aikido to taniec a nie sztuka walki
Napisano Ponad rok temu
ale z tym tancem to uwazam ze to jest doskonala argumentacja, Ludzie przyznajmy mu racje, aikido uczone w 99% miejscach (nie wiem jak w swiecie, ale napewno w) polsce jest bezurzyteczne jako MA, ale jest doskonale jako relax, koncentracja, wyzbycie sie z agresji wewnetrznej. dla mnie "ex-hooligana" aikido pokazalo mi spokoj, i finezje. czasmi nawet zaluje ze nie puszczna jest jaks orientalna muzyka w trakcie renshu, cos z indi lub chin, podebnego do tego co mozna uslyszec w chinskich restauracjach w warszawie. to wg mnie by pozwolilo nam dolozyc jakas rytmike do aikido, i jescze jescze bardziej poczuc ten mistyczny orintalny akcent aikido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Michalutek to trol, lalalalalala
Michalutek to trol, lalalalalala
I everybody rence do gory i spiewamy....
rotfl
Smieszny koles z ciebie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak pmasz napisał... wpadnij do niego lub do mnie do dojo i pokaz mi że aikido nie skutkuje!!!
Michalutek:
ooops... nikt ci nie pozwolił moze na konfrotację?? ? oooooo jak przykro
You're wrong. I am right... i "kropka" he he :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znam Roberta osobiscie i jesli on był Twoim pierwszym nauczycielem, to nie mów, że "Aikido nie jest sztuką walki lecz samoobrony" bo Robert lewego Aikido nie uczy...
Jeśli masz mówić tego typu zeczy to nie łącz ich z Robertem.. to tak na przyszłość...
Napisano Ponad rok temu
No TROLU zaimponowałeś mi teraz rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla osób które nie sa w stanie pojąć istotę Budo, aikido jest i bedzie tancem
Eeeee, nie przesadzaj. Troche w tym prawdy jest. Patrząc po plakatach szkół chińsko-combatopodobnych-itympodobnych. Nic tak nie swiadczy o skutecznosci szkoły jak megawykrzywiony ryj instruktora na plakacie. No i koniecznie musi wyszczerzyc zęby.
Bajdełej jak kto zapisany na eftepa, to niech sobie zaciagnie, filmiki pokazowe. Kolesie tak wykrzywiają japy jakby przynajmniej rodzili. A krzyczą, ze niby kiai czy cos. )
Taki wlasnie jest wizerunek skutecznosci wsrod laików, wiec nie pozostaje nic innego tylko wiecej na trenngach krzyczec )))
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Karola Matuszczaka, który będąc posiadaczem czarnego pasa w aikido
No ja słyszałem że Karol Matuszczak ma 4 czarne pasy ......
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O . Ciekawe jak tancerz który stworzył czaczę (o której dyskutujemy) na podstawie tanga przekonał różnych adeptów szkół walki aby porzucili to co robią i ...dalej w tany , pląsy...
Może troszkę gdzie niegdzie zapomniano o dobrym ataku, i świadomości zagrożenia podczas ćwiczeń, ale z dobrym tancerzem pare piruetów i ....szacunek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym to nazwal "dance macabre"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aikido a taniec
- Ponad rok temu
-
Kimono
- Ponad rok temu