3miasto coś nieciekawe - dwa linki z prasy
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Codziennie jeżdże tymi tramwajami, na szczęście jeszcze tych dresiarzy nie spotkałem...
Napisano Ponad rok temu
BTW- mam w klasie ćwoków obnoszących się w markowych ciuszkach, oscentacyjnie demonstrujących swoje najnowsze telefony :roll: Gdyby jeden dresiarz się do nich rzucił, to skroiłby ich nawet jakby ich dziesięci było... A jednak nie! Farta gnojki mają i nigdy na chętnych nie trafili jeszcze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oto dowód: kiedyś słyszałem tki felieton:
Dziennikarka pytała policjantów w Warszawie i Chcago jak radzą
sobie z problemem kradzieży radioodbiorników samochodowych...
Policjant z Warszawy odpowiedział:
Ooo... to bardzo trudne, takie osoby są praktycznie nie do
złapania, trzeba by je łapać na gorącym uczynku a to
praktycznie niemożliwe.
Policjant z Chicago odpowiedział:
Ooo... to bardzo proste - jak otrzymujemy doniesienia że w
jakimś miejscu notorycznie giną radia - to przedewszystkim
działamy w porozumieniu ze służbami miejskimi które dbają aby w
tym miejscu latarnie uliczne zawsze działały. Potem posyłamy
tam nieumundurowanych funkcjonariuszy a jeśli to nie pomaga
montujemy kamerę i najwyżej w kilka dni mamy spokój.
Te dwie sytuacje pokazują że jak się kurwa chce to można.
Panowie policjanci to ja mam was do ciężkiej cholery zawodu
uczuć??? Nie zwalajcie wszystkiego na brak kasy - dupy wam się
nie chce ruszyć ot co !!!. Wszystkich wrażliwych przepraszam za
kwiecisty język ale cholera mnie bierze. W zeszłym roku jak w
mojej okolicy dresiarze spuścili bejsbolem wpierdol konsulowi z
USA to na dzielnicy było "niebiesko" (ale tylko przez dwa
tygodnie. Teraz jak mojemu sąsiadowi gówniarzeria wrzuca
butelki od piwa przez zamknięte okno - policja ma to w dupie
(sąsiad nie jest amerykańskim konsulem). Dobra Szanowni Panowie
Policjanci zróbcie tak:
Zadzwońcie do ZKM-u i pogadajcie ze studentami których
napadnięto - to pewnie dowiecie się gdzie i w jakich godzinach
to sie stało (kurwa może nawet podadzą wam rysopisy ...???
wiecie jeszcze co to takiego). Potem wsadźcie w tramwaj
dwóch "po cywilu" a jak się boicie to czterech - i co ???
przepis na sukces gotowy !!! I wykrywalność wam się podniesie i
kto wie i może nawet "Wyborcza"o tym napisze - życzę dużo
sukcesów w pracy operacyjnej i w życiu prywatnym
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze policjant w polsce nie ma wpływu na latarnie bo....UM nie ma kasy na takie fanaberie.nie mają nawet na kosze na smieci- z praktyki.Banan, co ty na to? Jedna z opinii na stronie Wyborczej
oto dowód: kiedyś słyszałem tki felieton:
Dziennikarka pytała policjantów w Warszawie i Chcago jak radzą
sobie z problemem kradzieży radioodbiorników samochodowych...
Policjant z Warszawy odpowiedział:
Ooo... to bardzo trudne, takie osoby są praktycznie nie do
złapania, trzeba by je łapać na gorącym uczynku a to
praktycznie niemożliwe.
Policjant z Chicago odpowiedział:
Ooo... to bardzo proste - jak otrzymujemy doniesienia że w
jakimś miejscu notorycznie giną radia - to przedewszystkim
działamy w porozumieniu ze służbami miejskimi które dbają aby w
tym miejscu latarnie uliczne zawsze działały. Potem posyłamy
tam nieumundurowanych funkcjonariuszy a jeśli to nie pomaga
montujemy kamerę i najwyżej w kilka dni mamy spokój.
Te dwie sytuacje pokazują że jak się kurwa chce to można.
