Jak wygląda trening boksera?
Napisano Ponad rok temu
Witam!!!
mieszkam w malym miescie gdzie niema klubu noxerskiego i chciałbym sie dowiedziec jak taki trening powinien wyglądac
Napisano Ponad rok temu
Na zakończenie ćwiczenia wzmacniające mięśnie rąk, nóg, brzucha: pompki, scyzoryki, różne brzuszki itp.
Napisano Ponad rok temu
Rozgrzewka-nogi, ręce-ważne stawy dłoni, łokci, kolan, stóp. I całego ciała. Potem walka z cieniem, w ramach rzgrzewki, skakanka jakies 10 min. Potem różnie albo worki (ilość rund zależy od stopnie zaawansowania), albo technika w parach, albo zadanióweczki w parach (lekkie bicie się ale 'z wyczuciem :wink: '), albo sparnig.
Na zakończenie ćwiczenia wzmacniające mięśnie rąk, nóg, brzucha: pompki, scyzoryki, różne brzuszki itp.
Jee, to dochodze do wniosku ze nie cwicze shotokan tylko boks Trening ostatnio mam identyczne + nogi oczywiscie. ( No i skakanka oczywiscie mniej niz 10 minut
Tak BTW. Jakie znacie oprocz skakanki ciekawe cwiczenia ktore sa pomocne do lepszej pracy nog?
Napisano Ponad rok temu
serio, wszystkie cwiczenia wzmacniajace miesnie nog. Bieganie, streching (pewnie wiesz jakie dyskusje to wywoluje niektorzy twierdza ze wprost szkodzi nogom 8) ,wg.mnie tez wzmacnia miesnie), taniec (byle nie towarzyski !
Napisano Ponad rok temu
Witam!!!
mieszkam w malym miescie gdzie niema klubu noxerskiego i chciałbym sie dowiedziec jak taki trening powinien wyglądac
quest jasli sam chcesz trenować boks to musisz poznacj ego podstawy, tak z samego opisu nie nauczysz się niczego konkretnie w kierunku boksu, najlepiej by było jak by ktos dobry, nauczył cie prawidłowej postawy, pracy nóg udeżeń itd. Dopiero ja juz załapiesz o co w tym chodzi to ewentualnie mozesz sam trenować, ale i tak nie da ci to pełnych efektów. Jednym z głównych częsci treningu jest sparing.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Eliminacje Semi w Kick-Boxing
- Ponad rok temu
-
Kickboxing w FC
- Ponad rok temu
-
Male pytanko
- Ponad rok temu
-
Stopnie i techniki w kick-boxingu
- Ponad rok temu
-
stolica uderzen
- Ponad rok temu
-
Czy jest muay thai w Łodzi ?
- Ponad rok temu
-
Byrd pokonał Holyfielda
- Ponad rok temu
-
Adamek znokautował rywala
- Ponad rok temu
-
Niewiecie gdzie mozna trenowac Thai boxing w katowicach????
- Ponad rok temu
-
Jakie rzuty wystepuja w kickboxingu?
- Ponad rok temu