Co trenuje policja w Polsce? => chyba nie było :)
Napisano Ponad rok temu
Uczestnicy dzielą się na dwie grupy:
1. wzięci z musu, z łapanki, co to wbijają lachę bo im kazali,
2. specjalnie szkoleni (pomimo wyraźnego polecenia, iż do zawodów przygotowywać się nie wolno), którzy zamiast do służby chodzą na strzelnicę, biegają i kują testy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ok, podajcie przykłady ze jest inaczej- i tak ta rozmowa odbiega od tematu- pytam co trenuje policja i jak często (powiedzmy że chodzi o OP i 997 z KM)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MOŻE I TWOJE GLĘDZENIE SENS MA ALE NA PEWNO NIE W TYM FRAGMENCIE..Policja. Pracuję 7 lat w ochronie i to tej uzbrojonej. Tylko kilka razy drodzy Policjanci mogłem liczyć na waszą pomoc. Dno i wodorosty i dwa metry mułu. Mało tego teraz jestem na wysokim stanowisku w ochronie i korowód "mętów" do pracy w ochronie nigdy się nie kończy. Pracuję z emerytami z policji na stanowiskach kierowniczych- to w 99 % alkoholicy i męty społeczne i zwyczajne huje.
wyglada na to , że 99 procent policjantów na kierowniczych stanowiskach to mety społeczne,alkoholicy i "huje"...zwyczajne na dodatek ...
no chyba sam przyznasz że jednak to lekka przesada tak twierdzic.
gdybys powiedział 30 procent...no 35...
co do szkolenia to lord ma racje:jesli nie robisz czegos sam to nie robisz nic. wyjatkiem sa grupy specjalne w których chłopcy chcę trenopwac i takie treningi wymuszają na przełozonych.
jednak siła policji tkwi w czyms innym niż siła fizyczna. siłę fizyczną wykorzystujesz baaaardzo rzadko ....a jesli nawet z niej korzystasz to w sposób bardzo ograniczony...ulica i obywatel to nie ring.
zawsze: czy w ochronie, czy w policji,czy chocby na ulicy - myslenie i umiejetność postepowania z drugim człowiekiem w końcu okazuje się najwazniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ludzie ta gadanina jest bez sesnu..obraża się ludzi,którzy teoretycznie i czesto praktycznie stają naztraży porządku i ładu naszego pieknego kraju..obrazanie służb mundurowych jest pozostałościa po poprzednim sytsemie policja to nie milicja,choć sa jeszcze przyszli emeryci z tych czasów...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
..no to co będzie ??? bardzo jestem ciekaw ...To policja jest dla ludzi nie odwrotnie. Zrob prosty test zapytaj polskiego policjanta w wiekszym miescie o cokolwiek ale zrob to w obycym jezyku. Wiesz co bedzie bo ja tak.
musze ci wyznac spajk , że policjantowi brak umiejetnosci posługiwania sie jezykiem obcym nie uniemozliwia pełnienia słuzby w żaden sposób.jeden wie i odpowie a drugi powie że nie rozumie , usmiechnie sie i.....koniec.
jezeli gośc zagraniczny popełni czyn zabroniony to juz policjant bedzie widział jak sobie z nim poradzić..no problem...
co do reszty twojego posta to wyziera stamtad taka żałośc, że to ja ciebie a nie ty mnie możesz kontrolować..chciałbyś co ?? poprzeszukiwac sobie...w mordę lać i zamykac do pierdla nie??? ale niestety - żeby to robic trzeba się do tego nadawac i skończyc pare szkół....nie kazdy moze-mój boże...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja rozumiem ze miaszkamy w polsce itd. ale przynajmniej do patrolowania starowek no i koniecznie do 112 powinni dawac osoby znajace angielski. no ale mam nadzieje ze tak po prostu jest a spajk jak zwykle gada bez pokrycia.
