Trening przekrojowy a bron
Napisano Ponad rok temu
Jaka bron wybieracie jesli juz ?
Napisano Ponad rok temu
Poza tym chcialbym w miare niezle wladac kijami, nozem, oraz strzelac z luku.
Napisano Ponad rok temu
Moje widzimisie jest takie ze to mniej szkodliwe dla zdrowia przeciwnika, w sensie nie jest tak smiertelne w urzyciu jak noz. I potencjalnie wiecej przedmiotow mozna zaliczyc do palko-podobnych.
Ale to tylko moje zdanie jako laika w sprawach walki bronia.
Napisano Ponad rok temu
Moim marzeniem jest osiagnac mistrzostwo a kenjutsu. W gre wchodzi tylko prawdziwa katana-)
Poza tym chcialbym w miare niezle wladac kijami, nozem, oraz strzelac z luku.
8O Po co ? W sensie kenjitsu to fajne, i bardzo widowiskowe, oraz sugestywne zwlaszcza to dobywanie broni w sytuacji zarozenia... Ale nic nie zastapi broni palnej (tu wspomne scene z filmu "Indiana Jones", gdzie wyskoczyl jakis gostek wywijajacy maczetopodobnymi mieczami nad glowa, a nieco zblazowany Indiana wyciaga pistolet i rozklada magika jednym strzalem... ). Dorwalem mozliwosc postrzelania sobie - mam nowe hobby
Napisano Ponad rok temu
Polecam tonfe - ogolnorozwojowe, ze tak powiem - tylko szkoda jednej rzeczy - niektore kombinacje sa mozliwe tylko na niej.Jezeli mialbym kiedys robic cross i urzywac broni to wybralbym nauke walki palka. Tylka nia.
Moje widzimisie jest takie ze to mniej szkodliwe dla zdrowia przeciwnika, w sensie nie jest tak smiertelne w urzyciu jak noz. I potencjalnie wiecej przedmiotow mozna zaliczyc do palko-podobnych.
Ale to tylko moje zdanie jako laika w sprawach walki bronia.
Napisano Ponad rok temu
Polecam tonfe - ogolnorozwojowe, ze tak powiem - tylko szkoda jednej rzeczy - niektore kombinacje sa mozliwe tylko na niej.
Tonfe 8O
Przyznam sie szczerze ze to ostatnia rzecz o jakiej pomyslalem. Mozesz rozwinac temat ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie tonfa. Niewiele palek sluzy do wzmocnienia uderzenia, blokowania ciosow i kopniec, zadawania ciosow , zakladania dzwigni i duszenia.
Tonfa jest uniwersalna - OK.
Ale jak to sie ma od uzywania innych rodzajow broni ? Jakos nie widze siebie chodzacego z tonfa w plecaku.
Ale przenosnosc technik np. : tonfa - teleskop .. mozliwa ?
Napisano Ponad rok temu
Qrna chyba nawet na FORUM jest zdjatko tonfy-teleskopowej. W sam raz do pasa.
Tylko nie rozumiem tego :
Wlasciwie to co chciales powiedziec ?Ale jak to sie ma od uzywania innych rodzajow broni ?
Napisano Ponad rok temu
Wlasciwie to co chciales powiedziec ?
Tyle tylko ze hmm.. Bron uniwersalna - tonfa. To juz wiem. Ale jaka bron da bedzie w nauce na tyle uniwersalna ze da mi mozliwosc urzywania innego rodzaju broni w walce ? Mam na mysli wszelaka bron improwizowana jak i bron spec. typu teleskop.
Nie wiem czy precyzyjnie sie wyrazilem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie znaczy do, ze jestem przeciwnikiem treningu np. z palkami. Wcale nie!
Nie mozna jednak mieszac pojec.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale ok - temat i tak mozna ciagnac.
Aha i zgadzam sie z Kenjiro
Jesli chce sie czuc pewnie musze umiec improwizowac - a czasami pod reke zawedruje drag jakis albo butelczyna tudziez noz.U mnie jest to Kali czyli: noz, palka oraz ich dowolnie zlozone kombinacje. Mysle ze trening przekrojowy cwiczony "pod ulice" musi zawierac trening ww narzedziami.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak zapatrujecie sie na wzbogacanie swojego treningu poprzez cwiczenie dodatkowo walki jakas bronia ?
Jaka bron wybieracie jesli juz ?
Mi najbardziej odpowiadaloby nauczenie sie wladania palka i nozem 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tonfa
- Ponad rok temu
-
mojra
- Ponad rok temu
-
Buty bojowe
- Ponad rok temu