Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uchwyt raz jeszcze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

budo_dzikki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1335 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Uchwyt raz jeszcze

(zeby mial jeszcze pierscien na palec!)choc jak zapewne kilku z nas krzyknie, ze to nie fajter, ale narzedzie "ostateczne" byc moze ratujace przed sadem ostatecznym.
K_P

Pierscien na kciuk ? To o to chodzi ?
Raaany pamietam jak dostalem w lapy Czarna Szable ... jakie to mialo ciecie. Sila nieporownywalna z innymi szablami.
  • 0

budo_dzikki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1335 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Oj Dzikki, Dzikki ...
krew, pot i lzy Ci sie marza ? calkiem przypadkiem zarobilem od Lubomira podczas naszego spotkania niezle rozciecie na powiece. Wiesz, co by bylo, gdybym kontrowal wtedy drewniakiem w twarz ?
Sparingi "realne" to robi sie raz na jakis czas, przy zachowaniu jak najwiekszej ostroznosci. Na co dzien walczy sie softami, wlasnie po to, zeby nie nabrac przyzwyczajenia do powstrzymywania ciosow.
Wojtek

Nie nie .. WAR w zyciu. Ja juz dostalem raz w okolice oka - doslownie kawalek obok i bylbym slepy na amen. Chlopaki widzieli - calkiem nieciekawa ranka byla. Dlatego nie atakuje sie na sparingu bez maski takich elementow powyzej linii barkow - ale sam musisz przyznac, ze ciezko uniknac czasami trafienia w glowe. W sumie to zalezy od odruchow partnera.
I tak czesciej w sparingu robic sie staram wolniej ale staranniej, zeby sprawdzic , doszlifowac technike a dopiero potem isc szybciej. Na poczatku na sparingach to bylo trafienie-za-trafienie. Teraz wszyscy sie juz przyzwyczaili by nie isc w bezsensowna mlocke.

Kubus ja tez mam takie okulary spawalnicze - zrobilem sobie w skorzni male otwory, ktore nie szkodza przyleganiu do twarzy ale jednoczesnie zapobiegaja parowaniu.
  • 0

budo_dzikki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1335 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Aj tak wogole to chce sprostowac, zeby nie wyszlo, ze ja jakies masochistyczne pierduty wale .. mowiac o gumiaku mowie o tych nozach z bardzo-bardzo-miekkiej gumy. To sa te wykorzystywane na szkoleniach przez pozorantow. Tak jak mowilem ja lubie to co teraz uzywam - jakies tworzywo, zolte takie, sprezyste ale jednoczesnie twarde, ciezaru troche ma. Tamtych nie czuje, tzn nie wiem czy gosc mnie trafil i on szczerze mowiac tez nie wie czy poszlo w ubranie czy w cialo.
  • 0

budo_dzikki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1335 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

(zeby mial jeszcze pierscien na palec!)choc jak zapewne kilku z nas krzyknie, ze to nie fajter, ale narzedzie "ostateczne" byc moze ratujace przed sadem ostatecznym.
K_P

Pierscien na kciuk ? To o to chodzi ?
Raaany pamietam jak dostalem w lapy Czarna Szable ... jakie to mialo ciecie. Sila nieporownywalna z innymi szablami.

Ale sie rabnalem. Juz wiem o jaki noz chodzi.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024