napisałem , że konopna i gruba...może dajmy juz spokój mi...lord VB mnie widział i może zaświadczyć, że łatwiej mnie obejść niż przeskoczyć..cougar- a lina wytrzymuje?? 8O
Duży może więcej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Mianowicie duży połowę potencjalnych przeciwników odstraszy widokiem. Mały, choćby nie wiem jak był hardy, twardy i techniczny - będzie dużo częściej musiał to udowadniać w walce
Pozdrawiam, Aviator
No i to jest właśnie najlepszy trening. Jeżli "duży" będzie tylko odstraszał widokiem, a "mały" będzie udowadniał sobie tymi wszystkimi walkami że jest tak jak napisałeś: hardy, twardy i techniczny to "duży" choćby nie wiem jak strasznie wyglądał raczej nie dałby rady ?
Przecież trening czyni mistrza, hasło może nieco steerotypowe, ale jak najbardziej na miejscu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ja nie jestem mezczyzna wiec nie doswiadczylam na wlasnej skorze jak to jest byc drobnym facetem, ale chyba w stosunku do kobiet dziala troche odwrotnie, kto by atakowal malenstwo :roll:Miałem na myśli przedział 65-95kg - bo ja właśnie obstawiam tą dolną granicę. Jeśli chodzi o ulicę - to dochodzi tu jeszcze jeden aspekt wielkości. Mianowicie duży połowę potencjalnych przeciwników odstraszy widokiem. Mały, choćby nie wiem jak był hardy, twardy i techniczny - będzie dużo częściej musiał to udowadniać w walce
Poza tym zapewniam panow ze mozna sie uchronic przed konfrontacja w wielu przypadkach. Napastnik to tez czlowiek
Napisano Ponad rok temu
Poza tym zapewniam panow ze mozna sie uchronic przed konfrontacja w wielu przypadkach. Napastnik to tez czlowiek
Nie da sie ukryc 8) .
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Masz doswiadczenia jakie masz a tu przychodzi ktos i sie wymadrza, jak smie !
Uspokoj sie chlopie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ważna jest masa i ważna jest technika. Ale powtórze to pokimś "bez psychiki nawet największy kafar nie wygra". Na ulicy czasami ludzie mieżą sie słownie. Czasami wystarczy tylko nie okazać strachu i nasz niedoszły oprawca nie ma już ochoty na cokolwiek (np. nie ma swoich 10 przydupasów).
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ja powiem tak. Grunt to dobre nastawienie. Jak jestem mniejszy (tzn walcze z kimś >188 i >80kg) to staram sie wykozystać to jako atut. Szybko skrócić dystans, być szybszym i bardziej zdeterminowanym. W odwrotnym przypadku utrzymywać dystans i słać "młotki" z góry take uniemożliwiajace kontakt.
Ważna jest masa i ważna jest technika. Ale powtórze to pokimś "bez psychiki nawet największy kafar nie wygra". Na ulicy czasami ludzie mieżą sie słownie. Czasami wystarczy tylko nie okazać strachu i nasz niedoszły oprawca nie ma już ochoty na cokolwiek (np. nie ma swoich 10 przydupasów).
Swieta racja , moim zdaniem tez psychika najwazniejsza , ktora idzie z wiekiem !
Napisano Ponad rok temu
No i to jest właśnie najlepszy trening. Jeżli "duży" będzie tylko odstraszał widokiem, a "mały" będzie udowadniał sobie tymi wszystkimi walkami że jest tak jak napisałeś: hardy, twardy i techniczny to "duży" choćby nie wiem jak strasznie wyglądał raczej nie dałby rady ?
Przecież trening czyni mistrza, hasło może nieco steerotypowe, ale jak najbardziej na miejscu.
Teraz Tafia przeczytaj sobie jeszcze raz obydwa posty, a potem swój - życzę kontruktywnych refleksji, wiele nowego wnoszących w interpretację słowa pisanego.
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
W sumie ten tekst niewiele wniesie do dyskisji ale takie jest moje zdanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Samoobrona a konsekwencje
- Ponad rok temu
-
bez sensu...
- Ponad rok temu