang byl instruktorem wojskowym i nauczyl sie jej od Liu dekuana ktory stworzyl ja wlasnie dla wojska bo mozna bylo uczyc liniowo wiec zabieralo to mnie miejsca - no wiecie caly pluton od razu mogl cwiczyc
Napisano Ponad rok temu
Nie mowiac juz o aplikacji gdzie napastnik sie przewraca po podcieciu ktorego nie bylo.
To nie jest przypadkiem mityczny taoista? Bo tak by mi pasowalo po tym co widzialem.
Napisano Ponad rok temu
To nie jest przypadkiem mityczny taoista? Bo tak by mi pasowalo po tym co widzialem.
Jaki taoista, o co chodzi? 8O
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czarny taoista :wink: to na tych clipach z obraczkami
Ach ten ci! O kurna, aż się prawie zakrztusiłem jak mi się przypomniał Tomek Ty widziałeś jego stronę na pewno ale inni to nie wiem, czarny jest mistrzem świata w pozowaniu w dziwnych pozycjach w kolorowych pseudostarochińskich ubrankach
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak, z pewnoscia jestem bardziej "na tak", biorac tez pod uwage, ze Ty jestes bardziej na nie, gosc nie jest chyba jednak "delikatnie mowiac fatalny". Jesli chodzi o stroj, to moze byc festyniarzem, ale to mozna mu to wybaczyc, o ile cos umie. Tu sie zapewne nie zgadzamy. :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Widze natomiast (na tych klipach) pewne rzeczy, ktore sa zbiezne z tym co cwicze. Widze tez podobienstwa (np. jak robi dzgniecie dlonia z krokiem -chuan zhang- zeby nie byc goloslownym) z tym co widzialem na plytce o bagua wchodzacej w sklad tej serii z zastosowaniami, a z ktorej "pigulke" zrobil niedawno, i wrzucil na forum, dacheng. Nie sadze, zeby bylo to cos specjalnego, ale, wg mnie, przyzwoitego. Kazdy dostrzega cos innego. Normalne :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kung-Fu, Tai-chi, a Darn Jian
- Ponad rok temu
-
Formy CLF
- Ponad rok temu
-
Yip Man sfilmowany?
- Ponad rok temu