Panowie policjanci to ja mam was do ciężkiej cholery zawodu
uczuć??? Nie zwalajcie wszystkiego na brak kasy - dupy wam się
nie chce ruszyć ot co !!!. Wszystkich wrażliwych przepraszam za
kwiecisty język ale cholera mnie bierze. W zeszłym roku jak w
mojej okolicy dresiarze spuścili bejsbolem wpierdol konsulowi z
USA to na dzielnicy było "niebiesko" (ale tylko przez dwa
tygodnie. Teraz jak mojemu sąsiadowi gówniarzeria wrzuca
butelki od piwa przez zamknięte okno - policja ma to w dupie
(sąsiad nie jest amerykańskim konsulem). Dobra Szanowni Panowie
Policjanci zróbcie tak:
Zadzwońcie do ZKM-u i pogadajcie ze studentami których
napadnięto - to pewnie dowiecie się gdzie i w jakich godzinach
to sie stało (kurwa może nawet podadzą wam rysopisy ...???
wiecie jeszcze co to takiego). Potem wsadźcie w tramwaj
dwóch "po cywilu" a jak się boicie to czterech - i co ???
przepis na sukces gotowy !!! I wykrywalność wam się podniesie i
kto wie i może nawet "Wyborcza"o tym napisze - życzę dużo
sukcesów w pracy operacyjnej i w życiu prywatnym
po drugie:kamery???ludzie nie chca byc obserwowani czemu dawali już wyraz z róznych ankietach to raz.a dwa to :znajome-brak kasy i środków technicznych na zrealizowanie monitoringu w miejscach zgrożonych.jak wiesz zw gdańsku całe sródmieście jest pod kamerami ale złodzieje nie działają pod kamerami.
dalej: w polskiej policnji wydziały operacyjne to święte krowy i mają szczytniejsze cele niż obserwacja 3 dni z rzędu jakiegos odcinka ulicy.a jak już np.dzielnicowi podejmą próbę (bo checi mają) podjęcia takiej obserwacji to ISO im nie pozwoli.(naczelnik sie zapłacze a kierownik straci stołek jak im pozwoli..hehe..)..o fuszach z ogniw patrolowych nawet nie wspomnę.
a więc nie płacz na policjantów tylko na warunki w jakich żyją-przełożeni brak zainteresowania służb miejsckich i brak środków.
no i wielu obywateli boi sie nawet udzielic informacji a co dopiero zezwnawać jesli juz cos widzieli...
mówi ci cos nazwisko BRATON i miesto NEW YORK ?
Napisano Ponad rok temu
autentyczny dialog:
moj kumpel zeznawal i owszem. a potem bylo rozpoznanie na linii.
-bedzie pan musial wskazac ktory sposrod pieciu pana napadl, zabral walkmana i straszyl smiercia.
-ale tak palcem?
-no tak.
-a nie macie takiego lustra zeby on mnie nie widzial? przeciez on mieszka na tym samym osiedlu co ja??
-nie mamy. kto by sie tam bawil w takie glupoty?
-to ja dziekuje. do widzenia.
NIE UWIERZE w to ze w stolicy jednak nienajbiedniejszego panstwa srodkowoeuropejskiego nie bylo budzetu na weneckie lustra!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I co wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Zachęcał do kupna bo jak się wyrazil w tramwajach napadają - w SKM kradną a taski gaz to cudo i sie obronic pomoze.
pomijajac skutecznosc gazu - to mielismy niezly ubaw bo chcial nam pokazac strony na ktorych piszą o napadach (a sam wygladał jak klasyczny "krawiec uliczny")
ps. sprzedal z 30 sztuk w akademiku, ludzie są srasznie zastraszeni :twisted:
Napisano Ponad rok temu
dalej: w polskiej policnji wydziały operacyjne to święte krowy i mają szczytniejsze cele niż obserwacja 3 dni z rzędu jakiegos odcinka ulicy.a jak już np.dzielnicowi podejmą próbę (bo checi mają) podjęcia takiej obserwacji to ISO im nie pozwoli.(naczelnik sie zapłacze a kierownik straci stołek jak im pozwoli..hehe..)..o fuszach z ogniw patrolowych nawet nie wspomnę.
