I jasne. :wink:proste
Nowe przepisy Sport Bjj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
dla mnie te zasady są do dupy ,startowalem w copapoznania wedlug tych zasad i przegralem w finale ale mimo to nie czulem sie gorszy.(...)najbardziej zdenerwowalo mnie gdy przeszedlem garde do bocznej pozycji i przygotowywalem sie do techniki konczocej a sedzia kaze wciognoc mi przeciwnika w garde bo minol czas (5min).
O ile pamietam, to takze Bazie przerwano akcje - szedl do balachy. A argument, ze przerwali akcje, bo czas sie skonczyl jest dziwny... W 'normalnych' przepisach czas moze skonczyc Ci sie tak samo. A ze nie czules sie gorszy? Nic dziwnego - nie byles . Baza lepiej wykorzystal przepisy i wygral.
Ale wg mnie zasady sa (w wiekszosci) zajebiste.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Walka Cipao z Baza pokazala ze nowe przepisy to kompletna porazka. Zdobywanie pkt. za 5min trzymanie w gardzie to jakas pomylka zwlaszcza jak sie to robi hurtem raz za razem. Baza z pewnoscia jest dobry ( ja bym raczej Cipao w gardzie nie utrzymal ), ale jak Cipek byl na dole to od razu probowal jakies przetoczenie i cos robil a swoje pkt. zdobyl za pozycje na poczatku walki. potem gdy zmeczenie dalo znac o sobie zaczela wygrywac taktyka 'trzymam 5 min i mam wszystko w dupie'. A najbardziej podobal mi sie sprawiedliwy sedzia Matuszczak jak walczyl z pasywnoscia : 'Trzymaj! trzymaj! Nic nie rob! masz jeszcze 15sek! trzymaj! Nie puszczaj!'
Napisano Ponad rok temu
a propos sedziow to powinien byc jakis zakaz podpowiadania czy cos, colina nie podpowiada del piero jak ma strzelac wolne
Napisano Ponad rok temu
Te walke sedziowal Balon, nie Karol.
A faktem jest, ze do sedziowania zawsze mozna sie dowalic, nie bez powodu zreszta.
Swoja droga fakt, ze ten jeden przepis nie jest moze najszczesliwszy. Ale jeden i drugi zawodnik maja szanse go wykorzystac.
I nie zgodze sie, ze ta jedna walka pokazala, ze nowe przepisy to porazka. Ogromna wiekszosc walk konczyla sie przez poddanie i to calkiem szybko.
Napisano Ponad rok temu
moze sie nie zrozumielismy...
wcale nie napisalem ze te walke sedziowal Karol a tylko, ze sprawiedliwie przestrzegal zasad i zniechecal do pasywnej walki :wink:
Jesli ogromna wiekszosc walk konczyla sie przez poddanie to fajnie, ale chyba nie mialy na to wplywu nowe przepisy bo jak walczysz wedlog starych to tez tak jest.
A tak konkretnie to chodzi mi o ten 1 nowy przepis odnosnie pasywnosci, bo jak sam zaobserwowalem mozna tu niezle sciemnic. No i moze o to, ze jak nie ma punktow za obalenie to po co startowac ze stojki.
Ale mnie tam rybka, mozecie startowac wedlog dowolnych przepisow - naprawde zycze sukcesow i rozwoju. A jak i na mnie padnie to tez wedlog nich zastartuje i dam z siebie wszystko ( nie tylko 5 minutowe zapierajace dech w piersiach odpoczynki)
PZDR
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
no i po seminarium w lublinie
- Ponad rok temu
-
Czym się różni Brazylijskie Ju-Jitsu od zwykłego Ju-Jitsu?
- Ponad rok temu
-
Jest sekcja Bjj w Łodzi...?
- Ponad rok temu
-
Walka z judoką
- Ponad rok temu
-
Dave vs. Dan Camarillo (Exhibition Match, Howard Tournament)
- Ponad rok temu
-
Bledy bledy ..
- Ponad rok temu
-
Na dole czy u gory ?
- Ponad rok temu
-
Uchwyt
- Ponad rok temu
-
purpurowy samurai