Sambo w W-wie
Napisano Ponad rok temu
Jeśli tak to mógłby napisać jakie są warunki treningów, fachowość instruktora, ile osób przeciętnie uczestniczy w zajęciach , jaki jest poziom.
Za info z gory dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
ilość osób na treningu jest różna (z reguły tak ok.10 - 15),
poziom jest narazie wyrównany,
a i warunki treningów nie najgorsze.
Naprawdę polecam.
więcej na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ale bardziej interesuje mnie opinia osoby nie zaangażowanej w organizacje sekcji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja nie jestem zaangażowany , ale wiem tylko tyle co zasłyszałem . Podobno trener jest bardzo dobry , techniki podobne do bjj - więcej dźwigni na kończyny , specyficzne wdzianka , chyba w soboty mają sambo - wersję bojową . Słyszałem ,że sala jest średnio fajna . No i podobno jest mniejszy wycisk niż u Mirka...
Tak wiem Faolinar tyle samo co Ty a nawet trochę więcej ,bo przeczytałem stronę internetową.
U Mirka jest rozgrzewka z wycisku :trzeba sie parę razy poprzeczołgać i rozgrzac kark.
Postuluję:albo na temat albo wcale.
Napisano Ponad rok temu
ja nie jestem zaangażowany , ale wiem tylko tyle co zasłyszałem . Podobno trener jest bardzo dobry , techniki podobne do bjj - więcej dźwigni na kończyny , specyficzne wdzianka , chyba w soboty mają sambo - wersję bojową . Słyszałem ,że sala jest średnio fajna . No i podobno jest mniejszy wycisk niż u Mirka...
Tak wiem Faolinar tyle samo co Ty a nawet trochę więcej ,bo przeczytałem stronę internetową.
U Mirka jest rozgrzewka z wycisku :trzeba sie parę razy poprzeczołgać i rozgrzac kark.
Postuluję:albo na temat albo wcale.
Czasem mozna zagrac w noge he he
A wogole to zamiast pytac sie w nieskonczonosc
to przeciez mozna sie tam przespacerowac i sprawdzic
organoleptycznie o co chodzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki (były Światowidzie)
ale bardziej interesuje mnie opinia osoby nie zaangażowanej w organizacje sekcji.
Chyba Cię poniosło lekkuchno bo JA to nie jestem Sventevith.

Napisano Ponad rok temu

Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Tak więc, chodż z niechęcią, to odpowiadam na ów obrażliwy e-mail, krytykujący naszego instruktora oraz nasz system, a więc to co robimy.
Przy okazji: ktoś pytał o Sambo Bojowe - jest to combat łączony z treningiem chwytów (grapplingu) i uderzeń.
Jednocześnie wyrażam autentyczną nadzieję, iż wszelkie nasze dalsze kontakty z klubami bjj w Warszawie jak i w innych miastach będą przebiegały w atmosferze wzajemnego szacunku.
Serdecznie pozdrawiam wszystkie osoby trenujące grappling, niezależnie od klubu i systemu.
Bartłomiej Mendak - Przedstawiciel Międzynarodowej Federacji Sambo na Polskę.
Napisano Ponad rok temu
Jezeli chodzi o osiagniecia sportowe, to Wy mowicie ze macie mistrza europy, pro zawodnika, ktory startowal w abu dhabi, wlasnie dlatego pytam sie co jest grane ze dostaje manto od Mirka i naprawde nie oczekiwalem tutaj tlumaczen typu "walka sparringowa" , nie te zasady, a wogole to 30 min (???!!!). Pytam sie o osiagniecia sportowe i o jakies oficjalne strony na ktorych mozna to sprawdzic, na swojej stronie moge napisac co mi sie zywnie podoba.
A tak przy okazji - Abu Dhabi odbywa sie BEZ KIMON

Pozdro i apeluje o nie odbieranie wszystkiego jako spisek, czy ataki na kogos (rozumiem ze mozna sie wkrecic w taki klimat na podstawie tego co sie ogolnie dzieje w necie ale tym razem naprawde nic zlego na mysli nie mialem piszac to)
Po prostu prowokujecie takie pytania powolujac sie na czyjes osiagniecia o ktorych akurat ja niewele wiem.
Napisano Ponad rok temu
a co do rozgrzewki , to jak tam przyszedłem po treningach kyokushin to osłupiałem widząc jaką nędzną mają rozgrzewkę . Ale słyszałem ,że u Mirka i tak jest lepiej niż na Sambo . Toster ma rację - rusz tam dupsko zamiast zadawać głupie pytania...

Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się, że to powinno wiele wyjaśnić w kwestii kawlifikacji Kostii. Jak już napisano wyżej, na turniej do Abu dhabi zaprasza się przez ludzi przez przypadek.
Napisano Ponad rok temu
Co to znaczy

Wydawalo mi sie, ze w samej wawie sa przynajmniej jeszcze
dwie szkoly: KOWAL i SERAFIN.
Czy tamte sa mniej TAJ?
Nie trenuje w zadnej z nich wiec jest to tylko prosba o wyjasnienie.
Dzieki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

hmm nie wiem jak to jest... moze to nie "wina" waszego trenera a systemu... produkty "made in ZSRR" nigdy rewelka nie byly:)) (zart :wink: ).
Co do "twoich" zawodnikow i Vale-Tudo to kogo ty chcesz wystawiac??? Ukraincow?? czy o Polakach mowisz??
Pozdro i nie bierz wszystkiego tak strasznie do siebie, po prostu zastanawiam sie o co chodzi jezeli ktos kto sie szczyci tym ze trenuje sambo od osmego roku zycia dostaje takie manto od kogos trenujacego niecale 5 lat inny styl:)
Ps. walka trwala od zejscia do parteru ok. minuty, i dobrze o tym wiesz bo byles tam:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"trzymał się kurczowo" - to chyba to był ten żart
O walce już napisałem, właśnie dlatego że tam byłem ( w przeciwieństwie do ciebie ) i więcej ( poza tym co niżej ) nie będę pisał ponieważ takie polemiki nie mają sensu;
Generalnie walka trwała długo i w stójce i w parterze, akurat wygrał Mirek, przy czym miał to być wspólny trening i nic więcej i Kostia tak do tego podszedł, podczas gdy Mirek rozdmuchuje to teraz do rangi wielkiej konfrontacji i wydarzenia, co jest mało eleganckie, jako że przed walką mówił że chodzi mu o wymianę doświadczeń i że chciałby się z raz w tygodniu pospotykać i potrenować ( zaraz po walce zresztą też tak twierdził) - potem widać ze względów marketingowych zmienił zdanie. I tyle odnośnie tej wielkiej walki.
Zaś co do zawodników w vale tudo to mamy człowieka z Ukrainy który z nami trenuje i ewentualnie myśleliśmy czy by go nie wystawić. Oczywistym jest bowiem, iż nie mamy jeszcze do walk w vale tudo polskich zawodników, skoro działamy w naszym kraju dopiero od czterech miesiący. Chyba, że przeszkolilibyśmy kogoś z doświadczeniem zawodniczym w innym systemie np. zapaśnika czy kick boxera ( jak to często robią inne kluby).
Bartłomiej Mendak
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Czy to kimono się nadaje?
- Ponad rok temu
-
Bjj w Legnicy?
- Ponad rok temu
-