(...)mówi ci cos nazwisko BRATON i miesto NEW YORK ?
O wlasnie, co z ta obserwacja. Bo jak na moj gust, to sporo spraw daloby sie rozwiazac, gdyby Policja przychylala sie do obserwacji jakiegos miejsca.
W Lodzi przy Piotrkowskiej (ktora chyba wszyscy kojarza, deptak z pubami), jest alejka im. ZHP. Na tej alejce mozna parkowac, przechodzi sie nia od Piotrkowskiej do Kosciuszki (rownolegla ulica) np. do tramwajow.
Stoja tam zawsze goscie lupiacy kierowcow, przechodzacych ludzi (mnie pare lat temu obrobili o 11, w bialy dzien). Policjant w cywilu poobserwowalby to miejsce 3 dni, porobil zdjecia i moga zdjac oszolomow.
Braton to ten szef policji ktory zreformowal NYPD za Giulianiego?
U nas robil wyklady dla policji jesli dobrze pamietam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do obserwacji to....stosuje się ja w sprawach powqaznych mimo iż np. ja zdaje sobie sprawe z tego , że ludzie wnerwiają się na zwykłych rzeżmiszków ulicznych a nie na bandziorów wiekszego kalibru z tej przyczyny, że tamci ich bezposrednio nie łupią..dlatego sporadycznie wykarzystuje się matodę obserwacji do uziemniania takich dresiarzy czy rozbójników a to znowu na skutek planowania służb przez przełożonych wyższego szczebla..po prostu chłopy nie analizują tego co sie dzieje na mieście a policjanbt z ulicy nie planuje sobie służby.
w niektórych miastach są powołane w ramach prrewencji pododziały czy raczej ogniwa które patroluja ulice po cywilnemu.oni mają szanse na wynik na takim rozbójniku.ale z praktyki wiem, że moga pojawic sie tylko raz czy dwa w takim miejscu i juz stali bywalcy rejonu zauważają policjanta nawet po cywilnemu...
działa tu wyczucie i umiejętnośc obserwacji przerz takich uliczników-ja wyczuje , że ktos ma cos za uszami ale i on wyczuje we mnie psa...osobiście trenuje na codzień sztuke nie zachowywania sie jak policjant ;-) ...i uwierzcie , że ktoś komu nie powiem że jestem gliną raczej tego nie wyczuje;-)...
no ale jak widze 3 gości, łysych...wygladających na bandytów to od razu wiem że to policjia bo...siedzą w polonezie alnbo dawewoo...buahahaha...
a jeśli pojawia sie na pieszo to po rzucie oka na rejon w którym jestem codziennie widze obcych którzy stioją sobie bez sensu...też lipa..
taka obserwacje trzeba dobrze zorganizować>>a na to nie ma czasu a;lbo checi (i to nie policjantów-uliczników)..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja uwazam ze dzisiaj forsa na policje powinna wplywac wiekszym strumieniem, bo takie sa czasy i tego spoleczenstwo potrzebuje. po ch. nam np. jakies samoloty mysliwskie? nam potrzebne radiowozy, forsa na szkolenia, wieksza ilosc etatow itd...
Yak służby w USA (i nie tylko) mają kasę ze sprzedaży skonfiskowanych samolotów, autek, łodzi. Jak namierzą jacht z narkotymai to po rozprawie i konfiskacie łódeczka idzie na licytacje a forsa dla policji.
A u nas (w Polsce, nie policji, z resorcie to rodzine miałem) jak nakryli fabryczke amfy w ślicznej willi, to nie mogli jej skofniskować. A wiesz dlaczego, bo trzeba wyłożyć kasę na wpis do hipoteki (parę procent wartości budynku). A prokuratura kasy nie miała i w ogóle nie ma takiego funduszu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dlaczego trenujecie?
- Ponad rok temu
-
Materiały do nauki?!
- Ponad rok temu
-
Inwencja twórcza - łańcuch od piły
- Ponad rok temu