Pmasz u Chiby sensei
Napisano Ponad rok temu
Prosze go nie zasmiecac zadnymi off topicami ani prywatnymi wojenkami!
Ok teraz twoja kolej pmasz!
Napisano Ponad rok temu
Piotrus, czy zastales to czego oczekiwales?
Chodzi mi o pierwsze wrazenie.
Napisano Ponad rok temu
Dzięki z góry za odpowiedź
Napisano Ponad rok temu
Jakie zuważyłeś różnice i o et dla Ciebie nowością??
O czym powiesz u siebie w dojo że "to jest made in Chiba"
CZym użądzis Kunichiro?? rotfl
Napisano Ponad rok temu
2. Musimy byc na wszystkich - okolo 17-tu treningach tygodniowo + indywidualne free practice. znaczy to - aikido dla poczatkujacych, zaawansowanych, bron iaido, zazen (3 razy w tygodniu) prierwsze zajecia o 6-tej rano ostatnie kolo 21.00.
3. trudno wyjasnic roznice z polskim aikido. szczepan bedzie wiedzial. Przez kilka godzin dziennie masz kontakt z czlowiekiem, ktory byl usideshi O'Sensei'a. prowadzi cie i wie ile mozesz i odziennioe chce od ciebie wiecej, samemu dajac wszystko. trudne do opisania. za pierwszym razem mowi grzecznie, drugi raz poprawi cie wsciekly, trzeciego razu nie chcech widziec, za 4-tym wyrzuci cie z dojo, hehehe
Atmosfera walki o przezycie i przekraczania granic... nie gadanie ale prawda.... sa tego dobre i zle strony. ja sie na to zdecydowalem - bo tego potrzebuje... to dosc osobiste... ludzie dosc czesto maja kontuzje bo ida na calosc i przezsadzaja....
internet mam w bibliotece wiec nie wiem czy podolam odpowiadac na pytania....
wyjazd ma dosc osobisty charakter i nie chce robic z tego (z calym dla was szacunkiem) internetowego przedstawienia....)
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedz na priva
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Popieram w całej rozciągłości. To naprawdę ciekawe, a radziłbym nawet zastanowić się czy nie jest to dobry materiał wyjsciowy na jakąś publikacjędla ogromnej wiekszosc aikidokow w Polsce to jedyna okazja zeby poznac co to program uchideshi, osobisty kontakt z Mistrzem itd.
Taak, cały Szczepan - jak sprzątanie odpuści to piwko jedynie małe :wink: Radze z góry zapytać kto płaciw drodze powrotnej zapraszam wstapcie do nas na male piwo
Napisano Ponad rok temu
macie jakies konkretne pytanka to walcie. cholera - ja cwicze 17 lat i to dla mnie dosc oczywiste.
Ciekawe dla mnie jest to jak ksztalconce jest zmienianie srodowiska i praktyka z obcymi. W Polsce mam grupe i mnie sie boja - wszystkie techniczki wychodza, czujesz sie jak boss. we lbie roja sie rzeczy absurdalne, ktore nabudowuja sie na bazie tego, ze ciebie nie ma kto codziennie, regularnie poprawiac, temperowac, opierdalac, popychac dalej. Ludzie tutaj - cwiczac 2,3 godz. dziennie robia w miesiac wiecej niz my w rok. az boli patrzec - 19 letnie chlopaki z 3 kyu sa technicznie lepsi niz wieloletni instruktorzy gdzie indziej. (mamy tu szefa kenshusei 4 dan, 28 lat... i jest naprawde dobry)
co dla mnie wazne - tu jest duch, pasja, emocja, Sensei popycha tych ludzi tak daleko, ze strach sie bac....
Zupelnie inny od niego jest Murashige Sensei, tez kilka lat uchideshi u
O'sensei'a. mieciutko i sympatycznie, ale wszyscy mowia, ze lepiej go nie denerwowac...
wczoraj pracowalem w ogrodzie i obcinalem lodyge wielgachnej dziwnej rosliny, z przecietej lodygi trysnela jakas biala posoka i opryskala mi nogi i bok... dzis rano obudzilem sie z paskudnymi bablami pod kolanem, shikko o 6 rano - koszmar.... a dzis jeszcze 1,5 godz. iaido.... koncze wzruszon straszliwie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczepan - pozdrowienia od Renaty, nie mamy kanadyjskiej wizy, cholera, chyba nie wpadne na piwo..... nie wiem czemu wole kaktusy i palmy od niedzwiedzi pol....
qrcze, nie mozecie zakombinowac wizy na miejscu? PliZ???? U nas nie jest az tak strasznie, jakbyscie sie wyrobili na 2-4 maja to mamy w dojo staz z Tamura, Yamada i Kanai sensei - I NIE MA JUZ SNIEGU!! . Albo chociaz przyjedzcie na 14 marca do Bostonu, Chiba sensei bedzie jechal na Spring Seminar w NEAIkikai...
Co do jakosci cwiczenia, to calkiem cie rozumiem, od kiedy istnieje Lista Dyskusyjna Aikido (bedzie z 5 lat?) to pisalem ze tylko regularne dostawanie w dupe na treningach od bardziej zaawansowanych wyleczy z lokalnego miszczostwa. Ale mnie i tak nikt nie rozumie :wink: Cieszy mnie ze teraz widzicie ze cwiczenie w dojo u shihana to zupelnie inny swiat aikido
Napisano Ponad rok temu
Przyjechala was wtedy cala paczka, zdaje sie...
Potem moj sensei sie dziwil, ze "so viele polnische Leute gab".
Napisano Ponad rok temu
po ludzku prosze...
Napisano Ponad rok temu
potem pomieszkiwalem przez miesiac u Gabriela w Strasbourgu...on juz podobno do Berlina nie jezdzi... Czy cwiczyles u strasznehgo Hansa?
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie . Najgorszy nauczyciel w moim zyciu. Zastanawialem sie, kto mu pozwolil nosic hakame. Ja kojarze chyba Renate i taka druga mlodsza babeczke. A potem, jak mnie zaprosili na 25-lecie PFA, to pamietam, ze chyba Renata robila jakas technike na yokocie. Tyle moich skojarzen z wroclawskim aikido ....no cztery sztuki nas byly... jakos nie pamietam tamzadnych Polakow.....
potem pomieszkiwalem przez miesiac u Gabriela w Strasbourgu...on juz podobno do Berlina nie jezdzi... Czy cwiczyles u strasznehgo Hansa?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrze, że Cie nie połamał, ani nie zabił .... Wszyscy co go widzą twierdą, że ma przodków co najmniej z elitarnych jednostek Otto Skorzennego :twisted:
Ostatnio jak byłem to odgrażał się, że ma zamiar pojechać do stanów do Chiby sensei - hehehhehe może koszmar powróci ... :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Waldemar Goszcz nie żyje
- Ponad rok temu
-
"Dziekujemy honorowym krwiodawcom"
- Ponad rok temu
-
Propozycja
- Ponad rok temu