Napisano Ponad rok temu
niemiec zgłasza kradziez auta?? proszę bardzo...w gdańsku jest kilka zgłoszeń dziennie!!! i jakoś sobie radzimy ...i tak i tak musi przyjechac na komendę bo tumacz jest niezbedny żeby zapisac zeznania pokrzywdzonego...
co do rysopisu to na tyle kazdy policjant sie dogada nie mówiąc juz o tymk że niemiaszka bierze sie do wozu i objeżdza okoicę kilkadzieisąt minut zanim trafi na komende aby rozpoznał ewsprawców.
poza tym nie dramatyzujcie tak z tymi jezykami bo człowiek z człowiekiem zawsze sie dogada: ja kiedyś gadałem z rosjaninem po angielsku aż w końcu wyczułem swojaka i przeszlismy na ruski a w końcu okazało się że on umie po polsku ale sie wstydził gadac...
co do nauki puent to troche się mylisz : żeby zostac policjantem nie wystarczy skończyc ogólniaka...trzeba jeszcze miec końskie zdrowie,przejśc testy sprawnościowe,testy psychologiczne,miec odpowiedni wzrost.nie za wiele lat.....obecnie przyjmują wiekszośc z wykształceniem wyższym i posyłąją na ulice w patrole...tak że sie nie zdziw ...
ponadto kazdy po przyjęcieu od razu kończy ROCZNĄ prawie szkołe policyjną a potem 3 LATA pracuje na to by byc policjantem...dopiero po 3 latach słuzby zostaje sie policjantem w słuzbie stałej....
tak że wcale to nie jest lekka droga nie mwiąc juz o tym że sama prac\ jets ciągłym balansowaniem na granicy prawa i trzeba miec dośc duza wiedze żeby nie bac sie reagowac i wiedziec co nalezy zrobic...
mówia że prawdziwym gliną stajesz sie po 5 latach na ulicy...i to jest prawda..
WIĘC TROCHĘ SZACUNKU PROSZE !@!!! )
Napisano Ponad rok temu
jezeli gośc zagraniczny popełni czyn zabroniony to juz policjant bedzie widział jak sobie z nim poradzić..no problem...
Zatrzymani Wietnamczycy za jazdę bez biletu w Metrze, nie chcą bulić kary, trafili na posterunek. Rozumieją tylko po wietnamsku. Moja Mama (wówczas komendant) mówi powoli, głośno i wyraźnie. "trzeba będzi sprawdzić im wizy, prawo pobytu, czy mają środki utrzymania....."
Wyjeli forsę, zapłacili karę od ręki. Bez tłumacza, na pojętnych trafiło :wink:
Napisano Ponad rok temu
co do nauki puent to troche się mylisz : żeby zostac policjantem nie wystarczy skończyc ogólniaka...trzeba jeszcze miec końskie zdrowie,przejśc testy sprawnościowe,testy psychologiczne,miec odpowiedni wzrost.nie za wiele lat.....obecnie przyjmują wiekszośc z wykształceniem wyższym i posyłąją na ulice w patrole...tak że sie nie zdziw ...
Ja się dziwię, jak po takiej wspaniałej selekcji, można oglądać brzuchatych kolesi którzy piszą na maszynie jednym palcem :?
Napisano Ponad rok temu
I zapewniam cię cougar że wiem co mówię. Na temat "byłych" w security to raczej możesz mieć niewiele do powiedzenia. Może jak za 10 czy 20 lat trafia do nas tacy pasjonaci jak ty to będzie inaczej, ale teraz dawni zomowcy i sb- cy robią z naszego podwórka śmietnik. I wiesz co jeszcze mnie wkurw... ? To że mimo, że maja emerytury gotowi sa za złotówkę wydrapać oczy, a młodzi, wykształceni i ambitni ludzie którzy pracuja w ochronie są spychani przez nich na margines bo nie mają "układów" i zarabiają najniższą krajową.
To nie wina twoja czy moja tylko właścicieli firm, którzy na to pozwalają, bo to przeważnie równiez emeryci.
Rozumiem cię że tak ostro odpierasz wszelkie ataki na policję ale chyba sam przyznasz, ze wiele należałoby w niej zmienić. A co do skuteczności policjanta na ulicy to bywa z tym naprawdę różnie, oj różnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pojedynki kravaciarzy
- Ponad rok temu
-
FM 21-150 z 1942 roku :))
- Ponad rok temu
-