Czesc
Napisano Ponad rok temu
Mam jednak jedno pytanie - czy uczenie sie sztuki walki z ksiazki jest dobrym sposobem nauki ?? wiem ze nic nie zastapi dobrego treningu ale w moim miescie raczej nie ma mozliwosci uczeszczania na rozne spotkania , sa treningi capoiery na ktore chodze.Jednak bardzo spodobal mi sie styl KM
pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i Witam za razem
Napisano Ponad rok temu
Jestem tu nowy i chcialem sie przywitac
Mam jednak jedno pytanie - czy uczenie sie sztuki walki z ksiazki jest dobrym sposobem nauki ?? wiem ze nic nie zastapi dobrego treningu ale w moim miescie raczej nie ma mozliwosci uczeszczania na rozne spotkania , sa treningi capoiery na ktore chodze.Jednak bardzo spodobal mi sie styl KM
pozdrawiam...
Jeżeli masz możliwość to nie rezygnuj.
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Capoeira to wbrew pozorom całkiem fajna SW
Nic nie zastąpi ćwiczeń z trenerem. Błędy, które popełniasz sam możesz nie zauważać i często nie potrafić eliminować. Drugą ważną rzeczą jest samo ćwiczenie. Musi być partner, który tak jak ty chce sie czegoś nauczyć z ksiązki. Trzeba temu poswięcić sporo czasu i efekt może nie byc tak dobry jak przy klasycznym treningu.
Zgadzam się w 100%.
Po co później poświęcać dwa razy więcej czsau na poprawienie tego co sam źle zrobiłeś, jeżeli od razu możesz wytrenować odpowiednie nawyki pod okiem instruktora.
Witam i życze powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak reasumujac - musisz jeszcze troche poczekac z KM. Ale nie poddawaj sie, a bedziesz mial czesc treningu za soba
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
bedzie to cos w stylu korespondencyjnego kursu jazdy na rowerze...
Napisano Ponad rok temu
A dlaczego tylko z książki, jest jeszcze sieć, kasety VHS, CD z filmikami?Mam jednak jedno pytanie - czy uczenie sie sztuki walki z ksiazki jest dobrym sposobem nauki ??
Kiedy się nie ma co się lubi, to trudno. Ale może masz jakąś sekcję nie tego co lubisz, ale solidną. To ćwicz podstawy tam, a resztę z książki np.
Chesz ćwiczyć KravMage z kaset, co Ci szkodzi (a przeciwnie pomoże i to bardzo) pochodzić na boks lub judo. Nauczysz się uderzać lub padać pod okiem fachowca, a będziesz z kumplami dłubał wymarzony styl.
I tak porobisz masę błędów, będziesz się np. koncentrował na uderzaniu, a zapominał o prawidłowym trzymaniu głowy, gardzie itd. Od tego jest trener, żeby Ci pokazał czym to grozi.
Niezłe filmiki były na fightraining.com (jest chyba w linkach), ale na razie są nieczynni, były nieźle pokazane i skomentowane błędy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A dlaczego tylko z książki, jest jeszcze sieć, kasety VHS, CD z filmikami?
..., seminaria, obozy letnie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
gdzie sa treningi ninjistu w poznaniu?
- Ponad rok temu
-
Sztuka a Sport walki
- Ponad rok temu
-
wiek a trening
- Ponad rok temu
-
styl mieszany?
- Ponad rok temu
-
Czy MA nalezy poplularyzowac?
- Ponad rok temu
-
Co trenowac ?
- Ponad rok temu
-
Sztuka kiai
- Ponad rok temu
-
Oglądajcie Informacje o 18:45 na Polsacie
- Ponad rok temu
-
Obawa przed KO
- Ponad rok temu
-
Rozporzadzenie Rady Ministrow z dnia 12 listopada w spr.....
- Ponad rok temu