Najciekawsz broń...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja pewno bedę stronniczy i subiektywny, ale napiszę, że na przykład w walce filmowej Jackie Chan pięknie ruszał miotłą i drabiną a także krzesłem składanym (ikea: 29:90). Jet Li machał wężem strażackim, także pięknie się ruszając a żółw Raphael operował bosko dwoma sztyletami sai.
kontynuująć przykłafy - to mi sie niesamowicie podoba jak w Filmie Pewnego razu w Chinach jeden z chinczyków wymiata skręconą szmatą (czyli ścierą )
Napisano Ponad rok temu
mnie sie jeszcze podobaja "gwiazdki" i inne fajne drobiazgi do rzucania
przy okazji - wie ktos jak to sie fachowo nazywa???????
co zaś do moich osobistych preferencji to nie ma piękniejszej broni niż katana (wraz z uzupełnieniami oczywiście) sama troche macham -niestety zmuszona jestem niefachowo :wink: bez mistrza, ale moze w przyszłym semestrze to sie zmieni
i jeszcze jedna przepiękna broń- długa szarfa (ta podobna do gimnastyki artystycznej, znowu nie wiem jak sie nazywa :wink: :wink: :wink: ) to dopiero slicznie we wprawnych łapkach wygląda n_n
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A "gwiazdki" nazywaja sie shuriken (shuri-ken)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
tylko po co od razu sie złościsz - na forum są już w tej chwili takie ilości wszystkiego że nie wszystko od razu sie widzi :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co zaś do moich osobistych preferencji to nie ma piękniejszej broni niż katana (wraz z uzupełnieniami oczywiście)
No to proponuję poszukac najnowszego Blade Magazine. Jest duuuuży artykuł o współczesnych katanach, wakizashi i tanto. no i jakie zdjęcia 8O Z tego co wiem to Blade bywa w EMPIKach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to trzeba będzie wykopac jutro chwilkę na eksplorację lubelskich empików (choc ich wspaniałe zaopatrzenie nie rokuje wielkich nadziei :? )
Napisano Ponad rok temu
A w ogóle to szczęka mi opadła jak w najnowszym "Senseiu" pokazali miecz O-tachi-ponad 2m długości 8O .Soke szkoły Enshin Ryu,Fumon Tanaka dobywa go błyskawicznie jedną ręką zadając przy tym cięcie i z powrotem do pochwy!A koleś bynajmniej Podbipięty nie przypomina...
W mojej Szkole Enshin Ryu w ogóle używa się długich mieczy, klasycznie używana katana zamiast tradycyjnych ok. 70 cm ostrza ma zwykle ok. 85 cm. Natomiast techniki nodachi, techniki pól bitewnych, prezentowane przez Soke Tanakę, są wynikiem głębokiego przywiązania Szkoły do tradycji, sięgającej okresu Sengoku, gdyż Szkołę założono ok. 1520.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Łuk
- Ponad rok temu
-
Tek-lok
- Ponad rok temu
-
Ciekawa strona
- Ponad rok temu