Capoeira bez Roda !?
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym sie dowiedziec czy wyobrazacie sobie trenowanie capo np po jakiejs powazniejszej kontuzji tzn bez mozliwosci uczestniczenia w srodku rody.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze można tak jak ja dać sobie spokuj na rok np z saltami i innymi floreiros... w tym czasie można oddać sie całkiem technice i aspektom kulturowym.
Napisano Ponad rok temu
oczywiście nie wyobrażam sobie aby robić capoeira nie uczestnicząc w Roda... Jogo to esencja capoeira. Jeśli po kontuzji nie mógłbym już nigdy jogować to bym sie powiesił...
Napisano Ponad rok temu
no ale dla kontuzjowanych zawsze pozostaje bonito
mysle jak jakub... gdybym byl calkowicie unieruchomiony to tez bym zrezygnowal
Napisano Ponad rok temu
Ziomek z rozwalonym nadgarstkiem
Szczerze mówiąc mogę robić ginga, wykonywać prawie wszystkie kopnięcia a jak się naucze to nawet au sem mao i maripose bede mógł zrobić. Ale kiedy patrze co mój instruktor robi na qedzie i kiedy pomyślę o tych wszystkich technikach których może już nigdy nie będzie mi dane wykonać to odechciewa mi się żyć. Wiem że jestem w komfortowej sytuacji w porównaniu np do takiego mestre Jaominho ale to chyba jedna z bardziej frustrujących rzeczy jaka mi się przytrafiła. Nie wiem co Wy byście zrobili ale ja nie mogąc zrobić negativy od 6 miesięcy powoli wymiękam. Kocham tę sztukę ale Capoeira bez nadgarstka to jest jak Harley Davidson bez silnika jak nurkowanie bez płetw to jest jak sex z gumową kobietą (nie żebym próbował)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mestre Jorge opowiadal mi rowniez o gosciu ktory wogole nie mial nog i gral na samych rekach.
jak sie chce to zawsze mozna. ja nie wiem czy bylbym wystarczajaco silny psychicznie zeby zajmowac sie sportem po powaznym (naprawde) urazie.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
w Slavadorze jest jeden mestre ktory ma jedna noge bardziej i gra jak zly.
Fakt. Wymiata koleś nie mało... a ma sparaliżowaną noge... pomaga sobie kulą... jest ostry i byłem w szoku jak zobaczyłem, na Morcado Modelo, co potrafi...
Napisano Ponad rok temu
Pelourinho/Salvador najlepszym miejscem na wakacje dla kapojerzysty:D
pozdr
Napisano Ponad rok temu
a ktoś z Was sie jeszcze wybiera w wakacje do Salvador ?
Napisano Ponad rok temu
pozdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
teksty do Puxada de Rede
- Ponad rok temu
-
film capoeira piatek 12,35
- Ponad rok temu
-