rowerem po miescie
Napisano Ponad rok temu
1) mieszkam w Łodzi - ściezek u nas nima (te co są to mało w porównaniu np z Krakowem), ale możnamożna jeździć po chodnikach w świetle przepisów ruchu drogowego - musimy jedynie ustępować pieszym (oni moga też chodzić po scieżkach, gdy nie ma mozliwośći innego przejścia - ale ustępując rowerzystom)
2) nie wolno jeździć po ulicach, na których dozwolona prędkość jest powyżej60km/h
3) jako użytkownik powinieneś szanować innych uzytkowników drogi, ale również egzekwowac swoje prawa!!!!!!! - nie daj się zastraszyć emerytowi z laską i zganiaj ludzi ze scieżek, kiedy moga obok iść po chodniku...
4)nie kłóć się z kierowcą - on w większości przypadków podczas poważniejszej kłótni wzywa niebieskich i ty wtedy jesteś poszkodowany... (co za kretyn mnie "pouczał"!!!!! - Policjanci niestety traktują rowerzystów jak niewyrośnięte dzieci i przy każdej możliwej okazji spuszczają powietrze z kół.... )
====wyłączamy z tego kierowców parkujących na ścieżkach rowerowych, jak mam czas to zyczliwie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: podaję namiar strazy miejskiej====
5)Silvio, może by tak coś zrobić w tym mieście - mnóstwo ludzi jeździ do pracy/szkoły rowerami ... to spora grupa nacisku, trzeba ją tylko zorganizować... :roll:
pozdrawiam
ptys
Napisano Ponad rok temu
5)Silvio, może by tak coś zrobić w tym mieście - mnóstwo ludzi jeździ do pracy/szkoły rowerami ... to spora grupa nacisku, trzeba ją tylko zorganizować... :roll:
pozdrawiam
ptys
Czesc Ptysiu. Grupa nacisku, jesli mozna by tak powiedziec, są ekologowie - rowerzyści, skupieni wokół ośrodka Źródła.
Jeśli chodzi o mnie, to wyprowadziłem się właśnie z Łodzi do Warszawy za chlebem. Ale czasem bywam w Łodzi w weekendy
pozdrawiam
Silvio
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Do BJJ i tajskiego jaki trening silowy najlepiej zastosowac?
- Ponad rok temu
-
Dania - Polska
- Ponad rok temu
-
Siła a prędkość
- Ponad rok temu
-
Amortyzacja piłkarzy Legii
- Ponad rok temu
-
Wisła Kraków-AC Parma 4:1
- Ponad rok temu
-
bolące palce stóp
- Ponad rok temu
-
Wielki sklep z odżywkami - www.cyberpaker.com - czy warto?
- Ponad rok temu
-
Joging
- Ponad rok temu
-
Therma Pro.
- Ponad rok temu
-
Jesienny spadek formy.
- Ponad rok temu