Najlepsza taktyka na walke...ZAWODY
Napisano Ponad rok temu
Jaka wg was jest najskuteczniejsza taktyka walki na zawodach? Sam sie przekonalem, ze "do przodu" na hama nie przynosi efektow, jesli chodzi o bardziej myslacych przeciwnikow... zaczelem uzywac systemu: jak mam kontraatakowac to dung joomok/ jurugi, koncze jakims dollyo (ew. yop), natomiast jak sam atakuje to cos w rodzaju pchniecia typu ap chagi, rece, jakis yop. Zamiast pchac sie do przodu, kraze na boki. Jezeli koncentruje sie na jednym ataku to dung joomok/goro chagi, odskok i znowu na boki. Taka technika czasami udaje mi sie zaskoczyc bardziej doswiadczonych, starszych przeciwnikow. Chcialbym bardzo, zeby wypowiedzial sie trener Wołek, gdyz na pewno zna sie na tych klockach i na pewno jeszcze nie zapomnial jak to bylo na walkach za zawodach
pzdr CarpeDiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Może zależeć od najróżniejszych elementów : inaczej będzie walczył ktoś kto ma dłuższe nogi za to krótszy zasięg rąk, inaczej jak masz długie i duże łapska, ale jesteś nienajwyższy.
Przy moich 188 cm, lubie zaczynać kopnięciami ( ap, dollyo ), póżniej tylka zaakcentować rękami i znowu chagi, ale tak jak napisałeś CarpeDiem - spokojnie, najpierw przemyśleć, nie na żywioł. 8)
"Nie ma przeciwników niepokonanych, są tylko źle trafieni". :wink:
Napisano Ponad rok temu
W sumie odkad kazano mi zalozyc rekawice od pierwszych sparringow uzywalem techniki : "do przodu". Jak sie jednak spotkalem z przeciwnikami, ktorzy duzo mysla podczas walki zamiast nacierac nieco sie zdziwilem. Poza tym teraz prawdopodobnie bede mial na zawodach goscia, ktory tez duzo mysli, wiec musze opracowac cos skutecznego. Moj kolega z klubu, b. dobry zawodnik zawsze przegrywa z tym drugim, bo podczas pchania sie na hama daje przeciwnikowi duzo okazji do skracania. W/w przeze mnie taktyka pozwala mi na stawienie godnego oporu.
pzdr Wolek
PS dzieki za rady i wasze taktyki
Napisano Ponad rok temu
W ogole kto z was bedzie na Pucharze Polski w Legnicy ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr CarpeDiem
Napisano Ponad rok temu
A co do taktyki, to ja zazwyczaj po pierwszej rundzie dowiaduje sie od trenera, co mam robic, co robila zle do tej pory i w ten sposob obmyslam dalsza taktyke. A nie bede powtarzac, bo wszyscy juz powiedzieli i ja tez tak uwazam, ze taktyka to sprawa bardzo indywidualna i zalezna od przeciwnika :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prawidłowa waga
- Ponad rok temu
-
siniaki i zbicia
- Ponad rok temu