Tak naprawdę jedyne szkolenie z walki nazwijmy ją wręcz i technik interwencyjnych policjant przechodzi na szkoleniu podstawowym, oprócz tego jeszcze "robi" szkolenie z posługiwania się tonfą - tylko żeby mieć papier. Poza tym wszystko to mają w głębokim poważaniu. Liczy się tylko spluwa i żeby za bardzo się nie narażać. 8)
hm...
nie do końca prawda...szkolenia są..ostatnie na jakim byłem było miesiąc temu :intensywniejsze od tego na kursie podstawowym..
..co do tonfy to umiejetnosci posługiwania sie nią za,leżą od twoich chęci..kto ci zabroni ćwiczc na koledze???..jak i co robic nauczyułes sie na kursie a trening czyni mistrza..
wszystko zalezy od podejscia policjanta....
co do narażania sie >> zawsze jak cos sie dzieje i w poblizu jest policjant to on zareaguje w przeciwieństwie do wielu obywateli..oczywiscie mówie o policji w mundurze...zawsze jak mu kaza gdzies iśc to idzie choćby tam było niebezpiecznie>zadyma,gość z bronią, nożem..jeszcze nie słyszałem żeby ktos odmówił wyjazdu na interwencje.wiec jednak się narażaja bo to taki zawód.chciał nie chciał.
i jeszcze o narazaniu>>kiedys w centrum miasta leżał facet lat ok.30...pienił się,rzucało go i gały wyłaziły mu na wierzch,miał jakies wizje..naćpany w trzy dupy.to sie dusił to łbem walił w chodnik...wyglądało to jak padaczka...no i...kto mu pomógł>oczywiście my-policjanci.w trakcie przytrzymywania go zeby sobie łba nie rozbił do reszty (krwawił) no i żeby nie wyleciał gdzies na ulice w amoku tłumek stał i sie przygladał co my z nim robimy.jakis gość powiedział
zróbcie cos z nim..no to ja mu na to > no to chox i pomóz go trzymac bo byk silny był jak surw...no to facet marynarke zdjął i chciał chwycić tego rzucającego sie ale...powiedziałem>tylko uważaj chłopie bo on moze miec aids albo zółtaczke więc za bardzo sie z nim nie itegruj..o co??GOŚC SIĘ WYPŁOSZYŁ I JUZ NIE BYŁ CHĘTNY DO POMOCY ANI DO UWAG.. więc jednak my sie narażalismy a on nie...
o akcjach jak w magdalence nie wspomne....
więc giro zweryfikuj troszke swoje poglądy bo tysiące policjantów jednak sie naraża w rózny sposób po to żebys twoje dupsko cało dowlekło sie do domu... :twisted: