Combat 56, Bas 3 i ESDS
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
edwin
Napisano Ponad rok temu
Niedawno w Białymstoku był trzy dniowy staż ESDS, program jeszcze jest na "Forum" w "Obozach i Seminariach", kilka informacji jest też w "Jiu jitsu" pod tematem "gdzie w Białymstoku"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie masz kontaktu z krwią oponenta Nie rozwalasz mu pięściami skroni ust itp To tak jeżeli nikt się nie zastanawiał jak to by było gdyby gościu był na coś chory Bardzo ciekawe
Kontakt z krwią rękami i kostkami dłoni - to nie problem! - sam nieraz miałem krew na rękach (gdy nie masz zranień, gorzej z gryzieniem oponenta). Problem jest wtedy, gdy krew dostanie się w jakiś sposób do twojego układu krwionośnego czy uciekasz przez miasto cały okrwawiony z nożem w ręce (who is the killer?) :wink: :wink:
Innym wypadek byłby, gdyby choroba oponenta była zaraźliwa przez skórę (w przypadku kontaktu z krwią) - no to masz przewalone! Tak czy inaczej -policja często używa rękawiczek - a to o czymś świadczy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem w Izraelu zrobili eksperyment:
Kazali żołnierzowi uderzać przez 5 minut w tarczę mierzącą siłę uderzenia.
Facet w momencie kiedy zaczeły go boleć dłonie zaczął uderzanie z otwartej dłoni. Okazało się że siła jego uderzeń jest większa pod koniec mimo że był zmeczony !!!.
Dla wątpiących polecam obejrzeć walki Bass Ruttena, ten potwór wprost znosił przeciwników uderzając z nasady dłoni.
W ESDS ma to chyba ten walor że ćwicząc np. kobietę nie trzeba tracić czasu na nauczanie prawidłowego uderzania !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako pierwsze uczone sa m.in. w Pekiti-Tirsia, Farang.
Na początku nauki nie dochodzi do przejsciowego osłabienia siły uderzenia na skutek wprowadzenia nowych wzorców ruchu, co często dzieje się przy nauce ciosów pięścią.
Pamietać należy też o historii, i o tym dlaczego właściwie walczymy pięściami... ale to już sobie sami poszukajcie.
Napisano Ponad rok temu
Gdzie są do zassania ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiem, że nagrywane są niektóre staże, ale chodzą one tylko wewnętrznym obiegiem, poza tym są to raczej kasety wideo, na ostatnim stażu w Białymstoku była ekipa z TVN i nagrywała prawie wszystko, a był to staż ze Sławkiem Goździkiem (twórcą tego systemu), na podstawie nagranego materiału ma powstać reportaż do programu "UWAGA", niestety nie wiem kiedy ma on być emitowany
SERDECZNA PROŚBA . jak sie dowiesz o terminie emisji to zamieść wzmiankę .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
krav maga i aikido
- Ponad rok temu
-
Federacje w Krav Madze ?
- Ponad rok temu
-
Hwarangdo jako Combat
- Ponad rok temu