Najskuteczniejsze techniki Taekwon-do stosowane na ulicy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli trenuje sie biegi to moze tak, a sztuke walki trenuje sie po to by sobie poradzic w takich różnych sytuacjach, trzeba w siebie uwierzyc"spierdalajka" to chyba najlepsza technika samoobrony...
Napisano Ponad rok temu
sztuke walki trenuje sie po to aby zminimalizowac obrazenia wlasnego ciala, jezeli uda ci sie uciec to obrazenia twojego ciala w wyniuku walki beda rowne 0% a o to prezciez chodzi...
jesli trenuje sie biegi to moze tak, a sztuke walki trenuje sie po to by sobie poradzic w takich różnych sytuacjach, trzeba w siebie uwierzyc"spierdalajka" to chyba najlepsza technika samoobrony...
Napisano Ponad rok temu
Kurcze , az tak żle? :puppydogeyes: Przestań na jakis czas zazywac wapno , bo jeszcze jakiejs powazniejszej choroby sie nabawisz. Nie znam sie na farmacji za bardzo , ale zelazo , chrom i tlenek żelaza dobrze Ci zrobią 8) Słyszałem tez ze czeste lizanie skał arsenu pomaga. :turn-l: Zawiazmy komitet na rzecz walki z lekomanią !!!kiedy Ca jest konserwatywne i nie chce minie nawet na ferie z domu wypuścić,,,,,
Aha...co do lizania skał arsenu , to mają cierpki , niedobry smak Polecam posmarowac sobie je dzemem , albo cukrem chociaz posypac :blus: - smacznego
pozdrawiam
No dobra - sorry za wygłup , z tym smarowaniem arsenu dzemem to byl żart , wszyscy wiedza ze lepiej smakuje z miodem.
8)
Napisano Ponad rok temu
Taxx 8O ale chyba już jesteś już pełnoletni? Dalej musisz dostać zgode na treningi czy wyjazdy? :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sam chce się uczyć (tfu,bleeeeee,rzyg,wymiot,
hej moze jest tu ktoś z polibudy????? (może jakiś PROfesor?, który mnie wejście darmowe załatwi :):):))
Napisano Ponad rok temu
To po co cwiczyc sztuke walki jak mozna zapisac sie na biegi,sztuke walki trenuje sie po to aby zminimalizowac obrazenia wlasnego ciala, jezeli uda ci sie uciec to obrazenia twojego ciala w wyniuku walki beda rowne 0% a o to prezciez chodzi...jesli trenuje sie biegi to moze tak, a sztuke walki trenuje sie po to by sobie poradzic w takich różnych sytuacjach, trzeba w siebie uwierzyc"spierdalajka" to chyba najlepsza technika samoobrony...
Moim zdaniem MA cwiczy sie aby:
pomagac ludziom w różnych sytuacjach, ochronic rodzine, dziewczyne itp.
Aby czuc sie pewniej na ulicy, aby umiec ocenic sytuacje i podjąc decyzje walczyc czy uciec (bardziej honorowe wyjscie to oczywiscie te drugie)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem trzeba byc zawsze czujnym, szczegolnie tam gdzie sie najbardziej spodziewamy napadu, tak aby nie zostac zaskoczonym przez jakis cwaniaczkow. Jak juz sie widzi potencjalnych wrogow to trzeba realnie ocenic swoje szanse i podjac decyzje. W walce o zycie nie ma zasad, dyshonorow czy jakis kodexow!! Nie warto samemu robic brawury, bo mozna sie niezle przejechac.
Co innego jak walczy sie w czyjejs obronie (kumpla/dziewczyny/psa). W koncu ludzie trenuja MA w wiekszosci profilaktycznie. Tyle, ze walka uliczna ma to do siebie, ze najgorsze skutki zostawia w psychice, szczegolnie jesli ta walka byla przegrana w duzym stopniu. Przychodza wtedy mysli: czemu trenuje? co mi to daje? po co sie mecze?! Ale trzeba sie wziasc w garsc i przylozyc bardziej na treningu, samemu poprawiac swoja technike w domu i rozwiajac wyobraznie, od ktorej wygrana sporo zalezy.
Z doswiadczenia wiem, ze z duza grupa przeciwnikow najkuteczniejsze sa serie czulugi w ryj, szybkie mocne ap chagi w krocze, nogi za pas i w las -->
Napisano Ponad rok temu
dość długo zbierałem się żeby poczytać bzdury, które kiedyś pisałem.
Krótko mówiąć wstydd mi . Przepraszam za niedojrzałość moich wypowiedzi, ale wynikała ona z zafascynowania(zachłyśniecia bardziej) TKD po tym jak kolega przyniósł do szkoły podręcznik do WTF. Teraz już staram się nie pisać bzdur na każdy możliwy tamat.
Jeszcze raz przepraszam i proszę o wybaczenie
Napisano Ponad rok temu
Mysmy wszyscy kiedys tacy byli Taxx (przynajmniej ja)
W sumie tamten okres pamietam b. dobrze - patrzac z perspektywy czasu na moje "potkniecia" spowodowane nie wiedza w SW, robi mi sie wesoło :-) I Ty mozesz sie teraz posmiac :-)
Nie masz za co przepraszać
Zresztą : "kto pyta nie błądzi"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na ulicy?A mi czesto wchodzi dollyo w glowe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Preferuje tez low kicki. Szcegolnie z wejsciem do przodu taki thaiboxerski moze byc razem z prawym prostym .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Clip tkd
- Ponad rok temu
-
spotkanie-trening
- Ponad rok temu
-
wychylenie
- Ponad rok temu