Ostrza
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Ostrza
Myślę że logika podpowiada oczywiste ale Jakie ostrze czarne czy czysta stal :balisong:
Napisano Ponad rok temu
Re: Ostrza
jesli o mowiac o czarnym ostrzu masz na mysli ostrze z czarna powloka antykoryzyjna to jest ona (jak sama nazwa wskazuje) po to aby ochronic ostrze przed korozja (stale z duza zawartoscia wegla jak np Carbon-V)
druga rzecz to to, ze czarna powloka (matowa) uniemozliwa odbicie sie wiazki swiatla i co za tym idzie zobaczenie przez osobe niepozadana noza w ciemnosci/innych warunkach. jest to stosowane do nozy taktycznych itp
noze ze stali wysokoweglowych (czy jakos tak jak zle to niech mnie ktos pilnie poprawi) maja juz to powloke nalozona tzn juz sie takie noze kupuje z ta powloka.
innym faktem ze taka powloka jest bardziej lub mniej podatna na zniszczenie/zarysowanie (zniszczalnosc tej powloki zalezy od rodzaju tejze powloki).
druga rzecz to to, ze czarna powloka (matowa) uniemozliwa odbicie sie wiazki swiatla i co za tym idzie zobaczenie przez osobe niepozadana noza w ciemnosci/innych warunkach. jest to stosowane do nozy taktycznych itp
noze ze stali wysokoweglowych (czy jakos tak jak zle to niech mnie ktos pilnie poprawi) maja juz to powloke nalozona tzn juz sie takie noze kupuje z ta powloka.
innym faktem ze taka powloka jest bardziej lub mniej podatna na zniszczenie/zarysowanie (zniszczalnosc tej powloki zalezy od rodzaju tejze powloki).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MOD Tempest
- Ponad rok temu
-
sprężyna - jak długo?
- Ponad rok temu
-
Sztuki walki nozem...
- Ponad rok temu