No bez przesady...TKD Jest chyba przede wszystkim sportem
no nie wogóle - jako jedyny z MA jest na olimpiadzie

Napisano Ponad rok temu
No bez przesady...TKD Jest chyba przede wszystkim sportem

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to nie jest tylko sport- to jest AZ sportto że jest na olimpiadzie to nie znaczy, że to jest tylko sport - no bez przesady...

:wink:

Napisano Ponad rok temu
to nie jest tylko sport- to jest AZ sportto że jest na olimpiadzie to nie znaczy, że to jest tylko sport - no bez przesady...

Napisano Ponad rok temu
Ale olimpijskie TKD WTF to nie całe taekwondo i to że jest na olimpiadzie to nie znaczy, że to jest tylko sport - no bez przesady...
 ) to go wyróznia z posrod innych MA i z tego trza być DUMNYM a nie sie tego wstydzić  :twisted:
) to go wyróznia z posrod innych MA i z tego trza być DUMNYM a nie sie tego wstydzić  :twisted:

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dumnym to mozna bylo byc z boksu/zapaspw/pankrationu w najlepszym czasie antycznych igrzysk olimpijskich. teraz... mimo iz igrzyska nowozytne maja swoj prestiz to ...to juz nie jest to o co chodzi :wink:
Napisano Ponad rok temu
 nie chodizlo o pieniadze... chodzilo o sam prestiz... komercjializacja stala sie dopiero jedna z przyczyn upadku starozytnych igrzysk olimpijskich.
  nie chodizlo o pieniadze... chodzilo o sam prestiz... komercjializacja stala sie dopiero jedna z przyczyn upadku starozytnych igrzysk olimpijskich.Napisano Ponad rok temu
 ale szkoda, ze tylko WTF
  ale szkoda, ze tylko WTF  .
  .

Napisano Ponad rok temu
Ja dalej tkwie w przekonaniu, że tkd nadaje sie do samoobrony. Jeśli ktoś przychodzi na wszystkie treningi, daje z siebie wszystko, często sie sparuje, i wykonuje odpowiednie ćwiczenia...
Napisano Ponad rok temu
a to co naisalem wczesniej tyczy sie konkretnie wypowidzi taxxa- czy faktycznie odczuwasz dume ze TKD jest dyscyplina igrzysk olimpijskich?
...ja nie jestem przeciwnikiem igrzysk, wrecz przeciwnie! tylko uwazam ze jesli widzisz czegos zalety to powinienes spojzec rowniez na wady :wink:
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście że taekwondo to sport, temu nie przecze, rywalizacja sportowa jest w nim bardzo ważna ale nigdy się nie zgodze, że najważniejsza i że to jedynie sport!
 ) - o co ci chodzi?
  ) - o co ci chodzi?

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 )
  )Napisano Ponad rok temu
 (chyba)
  (chyba) pozwoli uniknac klopotow lub zmniejszyc ich skutki. Nie wiem czy tkd sie do samoobrony nadaje, jestem baaardzo poczatkujacy, ale wydaje mi sie, jestem prawie pewien, ze osoba majaca spore pojecie o tkd ma wieksze szanse w sytuacji podbramkowej ( pozna pora, ciemna ulica itd
   pozwoli uniknac klopotow lub zmniejszyc ich skutki. Nie wiem czy tkd sie do samoobrony nadaje, jestem baaardzo poczatkujacy, ale wydaje mi sie, jestem prawie pewien, ze osoba majaca spore pojecie o tkd ma wieksze szanse w sytuacji podbramkowej ( pozna pora, ciemna ulica itd  )od osoby, ktora o tkd pojecia nie ma.  A czy szanse te pozwola uniknac szpitala np. to juz inna kwestia.
  )od osoby, ktora o tkd pojecia nie ma.  A czy szanse te pozwola uniknac szpitala np. to juz inna kwestia. Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu