Pytanie do dziewczyn
Napisano Ponad rok temu
Jakie podejście do samoobronu was interesuje? Widza ala WSDP, zabawa w samurajów w tradycyjnych stylach, ostry trening pełen własnego potu i krwi?
A
Napisano Ponad rok temu
może jakies cytaty buś przytoczył kolego...kobietom będzie łatwiej sie ustosunkować...nie przeceniaj ich..Co sądzicie o tych wszystkich facetach mądrzących się w dziale SAMOOBRONA KOBIET? Zwłaszcza jak zaczynają się kłucić, spierać co kobieta czuje, co kobieta powinna, kiedy jest sobie sama winna?
A
z góry przepraszam za słowo "ustosunkowac".nie było moim celem jakąkolwiek dziewczyne urazic ani tez wprowadzać jej w stan zakłopotania czy tez molestwoac ja sexualnie..
Napisano Ponad rok temu
go użyć) to w zasadzie najsilniejszy facet jest prawie bez szans."
CYTAT>>>"Jeśli próbowała się bronić i się nie udało, to
najprawdopodobnie mniej "zapłaci" za całe zdażenie.
- Sam mechanizm zdarzenia traumatycznego powoduje
że będzie jej lżej (tak jak opisane w cytacie)
- Będzie miała dużo mniejsze poczucie winy
- Dużo łatwiej będzie jej przed policją, przyjaciółmi
i samą sobą udowodnić, że naprawde nie chciała, nie prowokowała,
to on jest skurwielem.
To jest tak, na 70% obrona się powiedzie, w pozostałych
przypadkach zazwyczaj mniej płacisz psychicznie.
A jeszcze jedno, niech nie rzuca treningów (bo i tak nic nie dało)
3 osiłków to i faceta by załatwiło. Następnym razem może
lepiej pójść."
ZAGADKA>>>KTO TAK SIĘ MĄDRZY W SAMOOBRONIE KOBIET ?
Napisano Ponad rok temu
i chcesz mieć szanse z facetami to:
bjj/judo + kick box"
KOBIETY DO DOJO MARSZ!!! 5 latek jak z bicza strzeli... Czyj jest ten cytat ?
rety..nie zauważyłem , że to tylko topic dla kobiet...
Napisano Ponad rok temu
ZAGADKA>>>KTO TAK SIĘ MĄDRZY W SAMOOBRONIE KOBIET ?
Ale ja mam spory zasób samokrytyki i autoironii
Zorientowałem się, że w dziale samoobrony kobiet wypowiada się wielu facetów, w tym ja jak najbardziej, ciekawi mnie jak to jest przez nie odbierane.
BTW Prowadzisz jakieś prace historyczne? Bo szczerze mówiąc przejrzałem te cytaty i nie znalazłem tam jakichś szczególnych głupot, w sprawach tyczących się psychologii mogę podeprzeć się autorytetem książek naukowych (czasem dawałem źródła).
A może samemu zrobisz rachunek sumienia
A
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
eee tam...ja wole żeby to ktos za mnie zrobił...tylko błagam : nie wyrywaj pojedynczych wyrazów z kontekstu;-)
A ja proponuję, by to dziewczyny wybrały najśmieszniejsze i najbardziej oderwane od życia cytaty.
A
Napisano Ponad rok temu
Co do mezczyzn wypowiadajacych sie: hmm na vortalu jest wiekszosc facetow, wiec wlasciwie to normalka
Pytanie ktore mi przychodzi na mysl to : co was sklania do wypowiadania sie tutaj?
Napisano Ponad rok temu
Pytanie ktore mi przychodzi na mysl to : co was sklania do wypowiadania sie tutaj?
Moze zazwyczaj wieksza praktyka przy pytaniach "technicznych" ?
Albo pewien rodzaj donkiszoterii ?
Bo przeciez i tak kobiety nie posluchaja mezczyzn :wink:
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Mi sie zdaza czasami sluchac, ale rzadko :wink:Bo przeciez i tak kobiety nie posluchaja mezczyzn
Napisano Ponad rok temu
Nie uwierzysz, ale zawsze lubiłem pomagać słabszym i szlachetnym przeciw silnym i złymPytanie ktore mi przychodzi na mysl to : co was sklania do wypowiadania sie tutaj?
Samoobronę kobiet traktuję jako część nauki obrony zwyczajnych ludzi nie mających doświadczenia i siły drapieżników naszej nowoczesnej jungli.
Sam taki jestem, nie umiałem się bić w dzieciństwie, wiem co to strach Dzielę sie tym, co sam przeżyłem, wypytałem, co mit w samoobronie, a co fakt.
A
Napisano Ponad rok temu
hmm jeśli dają rady obiektywne i takie, ktore rzeczywiscie kobiety mogą zastosowac... bo nie wszystkie techniki sa do wykonania dla pan.... a oznacza to, ze choć troche czasu poswiecili na choćby obserwacje kobiecych zachowań... to jest to jak najbardziej OK
Natomiast jesli dochodzi do kłótni na ww tematy....... to juz bywa to denerwujące.....bo niestety panowie nie do konca wykazują sie cechami empatii........
w tym temacie to najbardziej irytujące są dla mnie wypowiedzi ..... ehh nie bede pokazywc palcem :wink:
Pozdrawiam
KAsiaG
Napisano Ponad rok temu
te 70% to bardzo dużo i to jest zaskoczenie taki koleś na ulicy napadając na kobietę nie spodziewa się (raczej) czynnej i zdecydowanej obrony
Napisano Ponad rok temu
Dodatkowo myślę, że czasami jest nam po prostu głupio i wstyd, że to przed facetami (jak my) kobiety muszą się bronić. Jest to powiedzmy nasz wkład w odwieczny konfliky pomiędzy agresywnym chaosem, a defensywnym porządkiem. Osobiście wypowiadam się w tym dziale rzadko, ale właśnie postanowiłem to zmienić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja tego nie pisałem...to jest cytat innego kolegi..;-)..
te 70% to bardzo dużo i to jest zaskoczenie taki koleś na ulicy napadając na kobietę nie spodziewa się (raczej) czynnej i zdecydowanej obrony
Napisano Ponad rok temu
no to ja jestem szczeniak....jak trafi sie za przeproszeniem taki ,,szczeniak'' i popisuje sie jaki jest madry i pisze bzdury o tym ze np. nie bedzie sie bil z kobieta w sparingu bo boi sie zlamac jej kosci, to wybaczcie ale lepiej zeby wogole nic nie pisal. .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Akcja wyprzedzajaca
- Ponad rok temu
-
czy cwiczenie sztuk walki pozwala na skuteczna samoobrone?
- Ponad rok temu
-
Kto pomoże Zbójowi
- Ponad rok temu
-
Instruktor SW - gwalciciel - sposoby obrony kobiety.
- Ponad rok temu
-
Czterech na Jednego Film
- Ponad rok temu
-
Bić albo nie bić? Oto jest pytanie!!
- Ponad rok temu
-
Nieprzyjemna sytuacja :(
- Ponad rok temu
-
90-latek nie uląkł się napastników