RODA - pierwsze wrazenie
Napisano Ponad rok temu
Z czystym sumieniem moge powiedziec - roda to glowny element capoeira i bez niego jej nie ma! moze cwicze bardzo malo, ale po dzisiejszym treningu zmienilem swoje nastawienie do wielu rzeczy. Zrozumialem ze trzeba dac przeciwnikowi cos zrobic, nie przeszkadzac mu a pomagac, wtedy oboje sie uczymy. Choc narazie wolno i w pewnym dystansie, bylo po prostu extra. Roda z pelnymi zasadami - razem z "wkupowaniem" sobie gry, zasieg rody okreslala dlugosc berimbau, czyli byla dosc mala, dla mnie jednak wystarczyla, spiew, gra, po prostu EXTRA! a jak to wszystko sie ma do waszych doswiadczen ? jaka byla wasza pierwsza roda? czekam na wasze opinie!
Napisano Ponad rok temu
Podczas pierwszej Rody (jeszcze bez muzyki i klaskania - same kółko i grający) grałem z gościem umiejącym ze 100 technik więcej niż ja, więc było zabawnie... To była kompromitacja

Podczas drugiej rody, byłem z kumplem - takim samym amatorem jak ja. Robiłem sobie przejście z Esquiva Balxa do Negativy, wtedy kumpel wyskoczył z jakimś kopem, w efekcie wypadłem z roda na pobliskie dziewczyny

Potem jeszcze usiłowałem zrobić siakiś kop z wyskoku, a kumpel wtedy akurat kopał okrężnym do środka ... zatrzymał mnie tak, że znowu leżałem

Tak więc druga Roda była jeszcze śmieszniejsza niż pierwsza 8)
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

PRzyznam sie ze jednak mialem stresa aby do niej podejsc, ale jak AdamD przelamal lody to i ja postanowiłem sie nie szczypac

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
przeciez to obejscie dookola jest swoistym odpoczynkiem lub zalagodzeniem agresywnej gry
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Możecie wytłumaczyć jakie są reguły Rody?
"RODA I JEGO ZASADY
hmmm... postaram sie napisac kilka slow o roda i jogo. Opisze troche o roda regional bo jak bym chcial opisac wszystkie roda to brakloby mi czasu do konca roku chiba

by Biscoito"
tekst ze strony[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Pierwsze wrazenie
- Ponad rok temu
-
capoeira fighter