Zdarzyło wam sie moze cos takiego?
Napisano Ponad rok temu
Mianowicie podczas jednego ze sparingów prowadzonym w dosc ostrym tepie dostałem mawashigeri jodan (kopniak w głowe). Słychac było taki "plask" i na ułamek sek. mnie zmuliło. Po chwili patrze a tu krew na kimonie i na sali. Patrze dokładniej - to napewno krew ale nic nie stracilem - warga tylko lekko peknieta (od wew. strony), a kolega ma rozcietego palca. Duzy palec rozciety przez prawie cała długosc.
Mi sie ta warga zrosła po 5 min a on nadal mial rozciecie.
Nawet niewiem w którego zęba dostałem bo zaden mnie nawet nieboli (nawet minimalnie sie nie przesunął ani nie ułamal)
Pyt. do lekarza - czy slina moze byc niebezpieczna dla jego otwartej rany?
(bo przecierz w slinie sa jakies bakterie itp.)
Pyt. do reszty - zdarzyło wam sie kiedys cos podobnego ?
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio podczas walk wysapiło lekko niecodzienne zdarzenie.
Mianowicie podczas jednego ze sparingów prowadzonym w dosc ostrym tepie dostałem mawashigeri jodan (kopniak w głowe). Słychac było taki "plask" i na ułamek sek. mnie zmuliło. Po chwili patrze a tu krew na kimonie i na sali. Patrze dokładniej - to napewno krew ale nic nie stracilem - warga tylko lekko peknieta (od wew. strony), a kolega ma rozcietego palca. Duzy palec rozciety przez prawie cała długosc.
Mi sie ta warga zrosła po 5 min a on nadal mial rozciecie.
Nawet niewiem w którego zęba dostałem bo zaden mnie nawet nieboli (nawet minimalnie sie nie przesunął ani nie ułamal)
Pyt. do reszty - zdarzyło wam sie kiedys cos podobnego ?
Ja kiedyś opuściłem gardę i kopnięcie kolesia trafiło mnie w usta. Nic mi się nie stało ale przez cały trening miałem w ustach smak grzybów :blus:
Napisano Ponad rok temu
Ja kiedys dosalem z kolanka prosto w przednie zeby. Tez nic sie nie przesunelo, nie ulamalo ani nie bolalo. Az jakies 2 tygodnie pozniej, caly spuchlem, pojawily sie poklady ropy w dziaslach itp. Potem takie mile rzeczy jak chirurgia szczekowa, jeden zab stracony, leczenie kanalowe prawie polowy szczeki, nie liczac godzin spedzonych u dentysty i wydanej kasy. Okazalo sie, ze pozrywaly sie nerwy i naczynia krwionosne i po prostu zgnila mi miazga w kilku zebach.(...)
Dlatego radze, zebys mimo wszystko wybral sie do stomatologa, zeby sprawdzil Ci zabki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wprawdzie lekarzem nie jestem ale domniemywam że ślina ma raczej wlasnosci lecznicze i dezynfekujące.
Zwierzęta zawsze liżą swoją ranę aby szybciej sie goiła ,nawet ludzie kiedy się skalecza np. w palec wkładają sobie go do ust. :wink:
Napisano Ponad rok temu
S.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Medytacja
- Ponad rok temu
-
Pankrace albo Pancratium
- Ponad rok temu
-