wiek a trening
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
BTW no i moze poleca ktos cos ciekawego w toruniu?
Napisano Ponad rok temu
Dopuki możesz się ruszać- nie jest za późno!!!!
Jak interesuje Cię karate shotokan (które za chwilę 1500 osób Ci odradzi ), to w Toruniu jest całkiem niezgorszy klub. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie wierz tym, którzy mówią, że siła jest niepotrzebna... oczywiście własna siła. To, że pisze/mówi się, że ktoś ćwiczący styl X poradzi sobie z cięższym przeciwnikiem to nie do końca prawda. Siła jest potrzebna również dobremu (i lekkiemu) technikowi, więc nie wierz li tylko w "wykorzystywanie siły przeciwnika" - swój wkład też trzeba mieć.Tak ostani myslalem o MA polegajacym na wykorzystaniu sily przeciwnika. Ogolnie myslalem nad BJJ( w sumie malo o tym wiem ale jak sie rozejzalem na forum to jest chwalone ), aikido ( nie mam z byt dobrze sbudowanej postury wiec nie wiem czy dam sobie rade i czy jest skuteczne) no ale sam nie wiem moze cos innego....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
nie martw sie o sile , jezeli podoba ci sie aikido idz na nie , trening napewno cie wzmocni :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem ze moze dziwne pytanie ale chcialbym sie dowiedziec czy 18 lat na karku to nie za stary wiek na podjecie sie treniwania sztuk walki.
Heee... Nic, tylko sie przescieradlem nakryc i czolgac w kierunku najblizszego cmentarza... 18 lat.. i ty jeszcze zyjesz .. ?? :wink:
Ehmm... Pierniczki... ? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Rozbrajają mnie texty typu "...mam 15,20,25... lat czy nie jest za późno,żeby zacząć ćwiczyć SW...." Nie wiem skąd bierze się w narodzie przeswiadczenie,że aby zajmowac się MA, trzeba zacząć w przedszkolu. :wink:
Moze dlatego, ze w pewien sposob to pomaga.. ? :wink: A na pewno nie zaszkodzi... 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem ze moze dziwne pytanie ale chcialbym sie dowiedziec czy 18 lat na karku to nie za stary wiek na podjecie sie treniwania sztuk walki. Nie za bardzo wiem tez co wybrac. Wiem ze pewnie opinie sie rozbiegna, ale chcialbym jakis argumentow za trenowaniem konkretnego stylu niz innego
pozdrawiam
W kazdym wieku mozna sie wziasc za trening. Wazne aby wysilek poswiecany treningowi byl stopniowany. Nie mozna rzucac sie od razu w mocny wir cwiczen. Czym pozniej sie zaczyna tym jest gorzej. Chodzi mi tu o kondycje,rozciagniecie itd.
Chyba ze sa jakies wady serca..ktore dyskwalifikuja z cwiczen. W takim przypadku nic sie nie poradzi.
A od czego zaczac cwiczyc to tez zalezy od tego co Cie interesuje.Jezeli konkretnie styl chwytany to bjj,judo. Jak lepiej widzialbys sie na czyms uderzanym to box,kickboxing,karate. A z mieszanego shidokan.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
styl mieszany?
- Ponad rok temu
-
Czy MA nalezy poplularyzowac?
- Ponad rok temu
-
Co trenowac ?
- Ponad rok temu
-
Sztuka kiai
- Ponad rok temu
-
Oglądajcie Informacje o 18:45 na Polsacie
- Ponad rok temu
-
Obawa przed KO
- Ponad rok temu
-
Rozporzadzenie Rady Ministrow z dnia 12 listopada w spr.....
- Ponad rok temu
-
Minuta ciszy
- Ponad rok temu
-
Graplerskie plus uderzane, laczenie
- Ponad rok temu
-
Porazki
- Ponad rok temu