Conditionning
Napisano Ponad rok temu
Ze technika aikido to jest wtedy jak cos wychodzi podswiadomie. A nie jak powtarzamy technike jaka instruktor pokazal.
tak mi sie nagle to przypomnialo :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale rzeczywiście więcej szczegółów od "łamacza rąk " :wink: przydałoby się
S.
Napisano Ponad rok temu
Oj! Szczepan przeciez tego nawet sie czytac nie da.
copyrght by Garry 2002
Napisano Ponad rok temu
A ja jak przeczytałem tytuł, to pomyślałem o klimatyzacji w dojo....
Ale rzeczywiście więcej szczegółów od "łamacza rąk " :wink: przydałoby się
S.
Hehehehehe ja dokładnie tak samo, i juz myślałem co będę skrobac w odpowiedzi, a tu taka zmyła.
Ale Szczepan mógłbyś rozwinąc myśl.
Napisano Ponad rok temu
Ale Szczepan mógłbyś rozwinąc myśl.
TRUE, TRUE
A mnie to się ten codit(coś tam coś tam) z kondychą kojaży... :paker:
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no a skad ja biedny zuczek mam wiedziec? Gosciu rzuca takie haslo i dalej jest zero wyjasnien :twisted:
Podejrzewam, ale oczywiscie moge sie mocno mylic, ze poniewaz powtarzamy techniki jak te barany za instruktorem, to jest zero wyczucia jaka technike naprawde nalezy zastosowac w stosunku do tego indywidualnego ataku wykonanego przez tego indywidualnego uke. To co robimy to taki rodzaj techniki typu "generic"(tak jak programowanie modulu czy funkcji generic) ale tak naprawde to zeby to dzialalo w konkretnym wypadku to trzeba ja wypelnic trescia(tak jak w programowaniu robi sie "instantation" modulu generic -wypelnic go konkretna trescia). Sorry za uzywanie terminow z informatyki, ale tak mi sie fatalnie skojarzylo.
Dlatego ze sa to tylko "puste, gotowe do wypelnienia formy". nie mozemy tego nazywac technikami aikido. Natomiast cwiczenie tych "form" powoduje wycwiczenie pewnych podstawowych i ogolnych odruchow(jak zejscie z linii ataku, wejscie w centrum atakujacego, wywalenie go z rownowagi...itd..) i to cwiczenie tych odruchow to moze wlasnie to nazwal conditionning? Chociaz s shihanami to nigdy nic nie wiadomo co oni tak sobie kombinuja...
pt Labedz, co to znaczy cherbatnik :twisted: znow sie znalazles na skraju przepasci :twisted: :twisted: :twisted: 8)
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
nie gdybaj, tylko sie Go po prostu zapytaj przy najbliższej okazji. Może nie złamie Ci ręki, takie pytanie może jednak zostać odczytane jako chęć sprawdzenia Jego przekazu :wink: .
W razie czego pomścimy......
S.
Napisano Ponad rok temu
pt Labedz, co to znaczy cherbatnik :twisted: znow sie znalazles na skraju przepasci :twisted: :twisted: :twisted: 8)
Na skraju przepaści to ja już byłem dawno, ale od czasu jak Cie poznalem uczynilem wielki i nieodwracalny krok naprzód :wink:
To Aiki & Szczepan: upieram sie jednak przy herbatniku. Dlaczego? Polecam sprawdzić w serialu Alternatywy 4 jak kolega Marian Łącz opłakuje kumpla skierowanego na przymusowe leczenie odwykowe Więc nie ma się co :agrue: ani też tylko be cool 8)
Napisano Ponad rok temu
Szczepan,
nie gdybaj, tylko sie Go po prostu zapytaj przy najbliższej okazji. Może nie złamie Ci ręki, takie pytanie może jednak zostać odczytane jako chęć sprawdzenia Jego przekazu :wink: .
W razie czego pomścimy......
S.
Dzieki S, wzruszyles mie okrutnie 8O :twisted: 8)
Napisano Ponad rok temu
Na skraju przepaści to ja już byłem dawno, ale od czasu jak Cie poznalem uczynilem wielki i nieodwracalny krok naprzód :wink:
To Aiki & Szczepan: upieram sie jednak przy herbatniku. Dlaczego? Polecam sprawdzić w serialu Alternatywy 4 jak kolega Marian Łącz opłakuje kumpla skierowanego na przymusowe leczenie odwykowe Więc nie ma się co :agrue: ani też tylko be cool 8)
i tak nie rozumiem kontextu co to jest serial Alternatywy?
Napisano Ponad rok temu
S.
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
powiedzial facet jakas glupote, moze mial zly dzien, a ty juz weszysz madrosc.
nigdy nie bylem fanem chiby by the way.
Napisano Ponad rok temu
Polacz to z tym co ostatnio pisalem jakie powinno byc wg mnie aikido, jak powinno sie cwiczyc...
Jak czytalem to co tu napisales, to mialem wrazenie jakbys wreszcie zrozumial....
A to Chiba mowil :?
Napisano Ponad rok temu
Smailu bardzo prosze powoli wytlumacz, jak jakiemus opoznionemu w rozwoju
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Morda w kubeł czy......
- Ponad rok temu
-
Staż z Jackiem Wysockim w Lublinie.
- Ponad rok temu